desember 2009

DET STORE ÅRET

Endelig skal snart 2010 tikke inn. Virkelig, jeg trodde aldri dette året ville komme! Jeg skal bli 18 år, kjøpe mitt eget alkohol, kjøre bil. Akk, så vidunderlig det skal bli! Har stor tro på at kattungene kommer snart nå, og jeg gleder meg som en høne/hane, ett-eller-annet.

I kveld skal det spilles Mario og Super Smash. Vi skal spise god mat og kose oss, før vi skal ut i sprengkulda, fryse av oss tær og fyre opp farger. Vi er alltid hos onkeln og tanta mi på nyttårsaften, sammen med masse mennesker. Vi ungdommene står i baren og morer oss med å lære og blande drinker. Barnevennlig, I know, men vi er 17åringer da.


Muttern foreslår at jeg skal krølle hårlokken. Hadde sikkert vært morsomt.


Eksperimenterer med dip-liner, men er ikke så flink enda.


Og jeg har blå sko og blå neglelakk. Driter i om det krasjer med kjolen, for jeg orker ikke å balandere i dag. Disse skoene har ikke mer en et par centimeter med hæler, og de er spanske. Passer jo bra, siden det er spansk aften. Jepp, temaparty.

Jeg elsker nyttårsaften.

ALWAYS A PLEASURE TO SEE YOU, WATSON


Sherlock Holmes var utrolig kul! Dere bør virkelig se den. Selv om folk lo på alle andre steder en jeg og Marthe, en dude hadde med burger og en annen dust dreiv å speida utover salen hvert tiende minutt, klarte jeg å fokusere på filmen. Måten de prater på, den britiske aksenten, klærne, tida. Alt er bare fantastisk. Skal alltid ha revolver i innerloma fra nå av.

Noen som husker hva hunden het? Jeg har helt glemt det!

//Sherlock Holmes

SOMMER NÅ?

Tjohei! Marthe har reservert billetter, og vi er ready for Sherlock Holmes i kveld. Gleder meg! Skal krafse høyt med popcornet og ta med meg et boks med bare en slurt brus, så jeg kan slurpe høyt gjennom hele filmen.


Savner å gå rundt i jumpsuite, at det er varmt og lyst ute. Men det gjør vi vel alle? Hvorfor må vi leve i dette kalde vinterhelvette? Vi burde bygd oss ei sånn diger boble, eller et stort drivhus. Så hadde vi sluppet snø og slaps og kaldt.

Nå vil jeg på festival..

30.des.2009

Argh! Jeg får ikke sove! Ligger kun å tenker på én ting, og det plager livet av meg. Sykt vanskelig valg, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Skal jeg tenke på karakterene, på helsa, eller interessene? Bør jeg starte igjen, eller burde jeg ha et helt pauseår? Eller ikke starte i det hele tatt? Jeg har jo så lyst, og akkurat nå vil jeg bare åpne den sorte boksen og spille, spille, spille. Til hele verden våkner og til jeg er anpusten og besvimer av glede. Hva skal jeg gjøre?

Jeg.. blir.. gal!


Og jeg vil sove. Buhu! Ble ikke åtte timer med søvn uansett. Crap.

ÅRET SOM GIKK

Jeg skulle egentlig oppsummere året i kveld, men siden jeg verken finner harddisken med alle bildene på, og har glemt verdens viktigste bok hjemme hos pappa, så må det bli senere. Med verdens viktigste bok mener jeg selvfølgelig: årsplanleggeren min! Gud, jeg føler meg hjelpesløs uten den..

Jeg orker ikke å oppsummere fra måned til måned, for det har jeg ikke system nok til. Her får dere derfor en haug med bilder i tilfeldig rekkefølge for å oppsummere 2009.


Jeg kjøpte Mac


Var Steinkjerfestival og møtte masse fine folk, bildet har jeg stjælt av Maren.


Fin Storåsfestival med fine, og fulle, folk


50tallsparty hjemme hos Karin, hvor Tor mekka meg mat


Vi jubla for de rød-grønne


Jeg fikk endelig førerkort, etter å ha strøket på den første prøven. Elsker å pugge trafikkregler..


Fikk endelig ny skriver/scanner som lager nydelige bilder


Har fått verdens fineste plakat opp på veggen


Redda slik en fin kattepus fra den sikre død


Skylt ned masse deilig, kald, pils


Spilt mye wow og drukket mye cola i leiligheta til Morten


Blitt innkalt til sesjon


Fått ny og fin Fender


Hovedproduksjonsfest


Hovedproduksjon: Hans Rotmo


Måtte ta farvell med Klemens


Mer festing


Arrangert UKM


Hatt tverrfaglig på skolen


Fikk jobb på platesjappa

+ brukt masse penger som jeg ikke har
Dratt på meg tinnitus
Blitt storfan av analog fotografering og bruker nå for mye penger på film og framkalling. Filmdonasjoner mottas med takk!
Byttet bloggplatform litt fram og tilbake

Jeg orker ikke engang å tenke på og oppsummere på kjærleiksfronten.
Alt i alt var 2009 et fint år. Noen tomrom har jo alkohol skapt, men ikke så store. Husker nesten alt da.

Nå kan 2010 bare komme. 

SESJON


"Sesjon blir obligatorisk for begge kjønn." Jeg ler meg skakk ihjel! Jeg skal på sesjon folkens!! Nå har forsvaret gjort det.. Mamma foreslo at jeg skulle ta utdanninga mi i forsvaret, jeg bare så dumt på henne og spiste en sjokoladekule istedet. Dere ser for dere meg foran slottet? Eller i Irak? Eller i leire generelt?

Jaja, fikk da brukt opp noe av julepengene mine i dag da. Er utrolig flink til å bruke penger! Blei ei tskjorte, noe sminke og en ny fisk! Dere skal få se han senere. Ja, det er han, det har jeg bestemt. Og når vi snakker om fisk: OH NOES!! FACEBOOKFISKENE MINE ER SIKKERT DØD!!!


Edit: De levde, og er nå solgt.

YOU'VE GOT A FRIEND IN ME//Toy Story

QUEEN OF THE NIGHT


Seeking a king of the night.

//Mozart

CASIO


I haz ztolen my brotahs cazio. Løwz it!

BLUE


Jeg er tilbake hos mamma på Byåsen, fått på meg koseklær og funnet julepose/strømpen min. Dåpen var jo.. morsom? Mer traurig, en å pine oss i halvannen time i kirka, bare fordi presten har så sykt mye på hjertet? Jaja.
Var godt å komme hjem til puseladden min da! Og hun har blitt diger nå! Det bør bli småkattepuser snart.. Morgendagen bringer frokost hos farmor, før jeg drar for å bytte alle tskjortene, hoho.

Fler en meg som gleder seg til å se Sherlock Holmes? Kjekke typen.

BARNDÅP

Jeg tror det er søndag, og jeg skal snart i barndåp. Lebestiften har klistra seg fast i halsen (ikke spør) og jeg hoster som om jeg hadde kols. Er skikkelig gira på å fortsette med lost-seingen.. blir vel en av disse andre juledagene. Kos dere med fyllesjuken deres, I'm entering: the twilight zone (barndåp altså).

OM Å SOVE BORT JULA

Våkna litt over 1400 idag, noe som var utrolig kjedelig, siden jeg faktisk hadde tenkt meg ut å teste mine svært lite brukte nedover-ski. Siden det allerede var blitt mørkt igjen bannet jeg og så Charlie og sjokoladefabrikken istedet. Grunnen til at jeg våkna så seint? Jeg brukte ørepluggene mine i natt, fordi søstra grein da jeg skulle legge meg, de blokkerer 16 desibel, så jeg våkna ikke av at de andre sto opp akkurat..
Ser at masse av vennene mine skal ut på livet i kveld, derfor håper jeg virkelig Sigurd svarer meg snart så også jeg kan finne på noe. Altså; noe som er litt mer lommebok-vennlig da.


Svaaaaaaaaar!

PRESANTER

Som alle andre med dått-no-adresse der ute viser jeg stolt fram julegaver.


To dinosaurer og superundertøy fra farmor og farfar (merk: størrelse 14 år, passa akkurat)
DKNY parfyme fra bruttern, allergisk som faen, men så sykt værdet
Muffins-lipgloss fra Frida (Frosk) søta


Fænsi toalettmappe med body-butter og skumnisser (søsknene fikk skummet) fra no onkelgreier


Portemoné og en reisdyrslede (wtf??) av gammeltanta mi
Body-greier fra søstra
Sokker av pappa sine venner
Sjokolade og gavekort på 300 kroner av sjefen
Gavekort på HM 150 kroner fra tante
Gavekort på 302 (!) kroner fra Brønna
Søte sløyfer av Frida


Tre tskjorter med pingvin på (fra Kristin, Trude og Frida) pluss at jeg har en som jeg fikk til bursdagen
Søt pingvin i glass av Frida


Slangering fra Trude, løw it

+ dem jeg har åpnet tidligere/ikke har bilde av
Gavekort på HM 300 nok fra Arnstein
Gavekort 1500 fra muttern og fattern på tatovering
300 nok og flaxlodd fra morfar (vant ikke noe)
Pondusbok og en kjærlighet som nå er halvspist fra Maren
Hele familien fikk et Geni-spill av noen andre onkler (jeg vant!)
Bildeholder og telysestake av enda en annen onkel
Superundertøy fra broren til mamma (en onkel, med andre ord)

+ en kul ting jeg får av Marthe senere

Fine jula med pakker og fri.
Jada, jeg har dårlige bilder. Finner ikke laderen til det nesten nye Nikon kompaktkameraet mitt skjønner dere.. Ikkeno kabel heller. Må vel kjøpe meg kortleser, og en magic-mouse. Synd det er et år til neste jul.

ROMJUL, DAG 1

Første romjulsdag er vel strengt tatt snart over. Vi har testa den nye rattkjelken til søstra mi og bruttern har prøvekjørt snowboarded, jeg holdt meg varm med lånte sko og lånte uteklær. Nei, jeg eier ikke sånne ting.
Juleaften gikk strålande, har blitt noe superundertøy og noen gavekort rikere. Fikk tre pingvinskjorter, så nå har jeg fire av dem. Betjeninga på Cubus kommer til å le seg skakke når jeg kommer for å bytte tre av dem, bare vet det.


Ny ring og greier.

I morgen skarter min og Sigurds anti-sosiale jul, gleder meg faktisk til å barrikadere meg med Lost og Wii. Jeg har jo ikke noe julestemning uansett. I går var som hvilken som helst annen dag, bare med masse gaver. Og tre da. Har aldri skjønt greia med treet egentlig, kan jo like gjerne pynte ei palme, eller en annen blomst man har i stua allikevel?
Fineste gaven dere fikk da?

DAGEN FØR DAGEN OSV

Da var det lille juleaften gitt. Kan ikke si at julestemninga er på topp, men den kommer nok når pakkene skal åpnes, hoho. Fikk møtt Marthe idag, noe som var utrolig hyggelig, siden jeg ikke har sett henne på evigheter. Hun avslørte også julegaven min, som jeg må hente i Oslo når jeg får råd til flybilletter, fordi gaven ikke ble ferdig før jul. Man, jeg gleder meg!
Fikk levert ut de to siste julegavene idag, og er nå ferdig med juleforberedelsene. Det eneste som gjenstår er å spore opp bunadsskjorta, bunadssølv og bunadsveska. Vi skal i barndåp tredje juledag skjønner dere.


Ny sveis.

I morgen blir det julefrokost hos mamma før vi stikker i kirka. Nei, er ikke religiøs noen av oss, men det er en juletradisjon for meg. Har jo spilt i korps vet dere. Huhu.

God jul da folkens!

JEG HAR OMMØBLERT!

Igjen.

Ja, jeg vet at rommet mitt er et høl!
Fordeler med å ha senga midt i rommet:
1 klesstativet er rett ved siden av, så jeg trenger ikke gå ut på gulvet for å kle på meg.
2 kan sitte under dyna å sminke meg, siden speilet er like ved (må regne med litt søl siden jeg nesten ikke ser speilbildet mitt, men pyttpytt)
3 jeg kan slå av vekkeklokka uten å gå ut av senga (kommer til å sovne av fra 4.januar til 30.mars)
4 om jeg kaster noe hardt, så kanskje jeg klarer å slå av lyset uten å gå ut av senga.

Sa jeg at jeg er glad i senga mi?
Fortell meg så: hvem våkner halv tre om natta og har lyst til å ommøblere rommet? Av og til misliker jeg virkelig Olsen-genene mine.. Rastløs som F, og kan aldri slå meg til ro med noe her inne. Må flytte noe, henge opp et nytt bilde etter sju, omorganisere.. You name it. Skulle ønske jeg var like flittig på skolen egentlig.BEAUTY AND THE BEAST
Ingenting er som en deilig Disney-film om natta for å få opp julestemningen, satt med gåsehud gjennom halve filmen. Får gåsehud ganske ofte i disse dager, og jeg elsker det.
I morgen blir det Nightmare before Christmas hjemme hos pappa. Jula handler om filmer og familiekos for min del.
Hva er dine stikkord for jula?

EN SKU HA VØRI FIRE ÅR I ROMJUL
Hadde det ikke vært fint å vært så liten, bare i jula? Gleden hadde vært så mye større, gavene enda mer spennende og maten så mye mer fristende og velduftende.
I år har jeg kun fire pakker fra venner, men jeg er så utrolig glad for å ha de fire pakkene og virkelig se fram til. Jeg har allerede fått gave fra foreldrene mine:

Har brukt en halvtime på å pakke inn to gaver nå, to! Neste år leier jeg en jævla gnom som kan gjøre det for meg. Og alle skal få sokker... Om 50 minutter skal jeg se the beauty and the beast, og i morgen skal jeg snaue noe av håret. Hoho, gleder meg!
JULEPOST


1 London-kort fra Tine Katrine


2 julegave fra Kristin, som jeg gleder meg masse til å åpne!

Jeg og Vilde sorterer lekene hennes, men siden jeg ikke aner hvor søppelsekkene er ligger alle leker som ikke er i bruk typ midt på gulvet.. Mamma har dradd med juletre allikevel, så nå forsvinner halve stua bak grønne granbar som katta sikkert angriper sju ganger i kveld. Bruttern kom hjem med new super mario bros, så denne kvelden blir strålande!


SKINS

Netopp sett siste episode av Skins sesong 2, sitter fortsatt i senga, men vurderer å stå opp snart. Skulle egentlig møte Marthe idag, men siden ingen av bilene ville starte og hun ikke hadde skyss inn til byen, blir det nok ikke noe av. Vet ikke helt hva jeg skal ta meg til, kanskje spille litt harry potter, eller lese en bok... eller bare dø foran tv-en, ja, god plan.

Er det tirsdag idag? Mister helt oversikten jeg. Har fortsatt lyst på sjokoladeappelsin. Help!

HURRICANE


You are like a hurricane
There's calm in your eye.
And I'm gettin' blown away
To somewhere safer
where the feeling stays.
I want to love you but
I'm getting blown away.

_
How I miss being hold by strong arms.

//Neil Young

NEEDZ SJOKOLADEAPPELSIN NOWZ!!

Jeg har så sykt lyst på sjokoladeappelsin! Noen som kan komme med en?Ps: noen som kan hjelpe meg med å få inn en twitterboks? Også har jeg lyst på "tagcloud". Help?

WII WISH YOU A MERRY CHRISTMAS

Er det ikke syykt typisk at når jeg skal bestille tatoveringstime, så er sjappa stengt?????!!! Argh, jeg blir så lei. Sitter pal i sofaen nå, med mammas nybakte rundstykker, tvn og cola. Fine jula.


Tror jeg skulle klart å styre hele livet mitt med disse! A for å løfte opp ting, A+B for å spise.. Hadde funka fint!

Har sittet her i sofaen helt siden jeg kom hjem fra byen med Maren, hu lura meg med til bruktbutikken lang ute i ingenmannsland og vi måtte ta buss, noe som var iskaldt! Hun var heldig og fant Super Mario til Super Nintendo og noen bøker, jeg var raka fant og måtte nøye meg med bussbilletten hun spanderte.
Vel, i det minste har jeg Wii.

AVATAR

Netopp kommet hjem fra Avatar med mitt søskenbarn, og jeg elsket den! Universet, historien.. alt var bare bra, og det var ikke langdrygt overhodet! Vi har også kjøpt Wii idag, og Harry Potter og Halvblodsprinsen-spill, så nå sloss jeg og bruttern om konsollene. Skal ha på vekkeklokke i morgen, mohaha!


Jeg har funnet en ny verden jeg vil bo i. I tillegg til alle de andre jeg også gjerne skulle vært i da..

Det er snart jul nå, og jeg gleder meg. Ikke til mat, pakker eller det styret der, men bare det å slappe av. Er så utrolig deilig! Blir nok ikke noe festing heller, siden jeg blakka meg idag, men det er ikke så farlig. Jeg leser Ringenes Herre, ser Lost og spiller Zelda med Sigurd istedet, chillout. I morgen åpner tatoveringssjappa, og lille juleaften får jeg ny sveis. Gleder meg til å endelig prøve noe nytt, lei av å ha hatt samme hårstil i x-antall år nå..

CAN YOU HEAR IT?

Det er først når det er helt stille jeg hører hvor jævlig det er.I just wanna run away.

ATLANTIS THE LOST EMPIRE

Hepp! Er tilbake fra Bangsund nå, med en bærepose med drops! Synd jeg ikke kom på dette tidligere, kunne jo spart hundrevis av kroner på julegavene! Jaja.. Har også en bærepose med godis som jeg skal meske meg med og bli feit av i kveld, og Atlantis ligger godt planta inne på utorrent. Dette blir nok en stjernekveld! Gleder meg til Rapunzel kommer i 2010! Det er seriøst noe jeg har ønska at Disney skal lage i mange år, for ikke å glemme Toy Story 3!! Man, 2010 blir et jubelår!


K-POW


Jeg kjøpte ny kul genser på Carlings igår, og den er utrolig deilig!


Og jeg vurderer side-cut.

Snart skal jeg spise vaffler, før hele flokken drar til Bangsund for å besøke onkel-familien min.
Hva gjør dere på lørdager?


JA, JA, JA. JEG VET HVEM SOM VANT

Har vært i kulturhuset i Namsos idag og sett x-factor sammen med en horv med andre folk, pluss Helle som heide på Shackles. Trenger vel ikke å si noe om hvem som ble skuffa?

Jeg og Maren dro på impulstur til nysenteret på Steinkjer, selv om vi ikke skjønte helt hvordan vi skulle finne fram fordi senteret var så sinnsykt rotete, så fant jeg noen småting.

Fant blant annet armbånd, har leita evigheter etter sånne. Så i morgen skal jeg bestille time til tatovering. Jeg lover! Og jeg skal sende gaven din Kristin! Og bestille frisørtime.. Jeg kommer ikke til å gjøre noen av delene, kjenner jeg meg selv rett! På søndag vil jeg se Avatar, noen som blir med?

NIGHTFLIGHT TO URANUS

Jeg er fortsatt sliten i føttene og ryggen etter en lang arbeidsøkt, men det gjør ikke noe fordi jeg har fri! Helt til romjula, da blir det noen timer med jobbing, men det er jo bare greit. I morgen skal nok jeg og Maren besøke våre gamle lærere, noe som alltid er like koslig. Kanskje blir det en Steinkjertur også, men jeg er usikker enda. Noe er galt med giret på bilen vår (det driver og fryser fast osvvv). Så mamma var litt skeptisk til å kjøre uten så mange gir å velge i..
Nå driver jeg og gnir vaselin utover leppene og resten av trynet, i mangel på fuktighetskrem innen rekkevidde. Det funker.


Jeg ser normalt ikke så hjernedød ut.


God natt alle dere som ikke sitter klistra til TV2 og ser dødsskummel tvserie.. Jeg hater å være så serieaddict..

//Datarock

NY PLAN

Dritt, Kristin er spysyk sammen med moren, noe som gjør at Trondheimsturen henger i en tynn, tynn tråd! Driiitkjiiipt! Jeg skal derfor trøsteshoppe på jobb i kveld. Fikk julegave av lærerteamet; et gavekort. Gjett hvor! På platesjappa. Jeg digger lærerne mine.


Casio-klokka er bruttern si, men jeg vurderer å la den forsvinne på mystisk vis..
Next: work. Dagens fordel: jeg har 1700 kroner på konto, og for en gang skyld aner jeg ikke hva jeg skal bruke pengene på..

DEILIG ER DEN HIMMEL BLÅ

Da er jeg kommet hjem fra juleavslutning og julefrokost, noe som var utrolig koslig, til tross for at vi måtte lage maten klokka 8 i morges.. Har ikke fått hilst på dere siden i går morges, fordi broren min hadde tatt med datamusa hjem til mamma, og jeg var til pappa.. Supert! Anywho: konserten gikk bra, dagkonserten var kjedelig fordi den var full av folk som ikke ville være der. Kveldskonserten var supersøt og korlederen vår grein før vi hadde åpnet kjeften på Deilig er Jorden. Hun er så søt.


Mitt tips for å få firkanta tryne: tygg en pakke tyggis hver dag i 5-6 år. Har ingen tips til hvordan du skal berge kjevene etterpå, men jeg jobber med det.

Og nå er det juleferie! Skal på jobb i seks timer idag da.. men penger er penger! I morgen åker jeg til Trondheim for å besøke Kristin; endelig! Vi må vel få med oss X-factor finalen også, siden vår alles kjære Chand er der, og han vinner såklart. Jeg har ikke så mye til overs for sånne jentegrupper jeg..


Jeg må kjøpe et tattoo-magasin og ta med på jobb ikveld, har jo 1500 tatoveringspenger som brenner!

Noen som nå skjønner hva jeg skal tatovere?


KIRKEKONSERT

Idag er julekonsertene våre, og jeg er skikkelig spent. Skal snart begynne å gå (man kan jo gå en slik kort distanse), men først må jeg finne meg noe mat. Ja, jeg prioriterte Macen framfor mat og luft. Etter dagkonserten bærer det til fattern. Jeg, han og søsters som er hjemme, og det er koslig.Skal du på kirkekonserten vår? Eller bor du i langtvekkistan?

JULEKATTER

Jeg er dødssliten i føttene, vi har stått rett opp og ned i sikkert to timer og sunget for full hals. Nå slækker jeg i sofaen sammen med bruttern og muttern og gleder meg til å dra til Trondheim på fredag! Forhåpentligvis har jeg fått stipend i dag; orka ikke å sjekke, fordi køa til minibanken var full av småjenter med sine første visa-kort og gamle folk. Begge gruppene bruker alt for lang tid. Slo til på en genser på vero moda til hundre kroner da, to strømpebukser siden det gikk hull på den ene jeg hadde på lørdag og nye bobpins som garantert er borte i morgenkveld..
Mens jeg lå og døste i en krok i sofaen ropte mamma plutselig: "Stine! Det rører seg i magen til katta di! DU skal få ta imot ungene og gi dem bort!!" Jeg løftet hodet, sa ok og skalla hodet i armlenet. Kan noen noe om å ta imot kattunger? Maja, jeg ringer faren din, seriøst.


Nygensern, liker'n!
Jeg trenger sårt nye øreringer.. Noen som er litt bredere en de jeg har, har jo små pingleringer jo!

SLEEPYHEAD

Jeg angrer alltid på mine sene kvelder mårran etterpå. Auch, dette blir en lang dag. Og vi skal i kirka også.. man, jeg kommer til å svime av under julemotetten eller noe..


Peace out.

Håper mamma får start på bilen utenfor jobb nå da, så hun kan kjøre meg til skolen. Bussen er jeg for sein til nå.

TYVEN TYVENspør ingen ikke noen
suser i stål i ljåen
spjærer åpen himmel
ingen er trygg på engenskjærer høsten uten blund
uten hvile: blind & stum
snart der så her som lyn
røver øyenstenen din

tyven tyven


finnes ei den bot som bøter
sønderslitte hjerter
ei pardon sparer ingen
hugger ned alle som en

tyven tyven


alle er vi like
for ljåen
hadde han sjel var den en skjæres
røver de som skinner mest

tyven tyven


tyven tyven 
røvet øyenstenen
smyger i skyggen
bare vi er igjen

tyven tyven
tok det han fant
alt har vi gjemt

blir aldri glemt


Jeg bare savner henne så utrolig mye


//DumDum Boys

MENNESKER ER SOM BIKKJER, DE SMÅ ER VELDIG HISSIGE

Hånden min gjør ganske så vondt nå, og ble litt slapp tidligere i kveld, men ellers er jeg helt fin. Ja, jeg snakker om vaksinen. Mamma er på nattevakt, så jeg er hjemme alene i natt. Syns det er litt kjedelig, men samtidig litt godt å ha huset for meg selv, og ha det stille. Dere vet, på grunn av tinnitus og sånt.


Vonde hånda mi..
Nå blir det Facebook for alle penga!

Har dere vaksinert dere? Hvorfor/hvorfor ikke?

//Nemi

VAKSINE

Idag er den store dagen på Olav Duun, nei, ikke samholdsdag, men vaksinedag. Like så greit å bare ta den nå, mens vi har tilbudet, jeg gidder ikke å bli syk nå. Etter skole blir det jobb før jeg åker på Tinos sammen med resten av de ansatte på platesjappa. Vi er fire.

Bursdagen min er snart ferdigfeiret også! Morfar har nemlig vært på jobb, så han kommer idag, med pakke og greier og greier. Høydepunkter fra bursdagen(e): gaven fra mamma og pappa, signert DDB plakat, Sigurd som lå i senga mi og storlo av puta mi som lager regnlyd, Signe da hun så hva som sto på døra til rommet mitt (the room of requirements), Sigurd som valset ute på plena, synging av korsangene og masse mer. Fine kvelden.

Og skal jeg fortelle dere noe? Jeg hater tastaturet på skoledataen min! Skriver bare feil og dritt..

INK


Snart er det blekk under også min hud. Jeg har virkelig de beste foreldrene her i verden.

HURRA FOR MEG SOM FYLLER MITT ÅR

Jeg har fått utrolig mye fint over de siste dagene, men høydepunktet var nok fra mamma og pappa. Skal ta litt bilder så dere få se etter hvert! Nøtteknekkeren var superfin, og jeg skulle ønske jeg kunne se Maja spille Klara idag! Nesten så jeg vurderer å snike meg ned i gangen på kulturhuset..

Her er noen av bildene fra fjorårets nøtteknekker, i år tok jeg alle bildene med analogt kamera, så de må fremkalles først.Bildene er det jeg som har tatt.

DI GRIND

Marcellos kjeller, here I come!

FLOOD

Jeg hater sånne filmer og program som handler om katastrofer og ting som kan skje. Det eneste jeg hater mer er at jeg ikke klarer å la vær å se dem ferdig når jeg først har begynt.. Akkurat nå ser jeg Flood på TV2, bare fordi mamma ble sur da jeg switcha til Big Bang Theory. Jeg digger de nerdene. Kunne jo alltids gått opp, satt meg i senga og sett noen episoder av Glee, men tror jeg bør sove litt snart.. neeh.På mandag starter vaksinering på vår skole, og tror jeg skal ta den. Jeg orker rett og slett ikke å bli syk nå, eller i nærmeste framtid, har alt for mye å gjøre!

Huff, nå spiller han ene typen helt på denderre tvserien.. Glee er mye triveligere en dette.
Neinå var det ferdig gitt. God natt!

LYSEKRONE

Okei, første ting først: nei, mamma kom ikke på skolen for å kjøre meg etparhundremeter, hun kom hjem etter nattevakt og kjørte meg til skolen. Haha, Mona ass, morsomste spørsmålet på lenge!

Kvelden går med på å rydde kjelleren for mitt Kaizers-party, og jeg gleder meg sykt! Men er så kjedelig fordi ei kunne ikke komme og ei anna ei vet ikke helt enda.. Dumme farmoren hennes. Jeg kidnapper henne tenker jeg, ja, det gjør jeg.

kaizer03
Foto: Paal Audestad

Og mamma har kjøpt lysekrone til seg selv i julegave. Det er kanskje pittelitt min feil, men fin var den!
bilde tatt 10122009 kl 1704
Til Torill, hilsen Torill.
I tought you well, mother.

I dag har forresten søskenbarnet mitt bursdag, han ble født tre dager før meg, på min termindato. Og de tre nestkommende dagene er de lengste i hele året. True fact!
Gotta go! Middag!SCHOOL'S OUT

Neida, jeg skulle bare ønske det. Medregnet i dag er det jo bare seks dager igjen på skolen, hvor den siste går med til julefrokost og den nest siste til julekonsert, og det er bare koselig. I morgen er det samholdsdag, og det blir jo spennende å se hva det er for noe.

Snart kommer mammaen min for å kjøre meg til Namsos-hallen hvor vi har gym, så blir det den hærlige matteprøven som jeg gleder meg sånn til... Håper jeg slipper å bli dårlig igjen i dag, jeg skal ikke være dårlig i helga, nei huttemegtu! I kveld må jeg dessuten rydde kjelleren, oh my god.

FUCK MATH

Seriøst; jeg har P-matte, den enkleste mattetypen på VGS, og jeg skjønner ingenting. I morgen er det prøve, og den blir nok avgjørende for førstetermin-karakteren, og jeg vurderer sykt å skulke gymmen for å øve matte, sykt, I know. Jeg trenger bra karakterer, tror jeg. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for skole og derfor er karakterene avgjørende! Arghh, jeg hater å tenke på framtida! Nå har jeg bestilt en haug av studiekataloger, to bare i kveld, så håper jeg får noen som dumper ned i postkassa snart. Syns det er mye bedre å bla i katalogene i stedet for å lete seg ihjel på nettet etter alle opplysningene!

tumblrkpte62fsnh1qzmouio1500large
Ph: huskerikke
Vil heller ha fag som krever den boka en Sinus 2P. Seks måneder igjen med matte nå, gleder meg til å bli ferdig!FEBERTRYNE

I tillegg til å være kvalmsekk er jeg nå også febertryne og sitter her og prøver å spise noen Ritz kjeks med kremost (måtte jo bare ha etter at Maren frista meg på tentamen idag..) og drikker litt pepsi. Har fått mange fine meldinger av Hanne som tok vakta mi på platesjappa og de får meg i bedre humør. På mandag skal vi ha et slags julebort for de ansatte på platesjappa (vi er fire) på den italienske restauranten i byen, og det blir sikkert koselig, siden jeg har verdens beste medarbeidere og den kuleste sjefen, hoho.

For å ha noe å gjøre skal jeg fortelle dere om alle mine fine juleønsker (og bursdag da!)
nskeliste
Bildet ble litt lite, deal with it. Snart må jeg sette meg med matteboka også, guuud jeg hater matteprøver!

KVALMSEKK

Usj, for en halvtime siden kom jeg hjem og ble akutt kvalm, det var helt forferdelig, og nå sitter jeg og skjelver og har dårlig samvittighet for at jeg måtte få Hanne til å jobbe istedet, selv om hun hadde ganske mye lekser.. Anyways; hun er verdens snilleste idag! Dagens nest snilleste er mamma som holder kvalmsekken med selskap, og jeg er kjempeglad for at hun skal på nattevakt og derfor kan være sammen med meg helt til halv ti ikveld.

Idag har virkelig tatoveringsideèn min brent seg fast, og mamma ble litt rørt da hun hørte hva det dreide seg om. Hun var helt; "hvorfor vil du ha det?!" Men skjønte det da jeg fortalte betydningen.

bilde tatt 09122009 kl 1508
Bleik kvalmsekk.

Jeg vil ha ingefær, ugh.

NY PRINTER

Endelig fikk jeg ny skriver! Har testa den litt, både utskrift og scanning, og jeg er storfornøyd!

Den er cirka sånn, bare at mine knapper såklart er mye finere en på denne. Gleder meg vanvittig til helga! Skal feire for Hals-sida av slekta på fredag og Olsen/Sæternes-sida på søndag og for vennene på lørdag. Aiai for en fin helg det blir! Og på lørdag blir det Nøtteknekkern i kulturhuset sammen med Brønna, men jeg vet ikke om fattern og bruttern skal være med eller ikke, det har jeg faktisk glemt å spørre om!

Ellers så sitter jeg her og føler meg litt som ei gammel tante. Hjemme alene sammen med katten og med ei kofte for å holde meg rundt. Det blir ikke noe bedre av at jeg faktisk har lyst på te! Som regel drikker jeg bare sove-te, for å (gjetter du det eller?) sove.. Heldigvis har jeg min kjære Mac og gleden av at mamma kommer for å redde meg ut av gammeltante-tilværelsen om noen timer.

bilde tatt 08122009 kl 2152
Mamma har strikka kofta til meg, jeg syns den er fin. Fordelen med å være alene hjemme: fjernkontrollen! Og du kan selv bestemme volumet. Og vet dere hva? Jeg har vunnet en konkurranse! Woho!EFF THIS, I'M GOING TO HOGWARTS

Spansk, igjen.. Dagsplanene? Ikke store greiene, men må starte ryddinga av kjelleren idag, for på lørdag blir det bursdagsfeiring for alle penga! Marcellos kjeller-party. Og jeg gleder meg, men for å få det til å funke må kjelleren ryddes og varmes, og det er jo et yrke i seg selv.. Usj, for en jobb det skal bli!

Fant denne konken hos Veronika, klikk her for å joine, men helst ikke da såklart, så er det større sjanse for at jeg vinner. Hoho. Kan vinne gavekort, og gavekort er jo fint, ikke sant?

AN INCONVINIENT TRUTH


Fikk en plutselig trang til å se denne filmen, derfor har jeg starta nedlastinga, men det var så få seedere at det tar en hel evighet.. Vil dere vite hva annet jeg har lastet ned? De to første episodene av Glee, den nye tvserien som starter på tv2 på onsdag. Men jeg orker ikke å se så mange serier på tv lengre, derfor laster jeg dem ned. I Romjula blir det Private Practice og Lost på dvd med Sigurd. Ah, hva hadde verden vært uten tvserier? Den eneste nedturen er at Greys Anatomy ikke begynner igjen før i januar, jeg griner litt.

Hvilke serier er deres favoritter?

SPANSKTENTAMEN

bilde tatt 07122009 kl 1605
Ooog sånn gikk spansktentamen.

Ellers så har jeg kjøpt meg finsko idag.
bilde tatt 07122009 kl 1609

Resten av kvelden skal tilbringes i en evig mandarin-trøstende-gruvesegtilfleretentamener-tilstand mens jeg døser og ser bonderomantikk sammen med mamma.

Og er det noen rikinger der ute som vil betale for ei frisørtime for meg? Julegaver er dyyyyyrt!

HARD TO STAY AWAKE

stinemaren
It takes a lifetime just to make it work
maybe universal, atoms go berserk
inside my little brain
prefer to stay insane
than to walk the narrow lane
I've seen it all before

Then fall asleep at night
forget you had a fight
you're friends the next day

It's hard to stay awake
after an exciting day
it's hard to stay awake
it's hard to stay awake
after an exciting day
It's hard to stay awake
after an exciting day

It's not easy to make a new friend
it's easy to pretend
but it's hard to make a friend
unless you are a child
I'd like to be a child
a child running wild
lots of places to hide

Then fall asleep at night
forget you had a fight
you're friends the next day

It's hard to stay awake
after an exciting day
it's hard to stay awake
it's hard to stay awake
after an exciting day
it's hard to stay awake
after an exciting day

Create for me a little open space
I need it just in case
I have to make a hit
then I might need it
a little green lawn where game could play on
and we could be children

I'm going miss you, but I'm also going be happy for you.
I'm going miss you.


//Morten Abel

SJOKOLADEDINOSAUR

Planer for idag? Jeg skal prøve å lave en sjokoladedinosaur! Resultatet får dere se senere, hoho. I dag er det forresten bare èn uke til bursdagen min! (Og Vilde og Maja sin da).
Siden det er spansktentamen i morgen må jeg vel se litt over stoffet også.. drittentamen. Kommer ikke til å skjønne noe som helst. Satser på å være ute av skolen før lunch.Dessuten fant jeg denne kule gruppa på facebook igår, den må dere bare sjekke ut!

ANALOGUE

Jeg vil lære meg å fotografere igjen. Jeg vet, jeg har sutra over det før. Nå er det mer som et brennende ønske, en nødvendighet og noe som må til. Jeg trenger en hobby igjen, siden gitarspillinga nå er skole og musikk er jobb. Jeg trenger noe som ikke er skole og som ikke er jobb. Noe jeg kan gjøre for å få et avbrekk.
Nå skal jeg derfor sette meg to mål, nei.. tre.
1 lære digital fotografering
2 lære analog fotografering (fordi det er finere)
3 lære å bruke mørkeromLær meg?

FENDER

bilde tatt 05122009 kl 1535
Lykke er en helt ny Fender Sonoran fra Holland som hviler i gitarstativet sitt, ved siden av storebror Hagström.

I dag kom altså babyen min, og jeg kan endelig rydde unna litt gitarkasse og bager, siden jeg også fikk to gitarstativ. I tillegg sendte Sound 1 meg to mørke sjokolader, et brett med tyggis og ei tskjorte. Snakk om vennlige folk!

Hvilke sanger syns dere jeg skal spille nå?

PUBLIC ENEMIES

Kom akkurat hjem fra Maren hvor vi har slækka, sett x-faktor (hvor Chand gikk videre, gogo Namsos!!!!) og nytt på nytt før vi i to timer nøt synet av Johnny Depp i public enemies. Værdet!

Og husker dere hanskene jeg ikke hadde råd til?
bilde tatt 05122009 kl 0042
Så slik gikk nå det.

Skal snart køye nå, men vurderer å kjøre en testrunde på krølltanga først. Kanskje jeg skal rydde litt i kleshaugen også.. Finne ut hvilke klær som skal henge igjen og så videre, er jo vinter og kaldt og siden jeg tydeligvis mistet evnen til å holde meg varm cirka samtidig som jeg mista kondisen, trenger jeg varme klær nå..

Og jeg fikk en pingvin i kalendergave. Så vet dere det.

MIPMIP

bilde tatt 04122009 kl 1623
Så bra gikk tentamen.

KARMA IS A BITCH

Jeg gruer meg skikkelig til morgendagens tentamen. Jeg har aldri gruvd meg til en tentamen før, men nå er det alvor. Videregående har plutselig blitt så utrolig seriøst, jeg skal videre etterpå. Jeg skal inn på skole, helst i Oslo, og da trenger jeg gode karakterer. Kalenderen er proppfull i tillegg med jobb og frivillig arbeid. Noe av arbeidet på ungdomshuset har måttet bli skjøvet til side en liten stund for å få plass til alle leksene. Jeg har aldri sittet så lenge sammenhengende med noe før. Fra 1730 og helt til 23. Jeg er helt skjelven nå, og er overbevist om at dette aldri kommer til å gå bra.


Det blir nok en sen kveld.. Kommer til å ta evigheter før jeg får god nok samvittighet til å gå å legge meg..

//Izzie Stevens

WISH YOU WERE HERE

Ryktene svermer, og vi har alle hørt det værste. Jeg aner ikke hva jeg skal tro, men det ble altså bekreftet på bloggen for ikke lenge siden, og på adressavisen. Plutselig virker hele verden så fryktelig urettferdig. Jeg tror offisielt ikke lenger på karma, og tenner et lys for deg. Oppfordrer alle til å gjøre det samme. La det brenne lys i hele Norge i dag.

Hvil i fred, Regine Stokke.


//Pink Floyd

I HAVE A CANE, AND I KNOW HOW TO USE IT

Gymmen gikk bra, styrkesirkel og masse tøying og gratis pauseunderholdning. Kan det bli bedre? Jeg glemte desverre å åpne kalendergaven min idag, og det er jo selvsagt umåtelig trist. Tar derfor til takke med restene fra gårsdagens pakke; Maoam. Nå får man bare håpe at håret tørket i tide for å hente søstra mi i barnehagen etter skolen. Og så går resten av dagen med til min kjære mip..

Hva gjør så dere på denne torsdagen?

//House

GIMME GIMME GIMME


Slike hansker fra HM står høyt på ønskelista nå! Men siden jeg har brukt så mye på julegaver vet jeg ikke om jeg skal unne meg dem..

bilde tatt 02122009 kl 2336
Nå sitter jeg og drikker god blåbærte (begynner å få sans for dette te-skvipet faktisk). Og jeg har jo fått god hjelp fra mammas bygave, denne tetingen, sånn som du har te inni.. teblader, whatever ettellerannet. Fin er den iallefall, fra Indiska. Og mamma kjøpte krølltang! Tjohei!
Jeg er ikke ferdig med mip heller. Men kommet langt med gymplanen da. Hei og hå, jeg elsker skole!

Og om noen vil sende meg sånne hansker, så bare si ifra!

//Abba

VI VIL DRUKNE I SLAPS

Som dere kanskje skjønner nå, har all den fine snøen regnet ned og blitt til, våt, heslig og klissete slaps. Er snart ferdig med julegavene nå! Bare Trude som jeg mangler noe småtteri til. Og Kim da, men det er så godt som i boks. Ble sykt skuffa da jeg så at det er igjen minimalt med penger til meg selv, men unnet meg iallefall en kjole og et par øredobber. Og en gymbag fra HM som var så fin/kul at jeg bruker den som ny reisebag.

Nå sitter jeg å skriver øktplan for morgendagens gymtime, og siden den forrige ikke ble levert må jeg være flink denne gangen. Skal til og med scanne inn bilder fra boka! Hvor flink er ikke jeg da? Hæ?
Huskonserten idag gikk fint også. Kjenner jeg gleder meg til julekonsert, å gi bort gaver og åpne mine egne.
Fant en fin second hand veske idag også, førti kroner. Jeg kjøpte den jeg.

Men før jeg skriver mer på både gym og MIP skal jeg blunde en liten halvtime.


Meg. Not. Hu der ser jo ut som er 170 centimeter eller noe. Hjelpe meg.

DEN SOM IKKE SPØR SLIPPER Å FÅ LØGNER TIL SVAR

Jess! Jeg har fått lønning! Derfor blir det kantinemat, kjole og noen småsaker på meg, og julegaver til Maren, Kristin, Frida og Trude. Frida sa idag at hun hadde kjøpt julegave til meg, så da må jeg jo kjøpe noe tilbake, men det gjør ikke noe, for hun er så søt!
Jeg skal til pappa idag også. Bare så dere vet det liksom.OG jeg spiller sankta lucia på pianotimene. Det er ikke lenge til bursdagen min nå! 11 dager, 11 dager!!

//fred wiltersen

VI ER ALLE HYKLERE

bilde tatt 01122009 kl 2324

Note: har ikke sett new moon. Ingen planer om det heller, siden boka var dårlig. Robert Pattinson var bedre som Cedric Doggory. Amen.

//Nemi

SOMETIMES CHANGE IS EVERYTHING

Jobb vart tørt, langdrygt og kaldt. Jeg sto med gåsehud hele kvelden, men nå er jeg hjemme i den varme stua til mamma, med greys på tvn og smågodt. Ja, jeg fortsetter med godteri hver dag fram til jul, det er en del av min "kom i julestemning"-plan. Gleder meg sykt til å komme til pappa i morgen; der ligger Nightmare before Christmas og venter på meg. I morgen er det nemlig barnepassetid, og leksetid. Og filmtid, film trumfer lekser. Eller hva?

bilde tatt 01122009 kl 2108
Leppene mine kunne like gjerne være lagd av dette.. Vinterkulda tar knekken på hud og lepper og hår og alt. Men hva gjør det når det er så fint med snø?

//greys anatomy, season 4, episode 1

TOLV DAGER IGJEN

Om tolv dager kan også jeg feire bursdag. De kommer så langt mellom hverandre at jeg ikke engang orker å begynne å glede meg før nå. Det er første desember, og i kalenderpakken fikk jeg "god jul" kopp, twix og instant coffee. Instant coffeen ble erstattet med traktet kaffe og ryggen mot peisen. Mamma var snill nok til å stå opp tidlig for å fyre opp til meg. OG jeg fikk låne vinterjakken hennes, og den er sykt god, bare så dere vet det.

Jobb igjen idag, og så blir det øving til mip-tentamen. PLUSS at jeg må skrive drittgymegentreningshelvette.


Hva jeg ønsker meg til jul?
En håndskrevet versjon av The Tales og Beedle the Bard, insatt med diamanter og innbundet i lær. Hadde vært fint det! Nevnte jeg at det bare finnes sånnder typ 3 i hele verden? Ikke? Bra.
hits