desember 2011

AINNDAGSFÆST


Med fire slag juleøl, fuglebluse og hjertesmykke blir det strakt festligheter med fine jenter. Kos dere masse denne flotte andre juledag, med Dagmar og hva de nå heter alle sammen.

COR MEUM


M har virkelig truffet blink med årets julepresang! Lenge har jeg siklet etter dette, og i går dro jeg det ut av en leopardeske, pakket i sort papir. Et anatomisk hjerte! Noen gang sett et så fint kjærestesmykke? Tenkte meg det.

I tillegg til hjertet pakket jeg opp en Dolce Gusto kaffemaskin, gavekort, penger, billett til DumDum Boys, klær, pyntegjenstander og kjøkkenutstyr. Utrolig mye fint under treet i år!

Om et par timer blir det julebrunsj før jeg setter kursen mot verdens ende; Vemundvik.

XMAS

til alle dere, fra meg og mine. Håper dere får fine dager med fine folk. Spis god mat og lad opp til et nytt år med nye, spennende eventyr.

JULA 2011


Jula mi skal tilbringes med store mengder Skyrim, mat, pottis og julebrus. Tre uker med total latskap blir helt fantastisk!

FØRJULSPØNK


Igår ble det førjulspønk med Restless og the Last Living Souls på Lagre'. Utrolig hærlig å være tilbake på ungdomshuset igjen! Ble gjensyn med gode gamle folk og god gammel musikk. Perfekt start på juleferien.


DRIVING HOME FOR CHRISTMAS

Etappe en er påbegynt: fly fra Gardermoen til Værnes. Etappe to er tog fra Værnes til Steinkjer og siste etappe er en biltur med fattern! I 18-tiden i kveld er jeg hjemme. Er langt fra Oslo til Namsos, selv om mange tror det er "like utenfor Trondheim".

Lykkes alltid med å få med denne bagen som håndbagasje, til tross for ag den er på størrelse med en liten golden retriever! Helt fantastisk.
God tur hjem til meg selv!

Og for å unngå noiaen jeg får hver gang jeg er i Namsos over hvorvidt jeg låste døra tok jeg like gjerne et bilde idet jeg vridde om nøkkelen i morges.

EKSAMENSFEIRING


Etter vel overstått eksamen må det jo være lov å unne seg litt ekstra! Fant denne kjolen fra Jenny Skavland kolleksjonen på salg, og dermed ble den min! Blir litt lengre på meg, siden jeg er så himla kort, men den så fin ut på uansett, så nølte overhodet ikke. Føler meg så fjong at jeg vil ha den på hele tiden! Ihihi.

Invisterte like gjerne i en bagasjevekt når jeg først var innom EnklereLiv. Og den viste at jeg ikke trenger å betale overvektsgebyr i morgen! Det eneste jeg får i morgen er digre armmuskler, siden kofferten veier cirka 20 kilo og bagen cirka 8.. Puh!

 

JULEFERIE!

For en fin dag dette er!

1. jeg har levert mappen min!
2. jeg har fått lønn
3. jeg har fått stipend

Dette betyr at jeg har juleferie! Det skal feires med en liten runde på Storo-senteret (som jeg igår fant ut at ligger rett oppi veien fra der jeg bor) og hjemreise i morgen formiddag. I morgen cirka klokken 18 er jeg i gode, gamle Namsos. Hos M, venner og familie. Det er julekonsert i morgen, konsert på ungdomshuset på fredag og kalkunfest på lørdag! For en hærlig helg det skal bli.

Jeg blir nok dog et interresant syn på bussen i morgen tidlig, siden kofferten og bagen min er sprengfull, jeg måler 157cm på strømpelesten, og skal bære alt det her selv.

OM NKF

Fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt mer inngående om skolen min, linja og litt slikt, og det gjør jeg jo gjerne! Håper det er noe nyttig info her, selv om det ble et veldig langt innlegg! Om det er noe mer dere lurer på er det bare å legge igjen spørsmål i kommentarboksen eller maile meg: stine.friis.hals@gmail.com

Jeg studerer Reklame og merkekommunikasjon på Norges Kreative Fagskole i Oslo. Dette er et studium som fokuserer på tekst, visuell kommunikasjon, prosjektledelse og strategi innenfor reklame og kommunikasjonsfaget.

Studiet er veldig praktisk orientert, og vi jobber hele tiden med prosjekter i grupper, og vi har de samme gruppene i et halvt år av gangen. Dette første halvåret ble vi plassert helt tilfeldig i grupper, men de vi får nå i andre semester har vi selv vært med på å påvirke hvordan skal være. Når vi blir andreklassinger skal vi lage grupper helt selv, uten lærernes hjelp. Studiet handler derfor mye om å imponere hverandre med kunnskap og egenskaper, isedet for å imponere lærerne.

Vi får jevnlig nye gruppeoppgaver, eller briefer som de kalles. Da får vi et oppdrag vi skal gjennomføre, noen ganger skal vi gjøre research og velge for eksempel målgrupper og kanaler selv, andre ganger er de gitt i briefen. Så må vi fordele roller innad i gruppene; hvem er prosjektleder, hvem skriver strategi, hvem lager tekst og hvem lager det visuelle? Etter dette er det idemyldring for alle penga! Allerede etter første oppgave begynte mange å få en pekepinn på hva de liker best.
Gjennom dette semesteret har vi hatt kunder som Tine Kefir, Handysize og Freia!


Hvert semester har vi byråkonkurranse, noe som er en utrolig mulighet til å vise fram arbeidet sitt for en reell oppdragsgiver! I første semester jobber første- og andreklassingene sammen i byråuka. Da er alle fire klassene delt inn i fire byråer, på tvers av klasser, årstrinn og grupper. Hvert byrå består av fire team og hvert team har en egen brief. Mitt team hadde RiksTV som kunde, og vi gikk av med seieren i denne byråuka!
Årets oppdragsgiver var byrået SMFB, som kan skryte på seg blant annet Kvikk Lunsj sin "safe travels" reklame!
I vårsemester skal førsteklassingene ha en helt egen byråuke, noe jeg gleder meg masse til!

Årets siste brief var individuell, og vi skulle lage en kampanje for en av Freias mindre kjente sjokolader!


På slutten av hvert semester er det en mappeeksamen hvor stort sett alt arbeidet du har gjort gjennom semesteret skal leveres! Det betyr at man har kjempegod tid til å forbedre, gjøre endringer eller lage noe nytt! Det betyr også: null pugging! Siden jeg hater pugging, passer det meg utmerket.Tre dager før fristen får vi mappekravene; en oversikt over hvilke briefer som skal leveres. Har du vært flink og jobbet underveis i semesteret er disse tre dagene nokså chille, hvor du bare trenger å sette opp mappen i InDesign og printe den. En relativt flott form for eksamen, om jeg får si det selv.

Nå i første semester har vi lært om blant annet annonser, webannonser, kampanje, hatt innføring i strategifaget og lært en god del av Adobe-verktøyene. Neste semester skal vi starte med blant annet reklamefilm og radio, noe jeg gleder meg masse til!

Inntakskravene til NKF er ikke all verden. Du må skrive et motivasjonsbrev og litt om hvorfor akkurat du passer til studiet. Alt dette gjøres på nettet. NKF har rullerende opptak, noe som vil si at de tar inn folk så lenge det er plasser, så om du ønsker å gå her så er det bare å sørge for og søke så tidlig som mulig. Det lønner seg derimot å ha sånn nogenlunde gode karakterer allikevel, for om det blir kniving om plasser ser de på karakerer!
For å søke må du ha generell studiekompetanse eller realkompetanse.

For dem som ønsker et liv i reklamebransjen eller lignende bransjer vil jeg anbefale dette studiet. Du får en grundig innføring i de viktigste delene av faget (visuelt, tekst, strategi), og har dermed et godt utgangspunkt for å gå videre! Jeg har tenkt å fortsette med strategi og prosjektledelse etter NKF. Skolen tilbyr også et tredje år i for eksempel England eller Australia for å få bachelor! Mange går også rett ut i jobb etter to år på NKF.


Det jeg synes er aller best med NKF er at skolen er så utrolig praktisk rettet! Vi får hele tiden jobbe opp imot bransjen, og man får en smak på hvordan det er å jobbe i byrå. Så er man lei av pugging og skolebenk (som jeg var) er jo dette en god mulighet for variasjon! 

Ulempen med studiet er selvsagt at det koster himla mye penger. Både i studieavgift og utstyr. Studiet er selvsagt godkjent av lånekassen, så det er null stress å ta opp studielån som dekker skolen. Personlig er jeg ikke så bekymret over hvor mye jeg har i lån når jeg er helt ferdig med utdanningen min, så lenge jeg får en jobb jeg elsker!

Dette er jo hvordan det foregår på Reklame i Oslo, og jeg vet desverre ikke mye om de andre linjene eller skolene. Skulle det være noen spørsmål, eller om noen vil lese om andre studier og slikt kan dere ta en titt innom NKFs hjemmeside. Kontakte dem på Facebook eller lese litt på NKF bloggen.

MÅLSTREK I SIKTE

Kan endelig se mållinja på min første mappeeksamen på NKF! Alle pdf-er er lagret, hele mappa er ferdig satt opp, alle strategiene er printet. Backup er tatt av absolutt alt, og jeg er forberedt på en lang (og dyr) dag ved skolens printer i morgen!

 

SEIER

Husker dere at jeg hadde byråuke for noen uker siden?

Nå har SMFB (byrået som var oppdragsgiver) kåret vinnerne, og min gruppe vant! Vi vant faenmeg hele jævla byråuka 2011! (Unnskyld ordbruken).

Feira bursdag og seier med Caroline på Bjølsen Sushi, og skal nå tilbringe resten av dagen med InDesign.

 

BURSDAGSBARN


Jeg er 19 år!! Tenk sånt. Som desemberbarn kjennes det liksom aldri ut som om jeg noen gang skal ha bursdag, men nå er det min tur! Som oppmerksomhetssyk bursdagsbarn er Facebook ekstra morsomt på dager som denne. Blir ikke noen feiring enda, siden jeg skal sitte med mappeesamen fram til jeg drar hjem på torsdag.

Verdens snilleste mamma satte dog over noen hundrelapper så jeg kunne kjøpe en god middag og feire for meg selv! Hurra, og gratulerer til meg! Og stor gratulerer til min kjære lillesøster som fyller 5 år idag! Hurra for Vilde!

Bloggen får feire med et bilde av M.

MANDAGSFAJITAS


På en regntung mandag var det hærlig å spise sterke fajitas etter mamma sin oppskrift. Særlig når man fortsatt har masse skolearbeid igjen.

Til tre mandagsfajitas trenger du:
- 2 kyllingfileter
- 1 paprika i valgfri farge
- 1 boks mais
- 1 pakke fajitaskrydder
- 3 torillalefser
- salsasaus
- ost

Og sånn gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Del kyllingfiletene i nogenlunde like store biter og stek dem i panna. Mens du gjør det kapper du opp paprika.
Når kyllingen er ferdigstekt heller du oppi fajitaskrydder pluss en skvett vann før du lar krydderet trekke litt inn. Tøm så i paprika, mais og salsasaus. Hell på salsa til alt blir en tykk masse.

Fordel fyllet i tre tortillalefser og legg over ost. Stekes i ovnen til osten er så smeltet som du vil ha den, jeg liker den best mens den fortsatt er ganske tykk.

Nytes med saft, en god bok eller noen du er glad i.

FERIEMODUS


Kroppen er i skikkelig feriemodus! I morgen må jeg opp tidligere enn jeg har vært på evigheter, og siden døgnrytmen er helt skrudd gleder jeg meg til å se om det går bra. Mandagen må også brukes til å gjøre ferdig alle mappeendringene, slik at jeg ikke trenger å gjøre annet enn justeringer og printing på tirsdag og onsdag.

Syns forresten dere er litt sløve til å legge igjen spor i kommentarboksen, folkens. Vet at det er mange fler enn de som kommenterer som er innom. Er så vanskelig å vite hva jeg skal skrive om når jeg nesten aldri får respons! Maser aldri om slikt, men det er kjedelig å skrive til noen som aldri svarer.

Takk for meg, og god natt.

LOUIS VUITTON


Hvem skulle tro at jeg eide en Louis Vuitton? Arvet den av mamma for noen år siden, og den er så nydelig, til tross for at den er svært slitt. Jeg fyller den med Moleskine, notatbøker, penner og andre fine ting. De aller fineste tingene jeg eier har jeg arvet av mamma eller mormor, og slike ting setter jeg ekstra stor pris på. Det er så fint med ting som allerede har hatt et liv sammen med noen, og som jeg får lov til å ta med meg videre.

OPPSUMMERING


For å kort oppsummere dette halvåret ser det litt slik ut. Meg, M, hybel og skolearbeid.

Har i de siste dagene vurdert å skaffe meg ny blogg, og legge denne til side. Ønsker meg så gjerne et slags lite prosjekt, og akkurat nå gir denne bloggen meg alt for lite. Dessuten har jeg så lyst til å starte med blanke ark, fargestifter og kanskje noen Promarkers. Her inne er det så tomt og ensomt, og det kjennes ut som om jeg skriver til en vegg.
Vi får se hva framtiden bringer.

ARBEIDSHELG

Så var det på tide med en arbeidshelg igjen. Motivasjonen er på bånn, men skal det komme penger i kassa, må det jobbes. Om en liten uke er jeg i Namsos med M igjen, og det ser jeg fram til mer enn noe annet akkurat nå!

SISTE SKOLEDAG

Så var semesterets siste skoledag over! Alt som gjenstår nå er mappeeksamen, alt og alt liksom.. Hele dagen idag skal jeg bare nerde Photoshop og Indesign, med masse te i koppen! Halsen min blir syk ved hver minste lille temperaturendring, så må ta godt vare på den nå!

Hadde presentasjon på våre individuelle oppgaver idag, og jeg er utrolig fornøyd på tilbakemeldingene jeg fikk! Ingen massive endringer som må gjøres, og det er skikkelig godt etter en uke med hardt arbeid!

Jeg valgte å lage en kampanje for Freia Krokanrull til min indivisuelle oppgave, og dette er webbanneret mitt. Dyret dere ser skal være Freias nye dyr; Krokandillen.

 

INTROVERT

Ti myter om introverter.

Myth #1 ? Introverts don?t like to talk.
This is not true. Introverts just don?t talk unless they have something to say. They hate small talk. Get an introvert talking about something they are interested in, and they won?t shut up for days.

Myth #2 ? Introverts are shy.
Shyness has nothing to do with being an Introvert. Introverts are not necessarily afraid of people. What they need is a reason to interact. They don?t interact for the sake of interacting. If you want to talk to an Introvert, just start talking. Don?t worry about being polite.

Myth #3 ? Introverts are rude.
Introverts often don?t see a reason for beating around the bush with social pleasantries. They want everyone to just be real and honest. Unfortunately, this is not acceptable in most settings, so Introverts can feel a lot of pressure to fit in, which they find exhausting.

Myth #4 ? Introverts don?t like people.
On the contrary, Introverts intensely value the few friends they have. They can count their close friends on one hand. If you are lucky enough for an introvert to consider you a friend, you probably have a loyal ally for life. Once you have earned their respect as being a person of substance, you?re in.

Myth #5 ? Introverts don?t like to go out in public.
Nonsense. Introverts just don?t like to go out in public FOR AS LONG. They also like to avoid the complications that are involved in public activities. They take in data and experiences very quickly, and as a result, don?t need to be there for long to ?get it.? They?re ready to go home, recharge, and process it all. In fact, recharging is absolutely crucial for Introverts.

Myth #6 ? Introverts always want to be alone.
Introverts are perfectly comfortable with their own thoughts. They think a lot. They daydream. They like to have problems to work on, puzzles to solve. But they can also get incredibly lonely if they don?t have anyone to share their discoveries with. They crave an authentic and sincere connection with ONE PERSON at a time.

Myth #7 ? Introverts are weird.
Introverts are often individualists. They don?t follow the crowd. They?d prefer to be valued for their novel ways of living. They think for themselves and because of that, they often challenge the norm. They don?t make most decisions based on what is popular or trendy.

Myth #8 ? Introverts are aloof nerds.
Introverts are people who primarily look inward, paying close attention to their thoughts and emotions. It?s not that they are incapable of paying attention to what is going on around them, it?s just that their inner world is much more stimulating and rewarding to them.

Myth #9 ? Introverts don?t know how to relax and have fun.
Introverts typically relax at home or in nature, not in busy public places. Introverts are not thrill seekers and adrenaline junkies. If there is too much talking and noise going on, they shut down. Their brains are too sensitive to the neurotransmitter called Dopamine. Introverts and Extroverts have different dominant neuro-pathways. Just look it up.

Myth #10 ? Introverts can fix themselves and become Extroverts.
A world without Introverts would be a world with few scientists, musicians, artists, poets, filmmakers, doctors, mathematicians, writers, and philosophers. That being said, there are still plenty of techniques an Extrovert can learn in order to interact with Introverts. (Yes, I reversed these two terms on purpose to show you how biased our society is.) Introverts cannot ?fix themselves? and deserve respect for their natural temperament and contributions to the human race. In fact, one study (Silverman, 1986) showed that the percentage of Introverts increases with IQ.

I'M GONNA GETCHA


11 dager til mappeinnlevering, og skolen begraver meg! Gleder meg syykt til juleferie i Namsos!

 

 

(Og til pappa som alltid tror jeg har forlova meg når jeg har ring på fingeren; nei, jeg har ikke forlova meg!)

STILLHET


Atter igjen er jeg etterlatt til stillheten på hybelen. M har reist nordover, og jeg sitter her og teller ned til vi sees igjen. Har aldri før gledet meg så mye til jul som nå! Hjem til M, hjem til familien. Til dekkede bord og lange netter. Champagne og raketter. Jeg kan med trygghet si at jeg ikke takler å være alene spesielt godt. Jeg trenger noen å holde rundt, våkne med og spise middag med. Noen som holder rundt meg mens jeg leser om morgenen og som klager seg gjennom hele handleturen. Jeg er helt klart bygd for å leve med M, og om noen måneder blir det virkelighet!
Fram til da er det bare å tørke tårene på ved flytogterminalen og klamre seg til mobilen hver kveld.

RESTLESS


Idag har jeg og M hatt et hemmelig prosjekt! Vi har nemlig laget blogg for bandet hans! Tenk det da. Kanskje får jeg han på Facebook også snart!

For å se den nye vidunderbloggen trykk HER.

 

 

 

Eller her.

hits