juli 2011

VITAE LUX

Vitae lux
Vitae vis
Unde spes vigens
Duc sub nocte per umbras
Firmentur pedes

Silentium
Mox intrat
Mortis vis valet
Anget vitae semita
Ne nos occultet

//

Light of life 
Strength of life 
From whom hope thrives 
Lead during the shade of night 
May our feet be strengthened.
 
Silence  
Soon enters 
The power of death is strong 
Life?s path will cause pain 
May He assuredly hide us.

KROPPEN SKJELVER

Så kom til slutt den jævligste beskjeden.
Hvil i fred, nydelige pike.

Alt som er gjemt, blir aldri glemt.

 


//Tyven Tyven - DumDum Boys.

 

 

SØVNLØSE NETTER

Fikk overhodet ikke sove i natt, og lå derfor våken og spilte Pocket Frogs på telefonen. Tankene går på loop i hodet, og formen er overhodet ikke bra. Om ikke lenge kjører jeg og ei til ut til Øysletta, for å spise kake og feire gårsdagens bursdagsbarn.

Søvnløse netter jeg ligger og vrir meg
Timene krabber sakte forbi meg
Jeg snur puta hvert minutt
I søvnløse netter som aldri tar slutt

//Raga Rockers

STARS

 

JENS


Foto: Tommy Ellingsen

Jens har vært helt fantastisk de siste dagene. Håper også han har en skulder å gråte på i disse forferdelig tider.

AUST-VÅGØY

De brente våre gårder.
De drepte våre menn.
Lå våre hjerter hamre
det om og om igjen.

La våre hjerter hugge
med harde, vonde slag:
De brente våre gårder.
De gjorde det i dag.

De brente våre gårder.
De drepte våre menn.
Bak hver som gikk i døden.
Står tusener igjen.

Står tusen andre samlet
I steil og naken tross.
Å, døde kamerater.
De kuer aldri oss.

//Inger Hagerup

TIL UNGDOMMEN

 

Her er ditt vern mot vold,
her er ditt sverd:
troen på livet vårt,
menneskets verd.

For all vår fremtids skyld,
søk det og dyrk det,
dø om du må - men:
øk det og styrk det.

 

//Nordahl Grieg//


Jeg har aldri vært så stolt av å være namsosing som i dag. Jeg har aldri vært så stolt av ungdommene i denne byen. Måten alle har stilt opp for hverandre, hvordan alle er der for hverandre. Tårene presset på da det kom stadig fler og fler mennesker til festplassen, og det må ha vært nærmere tusen mennesker der i ettermiddag, som tente lys og la ned blomster med oss idag. Ei jente fra Namsos er fortsatt savnet, og vi venter på svar. Det er helt forjævlig å vente.


LYSTENNING

Idag var omtrent hele Namsos samlet på festplassen i byen for å tenne lys for alle de skadde, omkomne og deres pårørende. I Oslo, og på Utøya. Hundrevis av lys og blomster ble lagt ned, og alle var samlet i felles sorg.

Nå er vi samlet på Ungdomshuset Lagre'. Om noen der ute har behov for å være med noen i kveld er det bare å komme hit.

Vi er her for alle.

OVERHÅND

"Frykten skal ikke ta overhånd. Ingen skal bombe oss til stillhet."
- Jens Stoltenberg

HUSKEGLEMME

Kan vennene mine på Utøya komme hjem nå? Kan vi få vite om dere er i orden? Kan Oslo bli bra igjen?

Jeg er ordløs.

BAKGÅRDSKONSERT

Konsert i bakgården på Rollaugs sist lørdag. 70 mennesker, og fantastisk stemning!

FLYTTELASS

Pakke, pakke, pakke. Det er alt som er i hodet mitt (nesten da. Tok meg en liten datapause!). I morgen drar flyttelasset sørover, og om 7 vakter har jeg sommerferie! Gleder meg til å tilbringe mine siste Namsos-dager med venner, familie og ikke minst kjæresten! Han skal jeg ta med meg til Tigerstaden i litt over en uke, men prøver å ikke tenke på øyeblikket hvor han må reise nordover igjen. Fortsett å svømme, right?

 

HARRY POTTER

Trenger jeg å fortelle hvor mye jeg grein, hvor mange tårer som trengte seg opp? Hvordan det gikk gåsehud gjennom kroppen når Minerva starter forsvaret av Galtvort? Hvordan jeg elsket Slur, forgudet Nilus, sørget over Fred, Lupus og Dult? Hvis dere ikke har sett den.. så vet jeg ikke hvorfor dere leser det her, gå og kjøp billetter!

Harry Potter - the end of an era, the beginning of a legend.

MAC BOOK PRO


Dagene går i ett, og jeg jobber, jobber og jobber! Tre uker på bo- og servicesenteret er snart over, og det er bare to igjen! Tida går helt sykt fort. Neste helg drar flyttelasset mitt sørover uten meg, og jeg er superstressa når det kommer til pakkinga. Var ut å kjøpte stekepanne idag, så jeg gjør framskritt! Har vært deilig vær her idag btw, og jeg fikk tilbragt litt tid med en av de tamme måsene som bor utenfor jobben.

Så over til det glade budskap!
Har idag endelig fått bestil en splitter ny Mac Book Pro! 13 tommer med pur glede, 4gb ram og 500gb harddisk. Tror jeg er forelska igjen! Gleder meg til hentelappen dumper ned i postkassa så jeg kan hente ut den nye babyen min! Tenk at Mac Booken skal bli storebror! Den lille hvite blir degradert til musikk-mac, og skal hyre all musikken min, siden jeg ikke gidder å dra med alle CD-ene mine til Oslo.

Vi snakkes, stalkers!

HYBELPå en liten hybel i femte etasje skal jeg bo for meg selv. Om bare en måned vender jeg snuten sørover, og det er helt utrolig at øyeblikket jeg har ventet på siden jeg startet på videregående for tre år siden er her. På denne lille hybelen skal jeg leve. Her skal jeg like min nye by, le, gråte, ha hjemlengsel, lage middager, sove. Det er dette jeg skal våkne opp til, og det er her inne jeg skal sovne igjen. Dette lille rommet skal bli hjemmet mitt, og jeg kan ikke sette ord på hvor mye jeg gleder meg! Til tross for at jeg må reise fra venner, familie og kjæresten, gleder jeg meg.

ENDEN AV EN ÆRAEn æra i livet mitt er over.Jeg skal nå forlate det trygge, gule huset som alltid har vært der for meg. Jeg skal forlate verdens beste sjef, og verdens beste kollega, men værst av alt; jeg skal forlate noen av mine beste venner. For de er ikke bare en sjef og noen kolleger for meg. For meg har de vært mennesker jeg kan stole på, betro meg til og alltid more meg med. En gjeng som aldri svikter. Jeg forlater det gule ungdomshuset hvor jeg har tilbragt utallige timer de siste seks årene. Hvor jeg har vokst, utviklet meg til den jeg er, og opparbeidet alt av erfaring jeg har innen det feltet jeg nå skal studere.

Det var her jeg vokste opp. Det var her jeg tilbragte hele min ungdom. Det var her jeg fant ut hva jeg vil bli.

Tusen takk for alle gode minner, Lagre'. Hold kaffetrakteren varm mens jeg er borte.

Vi sees igjen.

hits