Egenprodusert

Moreller og blomstertrær

Nydelig dag å være utendørs for å vaske vinduer, synge med mens man skurer vegger og tørke støv i. Pappa flytter ut av huset sitt tidlig i august, og jeg er selvutnevnt vaskehjelp. Sånn er det når man har lyst på alt for mye, og har alt for lite penger.

My day

8. Juli: sollys, salat og gaming.

Gjenbruk

Her i Namsos har vi en bruktbutikk som drives av noen eldre, overivrige damer. Som spør om du trenger hjelp til noe, eller om de skal pakke inn det du allerede har funnet, mens du titter litt mer. De serverer kaffe og kaker, og har alle mulige gjenstander til salgs. I dag fant jeg denne skålen til fem kroner! Blir nok noen flere besøk der, før jeg atter reiser til Oslo i august.

Fotomontasje

Et av mine første forsøk på en enkel fotomontasje. Jobber med å få lyssetting til å stemme, og ble relativt fornøyd med denne elefanten. Må bli flinkere til å tegne skygger da..

Lomokids

Jeg blir fascinert av lomografi. Hvordan kontrastene, fargene og lyset ofte er så uventet. Har ikke tatt meg råd til et Diana-kamera enda, og tviler på at jeg noen gang i nær framtid vil få råd til å kjøpe kamera og fremkalle film. Så fram til dagen jeg har mer cash mellom hendene får jeg ta til takke med å terpe lomo-effekt i Photoshop.

SØNDAGSSHOPPING

Lange søndager krever litt Photoshopping, godteri og varme klemmer.

DAGENS INNKJØP


Kjøpte denne fantastiske boka idag! Inneholder guide til alle mulige fargekombinasjoner, og er veldig hendig når man har for eksempel kun farge i en logo å gå ut ifra når man lager fargeprofiler og slikt.


Se så flott! Fargekoder i både CMYK og RGB. Kjøpte den på Ark for 199 kronasjer.


Lagde forresten denne i går! Inspirasjon kan tydeligvis dukke opp selv etter ti timer skole!


DIY øreplugger

Etter at jeg strakk ørene mine har det blitt vanskeligere å finne ørepynt enn før. HM eller andre kjedebutikker har jo ikke slikt, og ofte er de i butikker veldig dyre. Så jeg tok utfordringen i egne hender! Etter tips fra min gode venn og eks-sjef Johannes dro jeg idag på Panduro for å skaffe meg Fimo-leire! Oppskrift på øreplugger finner du under her.


Var ikke så lett å forme dem som jeg trodde, men øvelse gjør mester!

Lykke til!

ADOBE PHOTOSHOP

Den siste tida har jeg tilbragt sammen med Photoshop, terpet litt, lært litt nytt og kost meg masse. Her er noen ting jeg har produsert.


Terpa litt path-tool.


Kost meg med masking.


Og lagd plakatskisser for bandet til M. Foto er gjort av Marthe Vannebo. (Dårlig kvalitet på foto though, jeg var lat og bøffa fra facebookpagen deres.)

 

NY HEADER

På toppen har bloggen endelig kronet seg selv med en ny header! Trengte noe litt lettere enn de store seriffene.
Dette er forresten første gang jeg har laget header i InDesign, og gud så mye enklere alt er!
Kan lage headere og andre designelementer på bestilling, men ikke hele design. Er ikke flink nok på html og slikt til at jeg tørr å ta på meg slike oppdrag.

Skulle du derimot ha et headerønske kan du bare skrive til meg i kommentarfeltet!

XMAS

til alle dere, fra meg og mine. Håper dere får fine dager med fine folk. Spis god mat og lad opp til et nytt år med nye, spennende eventyr.

DRIVING HOME FOR CHRISTMAS

Etappe en er påbegynt: fly fra Gardermoen til Værnes. Etappe to er tog fra Værnes til Steinkjer og siste etappe er en biltur med fattern! I 18-tiden i kveld er jeg hjemme. Er langt fra Oslo til Namsos, selv om mange tror det er "like utenfor Trondheim".

Lykkes alltid med å få med denne bagen som håndbagasje, til tross for ag den er på størrelse med en liten golden retriever! Helt fantastisk.
God tur hjem til meg selv!

Og for å unngå noiaen jeg får hver gang jeg er i Namsos over hvorvidt jeg låste døra tok jeg like gjerne et bilde idet jeg vridde om nøkkelen i morges.

SEIER

Husker dere at jeg hadde byråuke for noen uker siden?

Nå har SMFB (byrået som var oppdragsgiver) kåret vinnerne, og min gruppe vant! Vi vant faenmeg hele jævla byråuka 2011! (Unnskyld ordbruken).

Feira bursdag og seier med Caroline på Bjølsen Sushi, og skal nå tilbringe resten av dagen med InDesign.

 

EVOLUTION

Snart er jeg i mål med ørestrekking! Hadde en lang pause på 8mm, men følte meg klar for å ta steget videre i helga. 12mm er målet, og så snart ørestasjet mitt annkommer fra Thailand er jeg ferdig!

NAMSOS

Kvalitetstid med M og en hel halv dag med Hanne som jeg ikke har sett siden august. So far so good!

EPLEBARN


Jeg og eplebarna vil gjerne ønske min kjære M gratulerer med førerkortet! Stolt av deg!

HOPE


Etter en laang dag, med skole og jobb skal jeg slappe av med den nyeste episoden av Pan Am og vente på at M ringer. De neste dagene blir fullpakka med briefjobbing og strategiskriving! Oppgaven vi har nå går ut på å lage en lanseringskampanje! Utrolig mye å gjøre, men det er bare greit å ha noe å fylle dagene med!

Så lenge jeg har nok kaffe skal alt gå fint!

ØNSKELISTE


Masse fint som jeg ønsker meg til bursdagen eller under juletreet i år!
(Særlig elementer øvert til venstre *kremt* mammaogpappa *kremt*)

KJØTTSUPPE

I det siste har jeg vært hekta på suppe, og fordelen er at du kan lage mange varianter av de samme grønnsakene! Tenkte jeg skulle dele dagens kjøttsuppe med dere!


Start med å koke en liter vann med to buljongterninger, jeg brukte kjøttbuljong. Deretter finner du fram grønnsakene du vil ha i suppa. Jeg tok alt jeg hadde i kjøleskapet; 2 poteter, 2 gulrøtter, en snei purreløk og stangselleri.


Kapp opp alt til den størrelsen du vil ha. Jeg liker mine biter litt store, så de ikke koker istykker så lett. Gjør det samme med kjøttet du vil ha. Dagens valg falt på en ytrefilét av storfe som jeg hadde i fryseren (takket være Kiwis go' helg-tilbud!)

Hiv oppi poteter og gulrøtter i vannet først, la de koke noen minutter før du har i kjøttet. Når poteten er nesten ferdig tar du i stangselleri og purre, så de ikke blir til sørpe. Ha i salt og pepper til du er fornøyd med smaken. La det puttre noen minutter på litt svakere varme (inbiller meg at den blir bedre da).


Så er det bare å finne fram en god bok og nyte måltidet! Blir nok suppe til to, eller middag og kveldsmat for én!

Vel bekomme!

 

Del gjerne deres suppe-oppskrifter med meg! Er rett og slett et must på høsten!

ADVERTISINGMIN SPISEKROK


Inspirert av Ina, vil jeg vise dere min spisekrok!

Jeg har to lyseblå stoler og et hvitt bord fra Ikea. Duken har jeg arva av tante, og oppå den har jeg telysholdere som jeg fikk av Maren til jul, sammen med et kubbelys fra Ikea. I vinduskarmen (fra venstre) bor en kamel fra Tunisia, sammen med en elefant fra Egypt, to skjell fra Kreta og en Pingvin fra Namsos. Videre er en telys-lykt jeg fikk av mamma og grønne planter med pottene Happy og Love. Foran sitter en liten Buddha-figur fra Indiska og en sigaretteske fra Amerika (funnet på loftet hos farmor og farfar), oppi den bor alt jeg eier av tusjer, blyanter og slikt. Videre er det et bilde av meg og Maren, sammen med nok et Ikea-lys og to urteplanter (hvor kun basilikumen vises). Gardinene er med trær og småfugler.

Liker å tilbringe morgenene mine her, med god frokost og en bok. Aller best er det når jeg og kjæresten sitter på hver vår side (han til venstre, jeg til høyre), og drikker kaffe sammen! Er forresten han som skudde sammen bordet!

Flere som har fine spisekroker?

VISUELL KOMMUNIKASJON


I dagens Visuell Kommunikasjon-time fikk vi får første oppgave! Vi skal lage en presentasjon av oss selv på en A3 side, uten å bruke et bilde av oss selv, vårt navn eller annen tekst (logoer er lov). Altså; kun ved hjelp av visuelle hjelpemidler! Dette er hva jeg har fått til så langt, og jeg syns det ser helt ok ut.

Hva syns dere?

 

BAKGÅRDSKONSERT

Konsert i bakgården på Rollaugs sist lørdag. 70 mennesker, og fantastisk stemning!

IN MY BAG


Sommervesker er alltid fylt med litt av hvert! Her er mi:

1. Veske fra Cheap Monday, kjøpt på weekday i Trondheim.
2. Mammutjegerne av Jean M.Auel. Begynte på denne serien for to uker siden cirka, og digger den! Alltid kjekt med gode bøker på sommeren.
3. Skissebok fra NKF! Overraskelse som kom i posten for noen dager siden.
4. Toalettmappe med sminke, parfyme, plaster osv. Sminke rinner sånn i sola!
5. Hodepinetabletter havner alltid i bunnen, kjekt å ha!
6. Min kjære Moleskin dayplanner. Uten den er jeg ingenting! Har alltid foretrukket "analoge" avtalebøker framfor å ha alt på kalenderen på telefonen.
7. Min trofaste iPhone. Den svikter aldri.
8. Solbriller fra Ray Ban.
9. Lommebok kjøpt i Riga. Stor nok til å holde alt av kort og kvitteringer til en lypsyl og tyggis.
10. Tyggis, lypsyl, håprkliper og penn. Sånt havner alltid i bunnen.
11. CDer! Et must når man låner biler her og der!

MY GENERATION

People try to put us d-down (Talkin' 'bout my generation)
Just because we get around (Talkin' 'bout my generation)
Things they do look awful c-c-cold (Talkin' 'bout my generation)
I hope I die before I get old (Talkin' 'bout my generation)

The Who//My Generation

 

STJØRDALSTURFor ei lita stund tilbake dro Lagre' på tur med to namsosband. Målet var Stjørdal og ungdommens hus hvor det ble konsert. Med mine hobbyfotograf-skills er det alltid like morsomt å ta bilder av Restless (over), og fikk litt Photoshop-trening med dem og! Najjs.BADASSHAWKING

hawking

DINO

dino
Meg og Rex i Oslo.

SPOCK


Photoshopskills 2.0

LUMOS


Se så flink jeg er i Photoshop. God natt stalkers.

ZAZU


Scar: Syng for meg, Zazu
Zazu: Verden er vårt felles hjem
Scar: Åh, nei, alt annet enn den..
Zazu: Nå har jeg plukket meg ned en kokosnøtt, didelididi, flere andre ligger alt på rad, store småe..
Scar & Zazu: ..noen som meloner
Zazu: Dette hadde jeg aldri måtte gjort for Mufasa..
           - Løvenes Konge

Vilde Sofie

imm006_6A

imm005_5A
Vilde Sofie gjennom Nikon F70 som jeg fortsatt driver og lærer meg. Analogt skal ikke være lett.

DumDum Boys @ Norwegian Wood

imm000_XA

imm001_7A

imm004_21A

imm003_18A
DumDum Boys på Norwegian Wood gjennom et engangskamera fra Chlas Olson.

John Olav Nilsen og gjengen

Jon Olav Nilsen og gjengen
John Olav Nilsen og Gjengen på Steinkjerfestivalen 2010.

Siste skoledag

lærere

trine

kor

klem
Torsdag var siste skoledag, og som vanlig var avslutningen virkelig fin. Lærerne hadde ett underholdningsinnslag, vi bakte kaker og det ble dans og musikk fra både første- og tredjeklassingene. Studielederen holdt tale og tredjeklassekoret hadde sin siste opptreden.
Om to måneder er vi tredjeklassinger. Sykt.

Grilling

kulingan

lisa

oda

anniken

kopp

Dagen har blitt tilbragt sammen med folk på linja, med grilling og volleyballkamp mellom lærerne og russen. Maisboksen måtte åpnes med stein og nøkkel, men den åpna seg til slutt! Skulle egentlig bare innom HM for å se etter en helt hvit genser, fant ikke genser, men jeg fant Anniken og Maren H, så da ble det kaffe istedet.

Oslo gjennom iPhonelinsa

Mens jeg venter på at bildene skal bli fremkalt får dere Oslo gjennom iPhonelinsa.TVANGSKOS

tur3

tur2

tur1
Skogtur med 1&2MDD. Hyggelig, om du ser bort ifra alle oppoverbakkene, rotete hytte og for liten sovepose. Gjennomførte den tradisjonelle naturstien og grillinga som tar alt for lang tid fordi alle skal steke alt samtidig.

1.grilling
2.sneak peak på naturstien
3....

PICASSO

6.JUNI

bed

bed2
Fjernkontroll hadde vært noe.
I morgen skal klassen min på tur sammen med førsteklassingene, jeg hater slike skogturer, men det må vel gå på noe vis.

Og forresten; har dere sett at jeg har endra headeren?

Coffee

lagre2

kaffe
I en halvtime idag var jeg helt alene på ungdomshuset, noe som var skikkelig rart for det er alltid folk der. Etter en stund kom folka mine og holdt meg med selskap, Vegard hadde med brownies og Lisa hadde kjøpt is så det ble riktig så koselig.

Oppdaga i dag at jeg har fått 22 følgere på Bloglovin, noe som nesten blåste meg ut av senga. Trodde ikke det var noen som var interesert, men utrolig gøy!
hits