NKF

MAPPEENDRINGER

På slutten av hvert skoleår på NKF leverer vi en mappe. Mappen inneholder et gitt antall oppgaver fra hvilket som helst av semestrene. Når mappekravene kommer har vi bare tre dager på å sette opp og printe mappen, så det gjelder å være ferdig med alle oppgaveforbedringen før kravene kommer! Akkurat nå sitter jeg med endring av brosjyren vi lagde på starten av andresemester, og det er mer enn nok å ta tak i. I tillegg til det visuelle må strategien skrives på nytt. Dette skal forsåvidt gjøres på alle oppgavene, i tillegg til å skrive det individuelle essayet. Så.. null søvn på meg de neste to ukene!

BYRÅKONKURRANSE 2012

Vi på reklame på NKF er nå godt i gang med vårens byråkonkurranse! Førtisene er delt inn i tre reklamebyråer, som igjen består av tre team. Hvert team jobber med hver sin kunde og byråene konkurrerer mot hverandre for å vinne kundebriefene. Utrolig morsomt og utrolig utfordrende! Jeg og min gode klassevenninne Marie er byråledere (BL) for La Stå!Byrå, og vi har som mål å (unnskyld ordbruken) vinne hele jævla driten!


Flinke, konsentrerte arbeidsmaur.


Stolte BL-er i planleggingsfasen.


Fullverdig fredagslunsj.

 

I morgen har byrået tatt fri, før det braker løs igjen på søndag. Storkoser meg med denne gjengen, og er så stolt av det de allerede har utrettet!

JENTEGRUPPER


Når man er på jentegruppe fungerer ting litt annerledes enn når det er gutter til stede. I pauser og når dagens gjøremål er gjort havner samtalene alltid inn på klassiske jentetemaer! I grunn er det utrolig morsomt.

FERDIGSTILLING

På innspurten av prosjekter bruker vi dagene til å ferdigstille. I disse dager ser ferdigstillingsprosessen sånn her ut:


Caroline Macer for full guffe.


Vi blir gode venner med kaffeautomaten.


Skriver kreativer headinger.


Tar noen pust i bakken.


Og drikker cola fra hjemmelagde glass.

I morgen er det presentasjon! Ønsk oss lykke til.

DM BYGGING


Litt mer fra NKF. Etter jul har vi hatt to briefer samtidig, hvor den ene gikk ut på at vi skulle lage en DM. DM betyr "direkte markedsføring", og er gjerne noe som skal gis til en enkeltperson. I dette tilfellet skulle vi bygge en DM som skulle sendes til 30 butikksjefer i kosmetikkforretninger rundt om i Europa.


Dette var et fiktivt oppdrag fra DGEA Blue som skulle lansere en ny type herrekrem i Europa. Vår DM var en stabel FHM med hemmelig rom i. Konseptet baserte seg på at menn som oftest ikke synes det er særlig kult å innrømme at de bruker disse produktene, og derfor gjerne gjemmer dem vekk.

For å få alle bladene flate før montering tilbragte jeg og Caroline mye av skoledagen på toppen av et bord som presset mot bladene. (Bilde nr 2! Det har jeg forresten stjælt lånt av Mari i klassen min)

Prosessen ga med også tid til å leke litt hvalross.
God helg til alle sammen!

EN REKLAMESTUDENTS SKOLESEKK


Dette er et godt eksempel på hva jeg som oftest har i med meg i skolesekken min (og et veldig godt eksempel på hvorfor jeg ikke går foto-linja!). Bærer med meg så masse at jeg sverger til sekk!

Vi tar det fra toppen til venstre:
- Skolesekk fra Vans (kjøpt på ebay)
- Matboks
- Vannflaske
- Moleskine notatbok og dayplanner
- Kaffekopp i keramikk
- Rosa toalettmappe full med tusjer
- 2 ekstra notatbøker
- Hodepinetabletter, minnekort og lypsyl
- Adgangsbrikke til bygg 2, tiger-minnepenn og nøkleknippe
- Oppgavebrief
- Mac, iPhone og magic mouse
- Prosjekthåndboka
- Farveblyanter, skisseblyanter og lite pennal med markeringstusjer og favorittpennene mine

+ lommeboka mi og handsfree-sett til telefonen

 

EKSAMENSFEIRING


Etter vel overstått eksamen må det jo være lov å unne seg litt ekstra! Fant denne kjolen fra Jenny Skavland kolleksjonen på salg, og dermed ble den min! Blir litt lengre på meg, siden jeg er så himla kort, men den så fin ut på uansett, så nølte overhodet ikke. Føler meg så fjong at jeg vil ha den på hele tiden! Ihihi.

Invisterte like gjerne i en bagasjevekt når jeg først var innom EnklereLiv. Og den viste at jeg ikke trenger å betale overvektsgebyr i morgen! Det eneste jeg får i morgen er digre armmuskler, siden kofferten veier cirka 20 kilo og bagen cirka 8.. Puh!

 

OM NKF

Fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt mer inngående om skolen min, linja og litt slikt, og det gjør jeg jo gjerne! Håper det er noe nyttig info her, selv om det ble et veldig langt innlegg! Om det er noe mer dere lurer på er det bare å legge igjen spørsmål i kommentarboksen eller maile meg: stine.friis.hals@gmail.com

Jeg studerer Reklame og merkekommunikasjon på Norges Kreative Fagskole i Oslo. Dette er et studium som fokuserer på tekst, visuell kommunikasjon, prosjektledelse og strategi innenfor reklame og kommunikasjonsfaget.

Studiet er veldig praktisk orientert, og vi jobber hele tiden med prosjekter i grupper, og vi har de samme gruppene i et halvt år av gangen. Dette første halvåret ble vi plassert helt tilfeldig i grupper, men de vi får nå i andre semester har vi selv vært med på å påvirke hvordan skal være. Når vi blir andreklassinger skal vi lage grupper helt selv, uten lærernes hjelp. Studiet handler derfor mye om å imponere hverandre med kunnskap og egenskaper, isedet for å imponere lærerne.

Vi får jevnlig nye gruppeoppgaver, eller briefer som de kalles. Da får vi et oppdrag vi skal gjennomføre, noen ganger skal vi gjøre research og velge for eksempel målgrupper og kanaler selv, andre ganger er de gitt i briefen. Så må vi fordele roller innad i gruppene; hvem er prosjektleder, hvem skriver strategi, hvem lager tekst og hvem lager det visuelle? Etter dette er det idemyldring for alle penga! Allerede etter første oppgave begynte mange å få en pekepinn på hva de liker best.
Gjennom dette semesteret har vi hatt kunder som Tine Kefir, Handysize og Freia!


Hvert semester har vi byråkonkurranse, noe som er en utrolig mulighet til å vise fram arbeidet sitt for en reell oppdragsgiver! I første semester jobber første- og andreklassingene sammen i byråuka. Da er alle fire klassene delt inn i fire byråer, på tvers av klasser, årstrinn og grupper. Hvert byrå består av fire team og hvert team har en egen brief. Mitt team hadde RiksTV som kunde, og vi gikk av med seieren i denne byråuka!
Årets oppdragsgiver var byrået SMFB, som kan skryte på seg blant annet Kvikk Lunsj sin "safe travels" reklame!
I vårsemester skal førsteklassingene ha en helt egen byråuke, noe jeg gleder meg masse til!

Årets siste brief var individuell, og vi skulle lage en kampanje for en av Freias mindre kjente sjokolader!


På slutten av hvert semester er det en mappeeksamen hvor stort sett alt arbeidet du har gjort gjennom semesteret skal leveres! Det betyr at man har kjempegod tid til å forbedre, gjøre endringer eller lage noe nytt! Det betyr også: null pugging! Siden jeg hater pugging, passer det meg utmerket.Tre dager før fristen får vi mappekravene; en oversikt over hvilke briefer som skal leveres. Har du vært flink og jobbet underveis i semesteret er disse tre dagene nokså chille, hvor du bare trenger å sette opp mappen i InDesign og printe den. En relativt flott form for eksamen, om jeg får si det selv.

Nå i første semester har vi lært om blant annet annonser, webannonser, kampanje, hatt innføring i strategifaget og lært en god del av Adobe-verktøyene. Neste semester skal vi starte med blant annet reklamefilm og radio, noe jeg gleder meg masse til!

Inntakskravene til NKF er ikke all verden. Du må skrive et motivasjonsbrev og litt om hvorfor akkurat du passer til studiet. Alt dette gjøres på nettet. NKF har rullerende opptak, noe som vil si at de tar inn folk så lenge det er plasser, så om du ønsker å gå her så er det bare å sørge for og søke så tidlig som mulig. Det lønner seg derimot å ha sånn nogenlunde gode karakterer allikevel, for om det blir kniving om plasser ser de på karakerer!
For å søke må du ha generell studiekompetanse eller realkompetanse.

For dem som ønsker et liv i reklamebransjen eller lignende bransjer vil jeg anbefale dette studiet. Du får en grundig innføring i de viktigste delene av faget (visuelt, tekst, strategi), og har dermed et godt utgangspunkt for å gå videre! Jeg har tenkt å fortsette med strategi og prosjektledelse etter NKF. Skolen tilbyr også et tredje år i for eksempel England eller Australia for å få bachelor! Mange går også rett ut i jobb etter to år på NKF.


Det jeg synes er aller best med NKF er at skolen er så utrolig praktisk rettet! Vi får hele tiden jobbe opp imot bransjen, og man får en smak på hvordan det er å jobbe i byrå. Så er man lei av pugging og skolebenk (som jeg var) er jo dette en god mulighet for variasjon! 

Ulempen med studiet er selvsagt at det koster himla mye penger. Både i studieavgift og utstyr. Studiet er selvsagt godkjent av lånekassen, så det er null stress å ta opp studielån som dekker skolen. Personlig er jeg ikke så bekymret over hvor mye jeg har i lån når jeg er helt ferdig med utdanningen min, så lenge jeg får en jobb jeg elsker!

Dette er jo hvordan det foregår på Reklame i Oslo, og jeg vet desverre ikke mye om de andre linjene eller skolene. Skulle det være noen spørsmål, eller om noen vil lese om andre studier og slikt kan dere ta en titt innom NKFs hjemmeside. Kontakte dem på Facebook eller lese litt på NKF bloggen.

MÅLSTREK I SIKTE

Kan endelig se mållinja på min første mappeeksamen på NKF! Alle pdf-er er lagret, hele mappa er ferdig satt opp, alle strategiene er printet. Backup er tatt av absolutt alt, og jeg er forberedt på en lang (og dyr) dag ved skolens printer i morgen!

 

SISTE SKOLEDAG

Så var semesterets siste skoledag over! Alt som gjenstår nå er mappeeksamen, alt og alt liksom.. Hele dagen idag skal jeg bare nerde Photoshop og Indesign, med masse te i koppen! Halsen min blir syk ved hver minste lille temperaturendring, så må ta godt vare på den nå!

Hadde presentasjon på våre individuelle oppgaver idag, og jeg er utrolig fornøyd på tilbakemeldingene jeg fikk! Ingen massive endringer som må gjøres, og det er skikkelig godt etter en uke med hardt arbeid!

Jeg valgte å lage en kampanje for Freia Krokanrull til min indivisuelle oppgave, og dette er webbanneret mitt. Dyret dere ser skal være Freias nye dyr; Krokandillen.

 

I'M GONNA GETCHA


11 dager til mappeinnlevering, og skolen begraver meg! Gleder meg syykt til juleferie i Namsos!

 

 

(Og til pappa som alltid tror jeg har forlova meg når jeg har ring på fingeren; nei, jeg har ikke forlova meg!)

SPØRREUNDERSØKELSE

Jeg hadde blitt kjempeglad om alle som titter innom her hadde avsett to minutter til å svare på min lille undersøkelse!

Klikk her for å ta spørreundersøkelsen

Er til stooor hjelp! Som premie gir jeg alle tillatelse til å kjøpe sjokolade idag, selv om det er onsdag!

INDIVIDUELL BRIEF

Mye skolesnakk for tida, men har ikke noe liv utenom, så dere får bare bite det i dere! Mihihihi.

Idag fikk vi vår første, individuelle brief, og den går ut på at vi skal velge en av fire freia-produkter (monolitt, krokanrull, lohengrin eller mandelstang), lage en kampanje med trykte annonser, webannonser og boards og posisjonere produktet på markedet.
 

Shit just got real!

MAPPEJOBBING

Er fullt kjør på skolen for tida. Om skarve to og en halv uke skal mappen leveres, og jeg har endelig satt meg ned for å gjøre nødvendige endringer. Har akkurat de samme problemene som sist, men det grafiske er dog bedre nå. Heldigvis for meg er jeg hakket bedre i Photoshop enn med tusj og blyant.


Om noen har kommentarer tar jeg gladelig imot!

Straks skal det gås igang med dagens middag! Kremet, gul kyllingsuppe. Aldri lagd det før, men vi kjører på!

hits