august 2011

COMMUNICATOR


It is insight into human nature that is the key to the communicator's skill. For whereas the writer is concerned with what he puts into his writings, the communicator is concerned with what the reader gets out of it. He therefore becomes a student of how people read or listen.

- Bill Bernbach

NKF-GAVE


Idag har vi fått slike fine "stresskofferter" eller NKF-mapper på skolen. De er cirka i A3 størrelse, og er perfekt for å bære Macen, notatbøker, noen skolebøker og litt slikt! Vi har hatt enda en time med komstrat (kommunikasjonsstrategi) og vår første time i tekst! Fikk også en god del informasjon om eksamensformen på NKF, og jeg digger den! (Mer om det en annen gang).


Da jeg kom hjem hadde muttern tatt oppvasken og fått opp bildene mine på veggen! Så nå henger både Prepple og Restless over sengesofaen min! Lengter fælt etter å kjøpe en laptop-pute nå, for Macen blir så varm i fanget!

I skrivende øyeblikk driver muttern og lager pizza! Ååh, det er så godt å ha mammabesøk! Om 9 dager får jeg kjærestebesøk da, og det blir hærligst av alt!

MONEY, MONEY, MONEY

Har akkurat betalt min største regning noen sinne, og det er tungt å tenke på at det er tre igjen iløpet av de neste to årene! Studielån inn på konto og fem minutter senere; nesten alt bort! Jaja.. Bestilte syv skolebøker tidligere idag, og det ble drøye to tusen kroner, bare 13 bøker igjen som må kjøpes nå, wihu! Også kommer studentlisens på Adobe-pakken i tillegg (tre tusen kroner). Adobe-pakken er på salg fram til 19.september da! Så jeg har råd til å kjøpe en litt bredere utgave enn standarutgaven! Hæla i taket!

Bestile flybilletter hjem også, så skal hjem til Namsos 21.september! Gleeder meg!

MAMMADAG 2

I dag har jeg hatt min første undervisningstime i kommunikasjonsstrategi! (Selv om det strengt tatt bare var en slags "velkommen til faget"-time). Vi skal gjennom utrolig mye spennende stoff! Blant annet skal vi lære om merkevarens makt, og om hvorfor vi velger Coca-Cola framfor billigcolaen, selv om ingen kjenner forskjell i blindtester.

Etter endt skoledag (klokken 11), ble det lunsj med mamma på hybelen før vi hev oss på Ikea bussen! Noen timer senere var vi tilbake igjen med to bord, en stålampe, masse lys og enda mer krimskrams! Fikk handlet et digg sengeteppe, så nå kan jeg endelig re opp sengen til å bli en skikkelig sofa! Så om noen vil ha en kopp kaffe og se Idol med meg på kveldene så er det bare å skrike ut!


Denne gata skal jeg forresten kjøpe når jeg blir rik!

Nå sitter vi i hver vår ende av sengesofaen, begge har fått dusja, og vi har satt på en maskin klær inne på askerommet borte i gangen. Vi har kaffe og mørk sjokolade og i kveld blir det Idol og Grey's Anatomy! Nesten som å være hjemme i Namsos igjen!

 

MAMMABESØK

Så har jeg endelig fått min kjære mor innenfor hybelens fire vegger! Til nå har hun gjort mer her enn jeg har fått gjort på en hel uke! Hun har fikset mitt vinglete bord, handlet verktøy, fyllt kjøleskapet, fått ut alle pappeskene som var her, tatt noen test-borringer i veggen med min nye mini-borrmaskin og er nå i full sving med å få tv-en til å fungere!

Og dette er bare dag én, folkens! Dette stedet kommer til å være et palass før hun drar!


Jeg holder meg til bobleplasten.


BOKKILDEN

Jeg er fattig student.

bokkildenkonk

SØNDAG

I dag har jeg bodde hjemmefra, alene, i en hel uke! Møtte W i byen i formiddag, og vi tok en kaffe på Grünerløkka mens hun prøvde å forklare meg hvor jeg skal gå for og komme til forskjellige steder. Vi pratet om alt og ingenting, som vanlig. På vei til bussplassen stoppet jeg innom turistinformasjonen og røsket med meg kart, bussruter, trikkeruter, togruter... you name it! Og nå sitter jeg å studerer dem, lager merker og prøver å forstå denne byen litt.


Til middag ble det pasta og kyllingsalat! Fordelen med å bo alene er at jeg trenger bare å ha i de tingene jeg liker! Dermed kan jeg bare momse i meg maten, uten å være redd for å støte på tomat eller pinjekjerner!


I mangel på skåler sitter jeg nå og spiser druer ut av et litermål! Hybelliv deluxe. (Legg merke til Oslo-kart på fanget).

I morgen kommer mamma til byen, og da blir det snart en ny Ikea-tur! Forhåpentligvis resulterer det i et bort eller to pluss noen skåler og krimskrams.

Noen av dere som vet av ting som må gjøres/ses i Oslo? Skal tross alt være her i to år, så må begynne å finne på noe snart. Helst ting som ikke koster penger da, NKF er rimelig dyrt.....

FRIIS


Home is behind
The world ahead
And there are many paths to tread

Through shadow
To the edge of night
Until the stars are all alight

Mist and shadow
Cloud and shade
Hope shall fail
All shall fade

Billy Boyd

ALT BLIR UBETYDELIG

I går kveld kom W til Oslo, og vi spiste sushi på hybelen min. I natt fikk jeg overnatte på hotellet med henne, og det var så hærlig å spise hotellfrokost i morges at dere aner ikke! Et stykke ut i frokosten begynte vi å snakke om 22.juli, og om mine venninner som opplevde det.

I Namdalsavisa (min lokalavis hjemme i Namsos), er det i dag en lang artikkel om venninna mi som overlevde angrepet, og som nå trener seg opp igjen. Jeg leser med tårer i øynene, og greier ikke å fatte det som har skjedd. Allikevel blir jeg glad for at hun blir bedre. Hun er det mest fantastiske, og sterkeste mennesket jeg kjenner. Det er jeg iallefall overbevist om!

SKYPE


Tidligere idag fikk jeg masse besøk på Skype! M fikk plutselig masse besøk, blant annet av søskenbarnet mitt og kjæresten hennes pluss to til! Hadde jeg visst at de tittet innom skulle jeg satt på kaffe og ryddet litt! Hihi!


Fikk også hilse litt på lillesøstra mi, som jeg savner så utrolig mye!


25.AUGUSTIgår måtte jeg stå over piratfest. Influensaen var farlig nær, og jeg valgte å pleie kroppen med vann, ibux og hvile. Ble spaghetti slik som mamma lager den til middag, sammen med legene på Seattle Grace Hospital. Bruttern ble 16 år, og jeg feiret litt for meg selv der jeg satt.

På kvelden testa jeg ut vannmanikyr (trykk her for å se youtube-videoer), og det var mye enklere og fortere gjort enn jeg trodde!

Ble også tid til kaffe og kveldsmat med fattern og Wonka! W kommer til Oslo i dag, og jeg gleder meg til å møte henne på Oslo S!

 

 

BOKLISTE

Lista over bøker, tilleggslitteratur og anbefalt utstyr er lengre enn et Galtvort-brev. Det omfatter 21 bøker; alt fra "Bill Bernachs Reklamesyn" til "Praktisk nytenkning - systematisk og kreativ problemløsning". Det omatter Pantone-tusjer, Mac og Adobe + Office-pakkene, blyanter og penner i alle mulige størrelser og fasonger, og et utvalg minnebrikker og skissebøker.

Hvordan pengene mine skal strekke til? Tja.
16


Om 16 dager er vi sammen igjen. Det er ikke så skummelt å være alene når jeg ser to tannbørster ved vasken, og ikke bare min egen. Det blir mindre ensomt, for jeg vet at du kommer alltid tilbake hit.

FOOTSTEPS


En dag fattern, kommer jeg til å utkonkurrere deg i bransjen! Bare start forberedelsene, for i neste uke starter jeg å lese om kommunikasjonsstrategi og designverktøy. I neste uke starter jeg forberdelsene til å bli like god, om ikke bedre, enn du! Skoene er kanskje store, men det finnes ingen lov mot å gå i for store sko!


STUDENT


Jeg er offisielt student! Er sliten og trøtt etter første runde med bli-kjent opplegg, og sitter nå på hybelen med stearinlys på alle kanter for å lade opp til morgendagens aktiviteter. Vi skal ut til Langøyene, og jeg gleder meg masse! Er nok ikke noe party-student, siden jeg sliter mye med hodet og tinnitus, men er med så lenge hodet holder! Neste uke starter vi med fag; kommunikasjonsstrategi, tekst, visuell kommunikasjon og designverktøy! Gleder meg som bare juling til å begrave meg i pensum jeg faktisk er interresert i!

FÆRSKIS IGJEN


Nå skal jeg ha meg ned til bussplassen! Ønsk meg lykke til da, dere!

GEOGRAFI

Det er bare geografi som skiller oss!


Om 19 små dager er vi sammen igjen, og jeg gleder meg allerede til å løpe ned på Oslo S etter skolen den dagen! På fredag er stemora mi i byen, og på mandag kommer mamma for en hel uke! Kanskje blir ikke Oslo så ensomt allikevel!

GOING AWAY


I morgen reiser jeg tilbake til Oslo igjen. Er litt nervøs, men heldigvis er det bare en kveld alene før jeg starter på skolen på mandag! Gleder meg veldig til å bli NKFer, og gleder meg til livet i Oslo blir rutine.

HYBELTo bilder av hybelen min! Øverst er spisekroken og vinduet mitt, med utsikt over gata og den andre halvdelen av bygningen (M ser ikke at bygget er rosa, men det gjør dere, ikke sant?). Nederst kan dere observere masse oppvask, vinflasker og min lille hybelkomfyr. Ptereodactylene fikk selvsagt også fly sørover, så de får bo i hjørnet på skapet. Ønsker meg glow-in-the-dark stjerner og planeter for å ha på skapene, så det må jaktes på i tiden fremover! Elsker gardninene mine da! Trær med fugler på! Minner meg om Twitter. 

VÆRSTE FØLELSEN TIL NÅ

Vel. Så dro han hjem igjen. Etter en helt fantastisk uke sammen, måtte han nå reise hjem til Trøndelag. Jeg sitter dermed på hybelen, er kvalm, uvell og skjelver. Men dette skal gå bra, ikke sant? Det blir fint igjen, ikke sant?

For jeg er i Oslo. Store, vakre Oslo. Dette er drømmen, er det ikke?


Kommer til å savne deg noe helt vanvittig, kjære. Men om tre korte uker er vi sammen igjen!

 

Dette er drømmen min, men jeg visste ikke at den skulle gjøre så vondt..

 

Edit: Mamma ringte! Hun kjøper flybilletter, så jeg får hjem i kveld! Herregud så utrolig hærlig! Slipper å sitte alene på hybelen en uke!

OSLO TIL NÅ

Til nå har Oslo vært alt fra vidunderlig til helt jævlig. Blir stadig minnet på at kjæresten reiser hjem på tirsdag, og at jeg etter det er ganske så alene fram til skolen starter.

Jeg bor i ei rosa blokk i Stavangergata, med felles do og dusj sammen med resten av gangen. Hybelen har samme farge på veggene som leiligheta til Joey i friends, og ligger i femte etasje. Jeg, som er i fra en liten trønderby, er ikke vant til å ha så masse naboer på gangen. Er heller ikke vant til å ha kikkehull i døra, eller en butikk like utenfor ytterdøra på blokka. For ikke å snakke om hele opplegget med blokk, som det nesten ikke finnes noen av i lille, gode, trygge Namsos.

Fram til kjæresten drar kommer jeg til å holde meg mest mulig i armkroken hans, og minst mulig i armkroken til bloggen. Etter det skal jeg begynne å tråle gatelangs etter fine steder å fortelle dere om, og jakte på minner og venner.

Om noen av dere internettvenner vil møte meg i Oslo etter tirsdag, så bare skrik ut! Jeg kommer nok til å føle meg litt ensom.


Dessuten savner jeg familien, kattepusen og vennene mine!FUGLEN HAR FLØYET

Vel, så er jeg framme på hybelen min i Oslo! Gårsdagen brukte jeg stort sett til å pakke ut og grine en hel del før jeg og kjæresten vandret en tur ned til sentrum for å koble av litt. Dagen i dag skal vi en tur på ikea, og jeg skal endelig få treffe venninna mi som ligger på Ullevåll universitetssykehus etter angrepet på Utøya 22.juli! Gleder meg sånn til å treffe henne igjen!


Fortsatt litt esker og kofferter å pakke ut, pluss masse som må opp på veggene! Nå skal jeg løpe ned på Kiwi for å handle kaffefilter!

Snakkes!

COUNTDOWN

32 timer til avgang.

TYVEN TYVEN


Alle er vi like For ljåen Hadde han sjel var den en skjæres Røver de som skinner mest

Sov godt, Lene. Du er dypt savnet.

//DumDum Boys


FORANDRING


Idag bestilte jeg flybiletter, så om én uke er jeg Oslo-borger! Har hatt "på-gjensyn-middag" med pappa og stemora mi idag, for de drar til Barcelona i morgen! 10.august flyr jeg altså sørover sammen med denne fyren, som skal bo sammen med meg i en liten uke før han må tilbake til Namsos igjen... Velger å ikke tenke på øyeblikket hvor han må dra fra meg enda, og heller fokusere på alt det som jeg skal gjøre der nede, som gjør at tida kommer til å fly! For om 21 dager er jeg førsteårselev ved Norges Kreative Fagskole! En drøm jeg har hatt siden jeg slutta på ungdomsskolen, og nå skal jeg leve denne drømmen! Det er helt bisarrt at jeg har min egen hybel på den andre siden av landet, som jeg enda ikke har vært og besøkt.
Skal pusse opp litt her inne, så det er fint og fjongt til jeg bor i Oslo. Tenk det! Jeg skal bo i Oslo!!

hits