januar 2012

NY HEADER

På toppen har bloggen endelig kronet seg selv med en ny header! Trengte noe litt lettere enn de store seriffene.
Dette er forresten første gang jeg har laget header i InDesign, og gud så mye enklere alt er!
Kan lage headere og andre designelementer på bestilling, men ikke hele design. Er ikke flink nok på html og slikt til at jeg tørr å ta på meg slike oppdrag.

Skulle du derimot ha et headerønske kan du bare skrive til meg i kommentarfeltet!

DAG 6 - UTFORDRINGDay 6 - Antrekket ditt i dag.

Gemma jeans fra Cubus og genser fra Carlings. Behagelige klær for en lang skoledag! I bakgrunnen ser dere den flotte og rotete hybelen min. Flyter over med skolesaker og skittentøy (skal ned på vaskerommet idag, lover!).

Craver så fælt etter nye sommerklær om dagen at dere bare aaner ikke! Håper mamma og pappa er snille med meg og spanderer litt nytt, til tross for at jeg har flytta ut. *Hjerte!*

TOLLBUGATA

NKF i Oslo åpnet før jul nye arbeidslokaler i Tollbugata, så nå har vi masse plass å boltre oss på! Det kjipe er at det alltid er så kaldt her *hutre*.

I nåværende stund arbeider vi med tekstene som skal inn i brosjyren vi holder på å lage. Det er et fiktivt oppdrag for VisitOslo hvor vi skal lage en turistbrosjyre om Gamlebyen. Vi samarbeider med illustrasjon- og fotolinja, så vi slipper å gjøre sånne ting selv.


Instagram og Mac, gud så hipster jeg er!

Resten av dagen får vi besøk av et trykkeri som skal fortelle om papir og sånt. Jeg skal telle ned til M kommer, for nå kommer han snart på besøk igjen! Herrejesus som jeg gleder meg! Også er det 17 dager til vinterferie. Januar er snart over *hjerte*.

MANDAGSBLUES

Denne mandagen har gått så utrolig fort. Skjønner ikke hvor den ble av. Startet dagen med å sette på kaffetrakteren så jeg fikk i meg min daglige kaffe-frokost før det var å hive seg på 54-bussen til skolen. Der hadde vi et par timer med InDesign før det var å ta fatt på briefene våre igjen.

Etter endt arbeidsøkt vendte jeg snuten mot Åhléns hvor jeg handlet med to brødformer og litermål noe som resulterte i hjembakte brød da jeg kom hjem!


Og sånt blir det god kveldsmat av! To skiver med brunost pluss juice, ååh, nesten som å være hos mamma!

Disket også opp med en liten overraskelse til gruppa mi med det samme jeg var igang med bakingen. Så de kan glede seg på en god start på dagen i morgen!

FARMOR


Min farmor har oppdratt fire sønner.
Min farmor ringer meg klokken 22 med brødoppskrift.
Min farmor spanderer alltid kaffe og muffins når jeg møter henne i byen.
Min farmor lager verdens beste rundstykker og horn.
Min farmor har de utroligste historier som hun gjerne deler med alle som vil høre.
Min farmor har facebook, så vi sitter ofte å chatter i de sene kveldstimer.
Min farmor inviterer meg med på kinarestaurant når jeg er hjemme på ferie.
Min farmor stikker alltid til meg godteripenger om jeg møter henne på butikken.

Min farmor er verdens beste.
Hvordan er din farmor?

DAG 5 - UTFORDRING

Dag 5 - Noe du savner.

Om man skal se bort fra mennesker og dyr er noe av det jeg savner aller mest denne:


Gleder meg til dagen jeg har råd til å ha oppvaskmaskin!

 

Noe dere savner?

DAG 4 - UTFORDRING

Dag 4 - Noe du gruer deg til.


Jeg gruer meg til ting støtt og stadig, engster meg alt for mye. Gruer meg til å fly, til å gå hjem fra jobben sent om kvelden og til å finne ut om vi lykkes med prosjektet eller ikke.

Men det å være redd, eller grue seg til noe er ikke nødevendigvis en dårlig ting. Det holdet deg skjerpet, og det betyr at du fortsatt har noe å miste. Etter at jeg flytta til Oslo er ikke fly så kjempeskumle lengre heller, og det er enklere å roe ned meg selv når jeg flyr alene.

Sender en klem til alle lesere denne søndagen!

ADS

Fra tid til annen scroller jeg gjennom advertising-taggen på tumblr og finner masse skatter! Her er noe av dagens fangst:

 

Alt er linket.

LØRDAG MED MARTHE
Marthevenninna mi reiser til Asia i sju uker, og derfor inviterte hun med meg til Mono for en slags avskjedskaffe. Utrolig lenge siden sist vi har møttes, og jeg ble like gjerne med henne rundt for å handle de siste nødvendighetene til turen så vi fikk mer tid til å prate og hygge oss. Fikk handlet meg noen nye sokker, antibac og denne lua. Nå som termometeret kryper langt nedover på den blå sia trengte jeg sårt ei ny lue, og herreavdelinga på HM svikter meg aldri på den fronten! Hva er greia med at alle dameluene skal være så rare?

Om noen skulle lure så er buksa mi fra Cubus, tskjorta har jeg arva av Maren og Palestinaskjerfet kjøpte jeg på Body Map på Arcaden i fjor sommer. Telefondeksel fra TeleKiosken i Namsos.

Vel hjemme kokte jeg en ny liter grønnsakssuppe og en kopp cappucino. I kveld skal jeg endelig prøvekjøre appelsinteen fra Søstrene Grene, og kose meg før det blir jobb-søndag i morgen!

DAG 3 - UTFORDRING

Dag 3 - Parfymene dine.


Donna Karan New York.
Vel dette var en enkel ting å vise fram, siden jeg kun bruker en type! Jeg er parfyme-allergiker, så når jeg først finner en jeg ikke reagerer supermasse på holder jeg meg til den. Kan heller ikke ha parfyme på kroppen, kun på klærne.

Gjør vel egentlig ikke så mye å tåle bare en når den er så god som den er! Akkurat passe syrlig og dufter friskt hele dagen.

FREDAGSKVELD

Etter en del alenekvelder i Oslo fikk jeg idag besøk av Caroline (som sikkert virker som min eneste venn her i Oslo, noe som bare er halvveis sant.)

Siden jeg er dårlig blogger tar jeg ikke bilde av folk som er på besøk, i frykt av at folk skal oppdage at jeg blogger (eller noe), så Caroline er illustrert med en stabel popkorn-korn. Fordi hun spiser dem når det er tomt for ferdigpoppet popkorn.

Vi hadde det kjempekult (for å bruke et kjempekult ord). Så The Voice (vi liker Sondre og Magne, dama er vi litt usikkre på hvem er og Yusef synger ikke, men snakker. Vi liker konseptet men synes det kommer til å bli alt for likt Idol etter de innledende rundene). Så spiste vi Daim-melkesjokoladen Caroline tok med og den daue Colaen i kjøleskapet mitt. Super fattigestudentersomikkegidderåbrukepengerpåøl-kveld.

DAG 2 - UTFORDRING

Så var det på tide med dag 2! Og neste punkt på agendaen er:

Dag 2 - Dine 3 yndlingssanger akkurat nå.

Russians - Sting
En av Ms favotittartister som jeg nå også virkelig har fått sansen for. Denne låta rører meg inn til beinmargen!

Hey, soul sister - Train (Glee cover)
Jeg er storfan av tv-serien Glee, og jeg hører mye av musikken på bussen om morgenen. Rett og slett fordi den gjør meg litt lysere til sinns.

11:59 - Blondie
Fattern introduserte meg tidlig for Blondie, og en av de beste konsertene jeg har vært på var med dem i 2008!

MACAROONS


Idag kjøpte jeg mine to første makroner på Pascal. Hadde aldri smakt disse nydelige bakverkene før nå, og førsteinntrykket levde opp til forventningene! En med sitronsmak og en med mørk sjokolade. De smelter på tunga, og smaken er så utrolig god! Anbefaler alle å stikke innom Pascal for å handle med seg en makron eller to iblant.

Makronene ble spist på skolen mens vi kokte opp ideer, tegnet, spilte spill og koste oss!

På skolen nå har vi brosjyre-oppgave hvor vi samarbeider med Illustrasjonslinja og fotolinja. Illustratørene presenterte skissene sine for oss idag, og alle fem reklamejenter satt med hakeslep. Herregud så sinnsykt flinke de er!

Etter lange timer på skolen tok jeg turen innom Lush, hva jeg kjøpte får dere se litt senere! Kanskje jeg skal vise dere noen av favorittene mine derfra også? Interested?

MAMMAS GRØNNSAKSSUPPE


Når jeg har hjemlengsel lager jeg sånn mat som mamma gjør (gjerne etter en liten leksjon om forskjell på kål).
Her er mammas grønnsakssuppe!

Nok til at to kan bli gode og mette, eller én kan bli god og mett et par ganger:
- En stor potet
- To gulrøtter
- En halv hodekål
- En kvart kål
- 6cm purreløk
- 2 kjøttpølser
- 1 liter vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong

Sånn her gjør du det:
Hiv buljongterninger i vannet og kok det opp mens du kapper alle grønnsaker og pølser til cirka like store biter.
Ha først i poteter, hodekål og gulrot - de bruker lengst tid på å koke. Når de er halvmøre hiver du i kål. Når kålen begynner å bli myk tilsetter du purre og pølsebitene.

La det småkoke under lokk i noen minutter, og du er ferdig! Middag på under en halvtime.
Nyter med salt, pepper og et stort glass rød saft!

DAG 1 - UTFORDRING

For å underholde meg selv starter jeg opp en 40-dagers utfordring jeg fant hos Sabrin!

Dag 1 - Profilbildet ditt på Facebook.


A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
  - Albert Einstein

Meg og M, enkelt og greit!

NYTT TIL KJØKKENET


Dro med meg noen fine jenter på Søstrene Grene etter dagens arbeidsøkt på skolen og fant disse fire! Fire nye pastellfargede suppeskåler. Bare 18 kroner stykket, og det tåler lommeboka når lønna kom inn på konto idag. 

Jeg har aldri skjønt greia med at alt serviset skal ha samme farge når det er så mange å velge mellom. Så jeg nappet med meg grønn, gul, rosa og blå. Gleder meg til den dagen jeg har åpne hyller og skap på kjøkkenet mitt, alik at alle som kommer på besøk får se de fine koppene og skålene mine (/våre).

Og et lite tips til dere som skal flytte hjemmefra om ett år, to år; begynn å samle nå! Kjøp et fat her og der, en skål eller kopp. Da er du så mye bedre forberedt og det blir ikke så store utgifter på én gang.

FAVORITTAPPS

Etter at jeg fikk ny iPhone av mamma til 19-årsdagen har jeg blitt helt avhengig av appene mine (bare spør M.) Her har jeg samlet noen av favorittene mine!


Sosiale medier:
Facebook og twitter. Rimelig selvforklarende og begge er gratis!

 


Foto:
Instagram, snapseed og diptic. Instagram lar deg kjapt og enkelt redigere bilder og dele dem med dine Instagra-followers, på twitter eller facebook. Snapseed gir deg mulighet til å redigere dine iPhone bilder raskt med flere effekter og rammer. Virkelig en god løsning når bildene er for lavoppløselige til å duge særlig i Photoshop! Koster ca. 30 kroner. I Diptic kan du lage bildemontasjer. Mange rammer å velge mellom og det er enkelt å dele på sosiale medier. Koster cirka 6 kroner.

 


Annet kult:
Trafikanten appen bruker jeg hver eneste dag! Forteller meg når neste buss/trikk/t-bane/båt i Oslo går. Finnes sikkert lignende for andre byer og. Weathermob lar deg være værdame og Moleskine er perfekt for å holde styr på notatene! Alle disse er gratis.

 


Skole:
NKF timeplan er kjempesnedig når man sitter på bussen og har glemt hvilket klasserom man skal være i. Gir oversikt over en bestemt dag eller uke. Palettes er nerdeapp for sånne som meg som liker å vite CMYC og RGB kodene på farger man ser rundt omkring. Knips bilde, zoom på rett pixel og tadaa; koden er din.
Begge er gratis.

 


Spill:
Wordfeud! Bølgen er over oss. Pocket Frogs er perfekt for meg som er fan av evolusjon, gener og arv og sånt. Lar deg avle fram dine egne sjeldne frosker, selge dem og kjøpe enda sjeldnere frosker. Må testes! Fruit Ninja lar deg kappe frukt med ninjasverd. Awesome lydeffekter og blinkende sverdblad. Buildo Historie er slik som klistremerkebøkene vi hadde som små, bare at klistremerkene lager lyd. Brøler og sånt. (Dette er forøvrig favorittappen til lillesøstra til M.)
Tror alle disse er gratis!

Så dette er noen av mine favoritter. Testet noen av dem, eller har du noen andre favoritter som jeg burde teste?

THE TIMES THEY ARE A-CHANGIN'

Da jeg var lita ønsket jeg meg aller mest i hele verden mitt eget lego-Galtvort. Jeg sparte og sparte, men tusen kroner var så utrolig mye. Jeg ønsket og ønsket, men boksen dukket ikke opp under juletreet eller på bursdagen.

Etter hvert som jeg ble eldre var ikke lego lengre et ønske som ble oppført på lista. Da var det på tide å samle bunadssølv, skolesaker og bøker. Men til tross for at jeg ble eldre forsvant aldri lengselen etter min egen Galtvort-borg, med klasserom og høye tårn.

I dag har jeg de tusen kronene. I dag er ikke tusen kroner så veldig mye. Problemet nå er mat, husleie og studieavgift. Tusenlapp etter tusenlapp renner vekk, men Galtvort-borgen forsvinner aldri fra tankene, og det er da man må inngå en pakt med 9-åringen i seg selv:

Kjære 9 år gamle Stine. Den ti år eldre utgaven av deg selv lover at du en dag skal få ditt eget Galtvort! Med hemmelige ganger og oppholdsrom. Da skal du endelig få holde rundt de små klossene igjen, og få lov til å leke med den hele natta. For fordelen med å være ti år eldre er jo tross alt at det ikke finnes noen foreldre som sier at lego ikke kan lekes med etter leggetid.

KLÆR 23.JANUAR

Idag ser jeg sånn ut, med flekker og striper! (Og überkul bakgrunn.) Har akkurat spist middag etter en lang skoledag, og skal nå kule ned med litt Greys, kaffe og kanskje en powernap før jeg tar fatt på strategi-arbeid.

Hva gjør dere på en sånn mandag som denne?

GREY'S-MANDAG

Ingenting er bedre mot mandagsdepresjoner enn en god dose Grey's Anatomy!

 

Bilder fra her.

TIL MINNE OM LENE


Tenk at det har gått seks måneder siden du ble stjålet fra oss. Jeg synes det er i går at vi to satt på parkettgulvet hjemme hos meg, med hver vår øl i hånda og snakket om hvor mye vi gledet oss til at livet endelig skulle begynne.

Jeg har aldri vært religiøs. Aldri trodd at det finnes noe etter dette. Men nå er jeg villig til å be til alle himmelmakter om at det finnes noe etter dette livet, fordi jeg håper du forstatt finnes. At du fortsatt ler, puster, lever..

Jeg lover deg, Lene. At når du ikke får være her, skal alle vi andre leve litt for deg. Du er med meg hver dag, og jeg håper at hvor enn du er, så vet du hvor mye vi savner deg.


Picture yourself in a boat on a river,
With tangerine trees and marmalade skies.
Somebody calls you, you answer quite slowly,
A girl with kaleidoscope eyes.

Lucy in the sky with diamonds.

Lene Maria Bergum 16.mars 1992 - 22. juli 2011

MY FUNNY VALENTINE


4 måneder og 19 dager. Det er tiden som er igjen før jeg og M starter vårt felles liv. Det er tiden som er igjen til jeg er hjemme på sommerferie og til vi skal tilbringe lange kvelder på tur, med rødvin og sjokolade.

Om 26 dager er det vinterferie, og da skal jeg hjem til mamma, pappa, lillebror, lillesøster og pusekatten. Jeg og M skal på hyttetur sammen og akkurat nå er det det som skal få meg gjennom dagene!

Snart er jeg i armene dine igjen, og det er mitt favorittsted i hele verden. Jeg gleder meg til å tilbringe søndager, ferier, bursdager og jul-er i armene dine, så mange som jeg får lov. My funny valentine, sweet comic valentine. You make me smile with my heart! Your looks are laughable, unphotographable. Yet you're my favourite work of art.

 

//Frank Sinatra

OM HJERTESMYKKET


Får så mange spørsmål om hjertesmykket, så nå skal dere alle få svar!

Fikk det av M til jul, og det er kjøpt på Etsy (her). Er håndlagd av en fyr i Canada, og siden det sendes helt derifra må en regne med en del leveringstid. Tror det tok 2-3 uker før M fikk det i postkassa. Mitt er i messing, men han selger dem også i gull og sølv, så vidt jeg forsto.

Detaljene er helt utrolig nydelige, og jeg bruker det hver dag. Kom orginalt med lærreim, men tror selgeren har lenker. Jeg kjøpte bare en enkel lenke i gullsmed for 90 kroner eller noe, så det kan man jo også gjøre!

Han selger ikke bare hjertesmykker, men utrolig masse annet fint, og jeg ønsker meg virkelig flere smykker fra han.

Hva vil dere spørre om nå?

MAY THE FORCE BE WITH YOU


I går var vi på Oslo Filharmoniens "May the Force be with you". I Oslo Konserthus var det for anledningen masse stormtroopers og andre vesener fra Star Wars, og det hele var så sinnsykt kult at jeg bare lo av glede hele tiden. En proppfull sal av Star Wars-fans og en superivrig dirigent gjorde kvelden uforglemmelig! Og ikke nok med det; under Imperial March kom selveste Darth Vader marsjerende ned midtgangen, med alle sine lakeier bak seg. Ååh, nerden i meg jubler i ekstase!

Har dere gjort noe kult i det siste?

EN REKLAMESTUDENTS SKOLESEKK


Dette er et godt eksempel på hva jeg som oftest har i med meg i skolesekken min (og et veldig godt eksempel på hvorfor jeg ikke går foto-linja!). Bærer med meg så masse at jeg sverger til sekk!

Vi tar det fra toppen til venstre:
- Skolesekk fra Vans (kjøpt på ebay)
- Matboks
- Vannflaske
- Moleskine notatbok og dayplanner
- Kaffekopp i keramikk
- Rosa toalettmappe full med tusjer
- 2 ekstra notatbøker
- Hodepinetabletter, minnekort og lypsyl
- Adgangsbrikke til bygg 2, tiger-minnepenn og nøkleknippe
- Oppgavebrief
- Mac, iPhone og magic mouse
- Prosjekthåndboka
- Farveblyanter, skisseblyanter og lite pennal med markeringstusjer og favorittpennene mine

+ lommeboka mi og handsfree-sett til telefonen

 

FAVORITTER


Mine fire favorittringer har jeg alle arvet.
Fra venstre; gullring med diamanter - arvet av mamma. Oldemors giftering. Sølvring med safir og diamanter - arvet av mormor og til sist; mammas giftering.

Arvegods er det fineste som fins!

IKEATUR


Etter et kjapt gruppemøte etter oppgaveutdelingen idag dro jeg og Caroline til Ikea for å handle noen småting hver. Jeg fikk meg nytt stuebord, håndklær, oppbevaringsboksen pluss en liten gave til lillesøstra mi!

Skrudde sammen bordet da jeg kom hjem, og er veldig fornøyd med resultatet! Endelig en ekstra hylle.


God plass til kurver, mac og andre småsaker.

Nå blir det oppvask og middagslaging. Dagene går virkelig unna!

JEG VANT, JEG VANT!


Woho! Vant akkurat de lilla skoene på bildet! Sara hadde givaway og jeg var så heldig å bli en av tre vinnere. Se på dem da, de stråler jo lykke, sol og glede! Blir en svært bra vår i de, for å si det sånn.

 

Bildet lånte jeg av Sara.

WANTS FROM IKEA

Fire forskjellige ting jeg ønsker meg til hybelen! Om så ikke denne hybelen, så iallefall neste. Er jeg heldig blir det Ikea-tur med Caroline i neste uke, så får jeg nytt stuebord - med hylle under! Stakkars Macen kan jo ikke ligge på en pute på gulvet om natta. Trist og fælt for babyen min det.

 

 

Edit; Sorry for skrivefeil, skal så klart stå: Lack, bord med hylle.

BELØNNING


Det funka da jeg var 9, så bør jo funke nå også! 7 stjerner og jeg får kjøpe meg en boks med kaffe.
Andre forslag til bra premier på en sånn her en?

TE AMO


Bringer dette smykket tilbake på bloggen en tur, bare for å skryte litt over hvor flott M er! Anatomisk hjerte-smykke til jul du lissåm. Hvor mye bedre blir det? 

 

Yeah, yeah. Jeg elsker gaver. Hvilke jenter elsker vel ikke gaver, hæ?

JOBBLUNSJ

Snart klar for andre og siste jobbdag i rekken, og det er hærlig å putte slike godsaker ned i matboksen! Min kjære farmor sendte med meg denne Lightening McQueen lunsjboksen tilbake til Oslo, og den har plass til så masse mat! Denne søndagen skal jeg spise frisk salat og en stor appelsin. Gleder meg allerede! (Jeg er en sucker for god mat).

Hva gjør dere denne flotte søndagen?

TIPS MOT VINTERTØRRE HENDER

 

Tiny Hands håndserum fra Lush har virkelig redda hendene mine de siste dagene! Fingertuppene har vært helt stive og tørre, men etter noen omganger med Tiny Hands er de nesten tilbake til normalen igjen! Lush ass, redder meg gang på gang!

 

Og siden jeg har fått så mange nye lesere, kanskje dere vil følge meg her:

bloglovin

Eller fortelle litt om dere selv i kommentarfeltet! Vil gjerne vite hvordan dere fant bloggen min, hva dere liker og ideer til hva dere vil høre. Da blir bloggen så mye bedre, og det er morsommere å fortsette!

POSTPAKKE!


Før jeg dro på jobb henta jeg denne lappen i postkassa mi, og det betyr kun én ting: favorittskoene mine er reparert! Glidelåsen på den ene gikk istykker før jeg reiste til Oslo, og snilleste Eurosko sendte de til skomaker på Stjørdal og videre til meg i Oslo helt gratis! Suverent.


Hadde det forresten beldig chill på jobb idag. Først en tur på kino og senere spellemannsutdeling! (Bootsene på dette bildet er ikke de samme som er nevnt over, dette er egentlig mine sommerboots.)

JOBBKLÆR


Så er det på tide med første jobbhelg i 2012! To kveldsvakter står på timeplanen, og jeg lader opp til den første med en hærlig kaffe aroma fra Dolce Gusto maskina mi (som kan observeres på kjøkkenbenken ved den blå vannkokeren). Fant fram min trofaste Zara-bukse, som har vært med meg på mang en jobbvakt pluss en utrolig komfortabel genser fra Only. Superkombo!

ELEVATOR LOVE LETTER


Grey's Anatomy. Blir aldri lei. Har vel sett alle episodene like mange ganger som jeg har lest Harry Potter bøkene. Ingenting som å lade opp til jobbhelg med disse legene. Jeg og mamma pleier alltid å se dem sammen, men nå som jeg har flytta måtte hun lære seg å laste ned selv. Så mams, har du sett episoden som kom idag enda da? FIn, ikke sant?

 

 

Screencap fra sesong 5 episode 19.

NYTT OG FINTVandra lenge rundt på Sagene og Bjølsen idag på jakt etter nye skatter. Det som ble handlet var disse to nydelige kortene som skal til hver sin femåring! Min lillesøster og Ms lillesøster.

Er så fint å skrive til sånne små. Med blokkbokstaver så de kan lese selv, og enkle ord.

 

12.jan.2012


Med meg til skolen idag hadde jeg denne suverene matboksen som min kjære farmor gav meg i romjula. Som den store Pixar-fanen jeg er passet denne utmerket til å lyse opp dagene!


Da jeg kom hjem fra skolen vandra jeg ned til kiosken hvor jeg kjøper busskort. De hadde nemlig greid å trekke dobbelt så mye penger fra kontoen min enn de skulle igår, men det var ikke noe problem å få dem tilbake siden jeg hadde kvitteringen og kontoutskrift! Så husk å ta vare på kvitteringene folkens, en vet aldri når feil kan oppstå! Kiosksjefen var veldig hyggelig og beklaget på det sterkeste. Ikke noe stress når folk er så hjelpsomme!

Så var det bare å tusle hjem igjen for å nyte deilig suppe og en kopp cappuccino. Torsdagskos på sitt beste!

INNKJØP


Dagen min startet med mummikopper og Carolinebesøk. Vi snakket om jula og alt fint vi har gjort over hver vår kopp Latte Macchiato. Sammen busset vi til skolen og vår første time dette semesteret; kommunikasjonsstrategi.


Etter endt skoledag stakk vi innom Lush for å sjekke salget før vi skilte veier ved Ica Bjølsen. Der gjorde jeg årets første storhandel og nå bugner kjøleskapet av hærlig mat! 

Og forresten: jeg besto første eksamen! Hurra!

KITE


Who's to say where the wind will take you
Who's to say what it is will break you
I don't know which way the wind will blow
Who's to know when the time has come around
Don't wanna see you cry
I know that this is not goodbye

U2//Kite

TOMHET

Jeg er tom, og kvalm. Jeg er ensom og redd. Tung og alt for lett, på samme tid. Å reise fra ham er det vanskeligste jeg gjør. Vi starter nå på en vanskelig tid, med mer atskillelse, flere tårer... Men samtidig nye, fine stunder. Ny latter og ny glede. Jeg ser så fram til dagene vi skal ha sammen også dette året, og ser tilbake på 2011 som mitt beste år så langt.
Til tross for ensomheten, tomheten og tristheten.

2011 MED M

 

Og 2012 skal bli enda bedre! Mer kaffe, flere klemmer, mange kyss og snart felles krypinn. Flott skal det bli!

SKOLETID

I morgen pakkes kofferten, og tirsdag kveld flyr jeg sørover igjen. Semesteret starter 11.30 på onsdag, med mitt favorittfag; kommunikasjonsstrategi!

Og dermed er juleferien brått over.

JOBBINTERVJU 2.0

Dagene i Namsos er så fine, og går så alt for fort! Morgenen min startet med kaffe sammen med M før jeg fikk kaffe og vaffel av pappa ved lunsjtider. En bytur med mamma fulgte etter, og jeg ble en cardigan rikere! Klokken 14 pilte jeg bort til lokalavisas lokaler og var på jobbintervju. Ønsker å være i Namsos i sommer, og da må jeg ha en jobb så det kommer litt penger på konto til jeg og M flytter sammen. Intervjuet gikk flott, men jeg må sende inn en arbeidsprøve før jeg får vite om jeg kan ansettes eller ikke.

Dessuten har jeg blitt flink til å bruke Instagram! Så bare følg meg om dere vil; Stinefriis heter jeg.

2011

JanuarJeg starta det nye året med Siri, som vanlig. Til tross for sykdom var vi klare for et nytt år, og mitt siste semester på musikklinja ved Olav Duun vgs!
Det ble masse Criminal Minds, Sex and the City og slike andre fine serier. Jeg søkte skole i Oslo, både Markedshøyskolen og NKF, og så spent fram til at resultatene skulle dumpe ned i postkassa. Jeg dro også til Steinkjer med pappa og W for å høre selveste Jarle Bernhoft! Der møtte vi nydelige Lene og nydelige Oda, og det ble en helt utrolig kveld som jeg aldri vil glemme.

Februar
Jeg startet i ny jobb og tjente masse penger. En skoleplass på Markedshøyskolen ble min, men jeg takket etter hvert nei. Jeg vant de mest hærlige øredobber på nettet, knuste skjermen på den gamle iPhonen min og hadde en liten hårkrise.

MarsAwesome-turgjengen ble stiftet, og vi dro masse på biltur, med meg bak rattet. Jeg var på konsert nesten helt alene, og lyktes godt i å drikke bort sosialangsten. To flotte herrer fulgte meg hjem til døra mi, og det ble en flott jveld! Vi kranglet mye med lærere og medelever på skolen, sloss for å få reise på klassetur og det hele ble bare alt for frustrerende, og alt for mange søvnløse netter.

AprilMusikklassen reiste på tur til Riga, og jeg fikk noen hærlige dager med blant annet disse jentene! Mye god mat, mye god drikke og mange gode minner. Det var festival i byen og jeg fikk sett noen av mine favoritter igjen. April var også måneden jeg møtte M, og vi har hatt det fantastisk siden.

MaiRussetid, russetid, russetid.
Også fikk jeg skoleplass på NKF i Oslo!

Juni


Etter en haug med eksamener ble jeg endelig ferdig på videregående, og jeg kunne forlate tre år med frustrasjon og sinne. Sommeren startet med M og jeg begynte mitt sommervikariat på bo- og servicesenteret. Steinkjerfestivalen ble visittert og jeg bodde i en vidunderlig boble.

Juli


22. juli satte mamma seg i bilen for å kjøre flyttelasset mitt til Oslo. 20 minutter etter smalt det. Noen timer senere var nydelige Lene borte. Det ble en vond tid, med øyne fiksert på tv-skjermen, M som holdt rundt meg og mennesker som samlet seg. Sjefen min på ungdomshuset var meg uvurderlig i denne perioden. På slutten av måneden begravde vi Lene, og ingenting ga mening lengre.

August


Jeg prøvde å komme over alt det vonde, og vendte nesen sørover til Oslo. Det ble en tung måned, hvor jeg og M måtte lære oss å bo langt unna hverandre. Jeg måtte lære meg en stor by og bli kjent med nye mennesker. Jeg startet på NKF og endelig følte jeg at jeg gjorde noe jeg virkelig ønsket! Fikk også besøkt min kjære venninne som nesten netopp hadde våknet fra koma på Ullevåll universitetssykehus etter å ha blitt truffet av flere kuler på Utøya. Det var utrolig lettende og oppklarende.

September


Jeg fikk besøk av M to ganger (hurra!). Jeg bakte mange rundstykker, men fikk egentlig aldri helt taket på det. Jeg brukte alle pengene mine på trøsteshopping og jeg fikk en ny kaffevenn i Marte. Det ble opplæring i ny jobb på Tåsen som jeg trives overraskende godt i, og som gjør at studentlivet får litt mer kjøtt på økonomien.

Oktober


Masse skole, gode supper og mange kaffekopper på Bjølsen Bakeri. Jeg og M hadde nesten to uker sammen fordi vi ikke hadde høstferie samtidig, noe som var helt suverent!

November


Mørketiden kom, og jeg tilbragte dagene på autopilot. Med M-savn, familie-savn og alt det der. Vi hadde byråuke på skolen, og det krevde så utrolig masse energi, men var verdt det! Vi vant jo hele greia, og det føltes så godt å presentere løsningene våre for oppdragsgiver den siste dagen at alt bare ga mening. M kom på besøk i nesten 10 dager (!) og vi lagde så utrolig masse god mat, krøllet oss sammen i vinterkulda og jobbet på min individuelle skoleoppgave sammen, noe som var så utrolig gøy å kunne gjøre med han!

Desember


Jeg satt meg skolearbeid til ørene, ble 19 år og hadde julebord på jobben. Jeg reiste hjem på juleferie, var i julekonsert og på julepønkekonsert. Nyttårsaften tilbragte jeg med M, søskenbarnet mitt og kjæresten hennes + masse andre familiefolk.

2012 håper jeg bringer nye utfordringer, gode minner og masse latter. Det jeg ser mest fram til er sommeren når jeg og M endelig skal flytte sammen og bli ferdig med alt savnet. Jeg håper det ikke blir så vondt som 2011 har vært, for jeg har ingen fler venner å miste.
Lykke til i 2012 alle sammen, måtte det bli fint.

 

hits