juli 2012

Light of life

Lene Maria. Jenta jeg aldri kommer til å glemme. Som jeg har kjent stort sett hele livet, og jeg aldri så uten en smil. Hun som bodde i det lille, gule huset, og med en stemme jeg alltid vil huske. Lene Maria med bein i nesa, en trang til å oppleve, utforske, leve. Du er alltid med meg, og alle de som fikk kjenne deg. I dag skal jeg besøke det stedet du hviler på, i håp om og en dag møte deg igjen. Dypt savnet, høyt æret, hedret og elsket.
Takk for alle stundene jeg fikk med deg - glemt blir du aldri.

Vitae lux
Vitae vis
Unde spes vigens
Duc sub nocte per umbras
Firmentur pedes

Silentium
Mox intrat
Mortis vis valet
Anget vitae semita
Ne nos occultet
//

Light of life
Strength of life
From whom hope thrives
May our feet be strengthened

Silence
Soon enters
The power of death is strong
Life's path will cause pain
May He assurely hide us

 

Vitae Lux - Frode Alnæs/Ivar Dyrhau
Foto: Hanne Ness


Skolestarter

Min kjære lillesøster Vilde er snart ferdig med sin siste uke i barnehagen, før hun tar fatt på sitt første skoleår til høsten. I den anledning dro vi ut for å handle skoleutstyr, og hun var så utrolig søt mens hun nøye åpnet hvert eneste pennal Ark hadde, for å sjekke hvilke blyanter de inneholdt. Etter en lang runde for å plukke med oss bokpapir, klistremerker, matboks og alt mulig annet som en skolestarter behøver dro vi for å handle bakevarer. Det er jo en selvfølge at man må ha med godsaker til barnehagen før man slutter! Dere kan tro det var en stolt Vilde som delte ut storesøsters muffins i barnehagen i dag.

(Og ja, det ER Angry Birds på bokpapiret hennes. Jenta har stil.)

Inspiration from Lookbook

De siste dagene har jeg vært tilbake på Lookbook, og her er noen av dem jeg lot meg inspirere av:

Brittany Burnett

Zoe S.

Fanny Lyckman

These boots were made for walking

Selveste Dronning Elizabeth fulgte mine nye Dr.Martens helt til Norge, og Namsos. Etter mange år med sikling ble disse bootsene endelig mine. God timing å bestille dem på også, siden regnet mest sannsynlig ikke stopper på ganske så lang tid.

Rainy days

It was dark and raining, so everything is a little bit blurred...

Mens M dupper av etter nattevakt har jeg inntatt stua til svigermor. Omgitt av interiørblader, kaffe i koppen og regnet som hamrer ned. Har aldri vært særlig til utemenneske, så øsepøseværet plager meg egentlig ikke så veldig mye.

Åssen er været der dere bor?

 

Vanessa Paxton

Untitled

Har endelig hatt litt tid til å kose meg på Flickr, og et av mine første funn er Vanessa Paxton. Nydelige og varierte bilder som jeg kan stirre på i timesvis.

 

Moreller og blomstertrær

Nydelig dag å være utendørs for å vaske vinduer, synge med mens man skurer vegger og tørke støv i. Pappa flytter ut av huset sitt tidlig i august, og jeg er selvutnevnt vaskehjelp. Sånn er det når man har lyst på alt for mye, og har alt for lite penger.

Stars

Untitled

Untitled

Untitled

?I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.?
     - Galileo Galilei

My day

8. Juli: sollys, salat og gaming.

Gjenbruk

Her i Namsos har vi en bruktbutikk som drives av noen eldre, overivrige damer. Som spør om du trenger hjelp til noe, eller om de skal pakke inn det du allerede har funnet, mens du titter litt mer. De serverer kaffe og kaker, og har alle mulige gjenstander til salgs. I dag fant jeg denne skålen til fem kroner! Blir nok noen flere besøk der, før jeg atter reiser til Oslo i august.

Fotomontasje

Et av mine første forsøk på en enkel fotomontasje. Jobber med å få lyssetting til å stemme, og ble relativt fornøyd med denne elefanten. Må bli flinkere til å tegne skygger da..

Lomokids

Jeg blir fascinert av lomografi. Hvordan kontrastene, fargene og lyset ofte er så uventet. Har ikke tatt meg råd til et Diana-kamera enda, og tviler på at jeg noen gang i nær framtid vil få råd til å kjøpe kamera og fremkalle film. Så fram til dagen jeg har mer cash mellom hendene får jeg ta til takke med å terpe lomo-effekt i Photoshop.

hits