Tidenes tidsfordriv

Flyttelass

Som sagt har bloggen min flytta. Du kan følge den på Facebook her: www.facebook.com/bloggstinefriis eller bloglovin her:  Follow on Bloglovin.

 

Jeg har flytta!

Jeg har fått meg nytt internetthjem. Titt gjerne innom og si hei!

www.stinefriis.wordpress.com

Working class hero

Skolestart nærmer seg med stormskritt, og jeg gleder meg mer enn noen gang til å komme tilbake til Oslo, leiligheta og skolefolk. Blir godt å reise vekk fra Namsos igjen, og denne gangen sammen med M! Dagene går ikke med til så veldig mye mer enn jobb, søvn, mat, kjærestekos og grilling så fort regnet stopper i mer enn ti minutter. Skulle gjerne tatt med meg en av de awsome sparkesyklene vi har på jobb sørover, men tror de ville trekt kostnaden fra lønna mi.. Så får ta til takke med å suse gjennom gangene i en liten uke til.

Flere enn meg som gleder seg til høsten?

Skolestarter

Min kjære lillesøster Vilde er snart ferdig med sin siste uke i barnehagen, før hun tar fatt på sitt første skoleår til høsten. I den anledning dro vi ut for å handle skoleutstyr, og hun var så utrolig søt mens hun nøye åpnet hvert eneste pennal Ark hadde, for å sjekke hvilke blyanter de inneholdt. Etter en lang runde for å plukke med oss bokpapir, klistremerker, matboks og alt mulig annet som en skolestarter behøver dro vi for å handle bakevarer. Det er jo en selvfølge at man må ha med godsaker til barnehagen før man slutter! Dere kan tro det var en stolt Vilde som delte ut storesøsters muffins i barnehagen i dag.

(Og ja, det ER Angry Birds på bokpapiret hennes. Jenta har stil.)

These boots were made for walking

Selveste Dronning Elizabeth fulgte mine nye Dr.Martens helt til Norge, og Namsos. Etter mange år med sikling ble disse bootsene endelig mine. God timing å bestille dem på også, siden regnet mest sannsynlig ikke stopper på ganske så lang tid.

Rainy days

It was dark and raining, so everything is a little bit blurred...

Mens M dupper av etter nattevakt har jeg inntatt stua til svigermor. Omgitt av interiørblader, kaffe i koppen og regnet som hamrer ned. Har aldri vært særlig til utemenneske, så øsepøseværet plager meg egentlig ikke så veldig mye.

Åssen er været der dere bor?

 

Leilighetssavn

Nå som vi har fått en sånn skikkelig fin leilighet er det så masse som vi ønsker oss! Blir så deilig å bo på et sted med separat stue, kjøkken og soverom, og endelig kunne innrede littegrann. Lengter tilbake til Sagene, og skal bli så deilig å reise ned i august! De som følger med på Instagram har kanskje sett noen bilder fra palasset vårt allerede?Kursdager

De to siste dagene har jeg tilbragt på Langvassheimen sammen med en haug ungdommer som til sammen utgjør Ungdomshuset Lagre's nye husstyre. De har jeg kurset og hatt workshop med, og jeg gleder meg til å følge dem videre i året som kommer.

Nå er jeg og M fullt opptatt med å fylle bil og tilhenger, for i natt kjører vi til Oslo for å flytte inn i den nye leiligheten! Vi snakkes over helga, og da kommer også neste del i Photoshop-serien.

Photoshop, tips og triks

Vurderer å starte en serie her inne med tips og triks i Photoshop! Min erfaring er at mange tutorials der ute krever at man allerede kan det grunnleggende, og derfor ikke forklarer godt nok. Det grunnleggende er også noe av det vanskeligste å lære seg fordi alt er så stort og nytt.

Noen som er interessert? Eventuelt; hva må en sånn tutorialserie inneholde?

Something old, something new, something borrowed, something blue.

Bloggen har endelig fått ny innpakning! Veldig fornøyd med hvordan den ble til slutt. Så si hei til det nye designet!

HOT DOGS AND HIGH HEELS

I går feiret Maren (hun på bildet helt øverst) sine 20 år, litt på forskudd. Stua var fyllt med fine folk og god mat. Håper sommerferien bringer flere sånne fester, for det er utrolig gøy å få samlet folka etter at alle flyttet.

BESØK

De siste dagene har jeg hatt celebert besøk fra klassevenninne Caroline. Vi har gjort sånn cirka alt som er mulig å gjøre i Namsos; drukket øl, hilst på ungdomshuset og tuslet rundt på Rock City. Er så deilig å vite at du kan sove til 12, og være våken så lenge du vil om kveldene fordi ferien endelig har slått inn, så i går så vi Max Manus og alt ekstramaterial - typen til Tone ass. Har brukt litt for mange av feriepengene mine de siste dagene og det har jeg planer om å gjøre i noen dager til! Feriemodusen har endelig slått inn, for å si det sånn.

Takk for besøket, Carro!

LEVERT!

Endelig er eksamensmappa levert! Det kjennes fortsatt ikke helt ut som om det er sommerferie, men den følelsen kommer vel sigende. Først må jeg få stress-skuldrene mine ned fra ørene! Om et par timer sitter jeg på toget nordover, og jeg gleder meg til å hoppe av i Trondheim, hvor pappa venter på meg. Sommerferien starter med kjærestehelg før Caroline kommer på Namsos-besøk over helga.

Fineste lillesøstra mi (hu på bilder over her) fikk æren av å være forsiden i eksamensmappa! Er hun ikke fin?

DON'T STOP BELIEVING

Mappeeksamen består av så utrolig mye arbeid. Så utrolig masse pirking, banning og frustrasjon går med når jeg jobber med det her. Så i skjermen i 12 timer sammenhengende i dag, og måtte ta noen timer pause før jeg greide å vri nesa ned i tastaturet igjen. Skal hive hodet på puta i noen timer nå, før jeg drar ned til skolen og siste innspurt på førsteåret!

Snart ferdig nå!

LITTLE SISTER

For øyeblikket sitter jeg på Værnes og er på vei sørover igjen. Ble en spontantur til Namsos som dro ut til en hel uke, noe som egentlig var veldig deilig! Har jobbet med eksamen, sett massemasse Marvel-filmer med M, kjørt masse rundtomkring, kanskje fiksa sommerjobb og vært på tivoli med lillesøss og lillesøstra til M.

Nå gjenstår mine siste fire dager av førsteåret på NKF, og de skal beukes på å fullføre mappeeksamen og pakke ned hybelen!

TRAVEL


Midt i alt eksamenskaoset reiste jeg opp til Namsos. Her jobber jeg masse med eksamen, leter etter sommerjobb og løper rundt i møter. Har så masse å fikse før sommerferien starter, og det er bare en uke til!

 

FLUTE


Har offisielt begynt å pakke hybelen! Starta i dag med å rydde skatollet, og kunne ikke dy meg da jeg fant fløyten min. Har lagt igjen alle notene mine i Namsos.. så det ble bare med noen skalaer og det jeg husket utenatt, men Å så morsomt! Er så hærlig å spille litt. Savner litt det å ha fløyteundervisning, spilte i omtrent 8-9 år, og gikk musikklinja, så det har vært en stor del av livet mitt. Men nå; tilbake til pakkinga!

GAMLEBYEN

Jeg og Caroline dro i dag til Gamlebyen for å ta noen nye bilder til brosjyren. Vi lå i skyggen en god stund, jagde noen fugler vi tror var gjess, og så på alle menneskene.

Etter en stund tusla vi bort til Ladegården hvor vi drakk hver vår overprisa brus. Er ikke ille å være ute hele dagen når sola steker!

Resten av kvelden skal jeg jobbe videre med mappa, kanskje starte på essayet mitt og handle litt. Så vet dere det.

KAFFE OG HUSTAK

Det fine med å bo i femte etasje er at mens jeg nyter ettermiddagskaffen min kan jeg se utover hustakene her på Bjølsen. Over trærne og alle menneskene som fyker forbi.

De to siste dagene har jeg innviet den nye presskannen min. Nå har jeg både presskanne, moccamaster og kapselmaskin! Kaffe-freak sa du?

Nå skal jeg nyte den siste solsteika her i vinduskarmen og prøve å konsentrere meg litt om mappa mi.

SOL I HJERTET

For en hærlig dag i hovedstaden! Var en snartur innom skolen i morges, vi har kommet til slutten av semesteret og det var i dag på tide å lage nye grupper. Er råfornøyd med folka jeg skal jobbe sammen med fra høsten av, og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer sammen med dem. Etter endt gruppesammensetting rusla en gjeng fra klassen ut for å spise is ved Aker Brygge før jeg og Caroline dro for å grille.

Etter endt grillkalas benka jeg og Caroline oss ned for å jobbe med mappeendringer. Jeg var ikke på vei hjem før i åttetida, og selv da hadde ikke varmen gitt seg. Håper sola blir med meg når jeg drar hjem på sommerferie!

 

FINE TING


Masse fint som man trenger når man skal flytte inn i ny leilighet. Har jeg nevnt at jeg og M har fått oss leilighet? Ikke? Kan fortelle mer siden en gang, for den er så kul at den fortjener et eget innlegg. ANYWHO! Vi ønsker oss mye rart, sånt som tv-benk, knagger og seng. Og Globus, og en fruktkurv. Sånn blant annet. Så alle som vil får kjøpe innfyttingsgave til oss! Pakket inn i rosa papir med sløyfe på.
På forhånd takk.

DOWN SOUTH

Nå er jeg straks på vei sørover igjen. Har kun 18 dager til på NKF dette året, og kjenner jeg klør etter sommerferie, og lange late dager her i nord. Men først gjenstår en individuell brief pluss mappeeksamen. Så det er nok å henge fingrene i disse ukene.
Takk for nå, Namsos. Sees snart igjen.

VI ERE EN NASJONVi ere en nasjon vi med,
 vi små en alen lange,
 et fedreland vi frydes ved,
 og vi, vi ere mange.
 Vårt hjerte vet, vårt øye ser
 hvor godt og vakkert Norge er,
 vår tunge kan en sang blant fler
 av Norges æres-sange.

//Henrik Wergeland

 

BUNADSFIN


17.mai i Namsos var preget av regn. Bøttevis. Greide allikevel å kose meg med fine folk i fine bunader. Min heter Lundebybunad, og er brodert av min egen mor! Flinka.

HANNEBESØK


Fineste Hanne tittet innom for å kose med kattepusene idag. Til tross katteallergien, som gjorde at hun brukte mye av tiden på å tørke tårer og spise allergitabletter. Vi drakk litt kaffe, så Frustrerte Fruer og Grey's Anatomy og pratet om bunader og andre fine ting. Alltid like hyggelig med Hannebesøk altså!

PUSEBABYER


Regner med dere venter i spenning på nyheter her inne. Mens dere venter på at inspirasjonen min kommer tilbake; her er en kattebaby.

SLÅ ET SLAG FOR PUNKEN


Om du fortsatt ikke har gjort dagens gode gjerning, kan du klikke deg inn her og stemme Restless videre i On Stage! Hovedpremien er en spillejobb på Steinkjerfestivalen, noe de absolutt ikke kan gå glipp av! Dette er bandet til M, så ved å stemme på dem er de kanskje et skritt nærmere godt betalte spillejobber, noe som gjør at han får råd til husleie.

Altså:
Klikk her og stem på Restless!
Eller her. Her. Kanskje her.

PINTEREST

Pinterest er kult. Du lager oppslagstavler, og "pinner" bilder til de forskjellige oppslagstavlene du har lagd, skriver litt om bildet og legger ut. Utrolig gøy å bla gjennom andres oppslagstavler, og veldig fin måte å lagre forskjellige ting man finner rundt omkring på nettet. Slikt som flinke fotografer, fine sko eller inpirasjon. Søk meg gjerne opp om du har bruker! (Og om du ikke har så hvisk meg i øret, så er du kanskje så heldig å få invitasjon!)

I DISSE DAGER

Dette driver jeg med for tida:


Siste innspurt på skoleprosjektet. Vi lager webside for Kreativt Forum, noe som er både morsomt og utfordrende! Kan snart inngå partnerskap med InDesign så mye tid vi bruker sammen.


Spiser mye rart også, siden det er siste draget før lønna kommer. Er kjekt med klassevenninner som spanderer frokost når det ikke lenger finnes lovlige matkombinasjoner hjemme.


Jeg og "eiendom til leie" seksjonen er blitt bestevenner.


Og etter morgendagens presentasjon skal jeg og M tilbringe 9-12 timer sammen med vår kjære Toledo, på vei nordover!

INSTAGRAMFølg meg på Instagram! Jeg heter Stinefriis der og.

LUSHFAVORITTEREtter at jeg startet med kosmetikk fra Lush har huden min virkelig fått seg et realt løft! Disse fire produktene er jeg blitt helt avhengig av, og passer derfor på å alltid ha dem tilgjengelig!

Mask of Magnaminty: ansiktsmaske med en av mine favorittdufter; mint. Den gir umiddelbart følelse av at huden tar et skikkelig dypt åndedrag! Syns den funker best etter å ha stått i kjøleskap. Stort pluss at den har skikkelig klisjé-grønn farge!
Jackie Oates Color Supplement: foundation for oss som ikke liker at sminke ligger som en maske hele dagen! En dråpe blandes med fuktighetskrem og påføres i ansiktet. Jevner ut huden på en slik måte at det ikke ser unaturlig ut, noe jeg iiker veldig godt!
Ultra Bland: rensekremen over alle rensekremen. Så mild at jeg kunne smurt det på øynene uten å kjenne noe som helst! Smør den i ansiktet og vask av med en varm klut. Fjerner alt av sminke uten problem!
Angels on Bare Skin: fersk ansiktsskrubb. Ta en liten bit og bland med vann til det blir flytende og skrubb ivei! Renser ansiktet uten å tørke det ut! 

Ingenting er som produkter som faktisk virker, helt uten kunstige stoffer! Fint å vite hva man putter i huden sin, eller hva? Den er jo tross alt kroppens største forsvarsbarriere (eller noe sånt)!

ØRESTÆSJ

Nytt ørestæsj som snart dumper ned i postkassa! Alle fra CrazyFactory.

PÅSKA 2012

Dette er meg i påska. Bare uten all maten og godteriet jeg har stappet i meg. Har spillt utallige runder Risk, Mastermind og divese kortspill, til Ms store frustrasjon. Jeg går tydeligvis inn i en passiv-agressiv tilstand i feriene hvor jeg ikke vil gjøre annet enn å spise sjokolade og spille spill hele døgnet. Skjønner ikke hvorfor ikke alle bare kan være slik, da hadde hyttelivet vært så mye enklere!

Noen som har påskeminner å dele?

EASTER


Etter et døgn i Trondeim sammen med to av mine venninner kom jeg hjem til Namsos nå i kveld. Opprinnelig skulle M komme fra Budapest et par timer etter at jeg kom fram, men fordi det ble forsinkelser med flyene mista han flyet fra Gardermoen til Værnes, noe som betyr at jeg tilbringer kvelden alene.

Nyt ferien, folkens!

MYTER OG SANNHETER

Har mottatt mange merkelige påstander om Namsos, Trøndelag.. og i det hele tatt siden jeg flytta til Oslo. Nå skal jeg avkrefte (og kanskje bekrefte) noen av dem.

Påstand: Namsos ligger like utenfor Trondheim.
FEIL. Det tar cirka 3,5 time å kjøre fra Namsos til Trondheim (kommer an på føret).

Påstand: Namsos.. er ikke det på sørlandet, like ved Arendal?

FEIL. Det er 95 mil fra Arendal til Namsos. Dessuten er ikke trøndersk så veldig likt sørlending. Kanskje påstanden hadde noe med alkoholinntak å gjøre.. ikke vet jeg!

Påstand: Alle trøndere drikker karsk.

Dette er bare nesten sant. Bildet er av koppen med karsk jeg og min venninne Trude fikk av Prepple på DumDum Boys konsert i vinterferien. Bildet har jeg stjælt av henne.

Påstand: det bli itj nå fæst uten skinnvæst.

Vet ikke.

 

PS: Noen som så dokumentaren om Trønderrock på TV2 ikveld? Hva synes dere om den lille byen min?

TING JEG IKKE FORSTÅR

Det er mangt og meget jeg ikke forstår her i verden. Dette er noe:

Kaffekopper uten hank. Glipper hele tida og blir varme som F.


Hvorfor menn skræver så jævlig når de sitter på bussen, så det er helt umulig å sitte i setet ved siden av.

Hvor i skogen elgen bor.

 

 

 

 

PS: jeg har kjøpt meg tegnebrett, så forvent mange barnehagetegninger som disse fra meg frammover.

FERIEGAVE

Idag reiste venninna mi Maren til Island! Er rimelig sjalu, men hun sa hun skulle se om hun fant en gave til meg, og jeg er så spent på hva det kan være!


Kanskje får jeg min helt egen vulkan!


En isbjørn!


Eller en varm kilde!!

 

Dette blir så spennende! Ha en fin tur!

VISDOMSORD

Da jeg flyttet hjemmefra sa min far til meg: "dette kommer til å gå kjempebra. Du blir fort voksen når du bor alene vet du! Bestemme alt selv og greier."

Nå som jeg har bodd for meg selv en stund er det ikke så ille altså. Å være voksen betyr jo at jeg får gjøre hva jeg vil!


Sånn som å spille Nintendo flere timer om dagen.


Ha masse brus.


Eller sove midt på dagen.

Tror jeg har fått dreisen på disse voksengreiene altså! Eller hva, fattern?

 

HVORFOR SPEILREFLEKS?

Noen ganger, som oftest når jeg sitter på bussen, blir jeg svært eksistensiell. Jeg funderer på ting slik som; hvorfor er jorden rund? Hva om tyngdekraften plutselig opphører? Tenk om vi aldri finner alternative energikilder?

I dag var derimot spørsmålet; hvorfor har jeg egentlig et speilreflekskamera? Jeg tar det jo aldri med meg noe sted.. hvorfor?


Vel.. for det første er det kjempetungt, så jeg greier nesten ikke løfte det.


For det andre får det ikke plass i jakkelomma mi.


Og for det tredje er jeg livredd for at 11 år gamle bloggjenter vil forsøke å stjele det.


Får vel bare heller bruke det som lysestake.


KOPPESAMLINGEN

Jeg samler på kopper, i alle former og fasonger. Her er min kjære samling:


Disse fire fikk jeg i julegave en tid tilbake av min kjære far og Wonka. De har en liten luftlomme rundt hele så man ikke brenner seg på dem, siden det ikke er noen hank! Og de har så fine farger!


Fra venstre: min faste blomsterkopp fra ungdomshuset Lagre' i Namsos (som jeg stjal da jeg skulle flytte). DumDum Boys-koppen som har egen 5-øring i bunnen, slik at man får rett blandingsforhold på karsken. Min nyinnkjøpte bartekopp og min suverene Toy Story-kopp som var en del av min burdagsgave fra M!


Mine fire kjære mummikopper; Lille My, Love, Mummi og Stinky!

Har du en favorittkopp i din samling?

NYTT TILSKUDD I SAMLINGA


Jeg elsker kaffe og kaffekopper. I dag fant jeg denne lille skatten hos TGR. Kun 10 kroner! Ingen trønder med litt stolthet kan gå uten bartekopp.

 

Med det samme jeg er her vil jeg gjerne gratulere mitt gruppemedlem Caroline og hennes byråuke-gruppe med diplom i Gullblyanten! De fikk brief fra Stine Sofies Stiftelse, og løsningen de kom fram til kan dere se HER.
I'm so proud!

SØNDAGSBLUES


Hamstret masse kaffekapsler i Sverige, og nyter nå en deilig grande intenso. Luksus i hverdagen! Uten kaffe vet jeg virkelig ikke hva jeg skulle gjort.

HARRYHANDLING


Klokka 9 plukket Caroline meg opp utenfor Kiwi, og sammen med de tre andre i gruppa vår satte vi kursen mot Sverige! Vi passerte Svinesundbroa med sola i fleisen og humøret på topp. Etter en kjapp tur på Max-burger fylte vi handlevognene i godterbutikken før vi tok fatt på dagens hovedgjøremål: matvarehandling!

Vi stappet full bilen med alt mulig digg, og oppgaven minnet mye om tetris, siden det var mange esker, bokser og poser. Tok meg to runder før jeg fikk alt opp på hybelen, men er strålende fornøyd med resultatet! Posene mine var fylt til randen med capri-sonne, plukkgodt, kyllingfilet, dolce gusto kapsler, kjøttdeig og ikke minst; bacon!
Hærlig å endelig ha fyllt opp fryseren igjen.

 

Skal prøve å skjerpe meg på bloggfronten, har rett og slett vært for opptatt av å finne ut hvem som vant Masterchef til å skrive særlig mye.

UKE 9

Vinterferien har vært så utrolig fin! 10 lange, late dager med M, familie og venner. Jeg har sett Kaizers Orchestra og DumDum Boys live. Vært på en tre dager lang hyttetur, med blåbærvin og snømokking og ikke minst spilt masse Nintendo! I dag kjennes alt så vondt, for jeg savner kjæresten min så masse, og skulle ønske han satt her sammen med meg. Det er dog ikke mulig akkurat nå, og jeg prøver å fokusere på alt det fine som kommer.

Ting å se fram til:
- Sverigetur med skolegruppa mi på fredag
- Mikaelbesøk
- Mammabesøk
- Vår

 

Hva ser dere fram til?

 

STEMNINGSRAPPORT

Vinterferie er hærlig.

Håper alle har ei fin uke ?

PAPPADAG


Jeg har hunget litt meg pappaen min idag, som er i Oslobyen som by:larm-delegat. Vi spiste sushi og koste oss før han ble med en snartur til Lush. Der hadde jeg planer om å kjøpe meg en badebombe, men spandabel som han var tok han regninga OG lot meg fylle på med produkter! Resultatet ble to badebomber, ansiktsmaske, rensekrem og leppeskrubb!

Han måtte løpe videre for resten av by:larm-opplegget for dagen og jeg satte meg på bussen hjemmat. Finfin dag!
I morgen tar jeg vinterferie, så blir sikkert litt fraværende her inne i uka som kommer. Nå gleder jeg meg til en uke i Trønderland sammen med M, familie og venner. Love it!

STIPENDSHOPPING


Stipendet kom inn på konto, og jeg kunne unne meg noen småting! Tre nye bøker gir meg lesestoff til ferien og min favoritt-ansiktsrens; angels on bare skin fra Lush, ble også med i posen! Jeg har startet på et nytt prosjekt og har nå en lang liste med filmer og bøker jeg skal se/lese. Mine tre nye pocketbøker markerer starten, og jeg gleder meg!


Jeg har også lekt Sim på skolen idag! Vi har brukt hele dagen på å idémyldre, og det er så morsomt!

Kvelden må jeg bruke til å rydde og vaske her, så det ikke er så jævlig å komme tilbake etter ferien. Utsetter alltid alt til siste liten, men idag må jeg bare gjøre det! Pakke ferdig må jeg også gjøre..

KOSEDAG PÅ LØKKA


Idag hadde jeg helt fri fra jobb og skole og benyttet anledningen til å kose meg sånn som man bare kan i Oslo.

For å komme meg til trikken mot Grünerløkka må jeg krysse Akerselva, og mens jeg tuslet mot broa møtte jeg en hel haug ender! Tror de ble skuffa da jeg ikke hadde med mat til dem, så må vel gå dit med litt brød en dag. I Grefsenveien møtte jeg Caroline og sammen trikket vi til Løkka hvor jeg handlet litt på Carlings før vi drakk hver vår dagens kaffe på Kaffebrenneriet. Vi tuslet rundt før vi dro en snartur innom Lush på byporten hvor jeg endelig fikk kjøpt en ny body lotion!

Vel hjemme igjen utpå ettermiddagen lagde jeg en bedre middag (pommes frittes og kylling i peppersaus.. hybellivet begynner å treffe meg nå.), og dumpa ned i sengesofaen med Sex and the City the movie - extended cut og en halvliter pepsi max.

I tillegg er jeg nesten ferdig med å pakke reisekofferten min, så nå kan det bare bli fredag og vinterferie!

MORSDAG!


Idag er alle mødres dag! Husk å gjør stas på mamman din idag. Jeg har akkurat snakket med min i telefonen, men får ikke gjort stas på henne før på fredag.

Gratulerer med dagen, mamma! Håper de andre ungene dine er snille med deg idag!

VINTERFERIEPLANER

Namsos
Om ei uke har jeg føttene godt planta på jorda hjemme i Namsos, og 10 dager med glede foran meg. Har så mange planer, og det gjør at jeg gleder meg ekstra mye!


Jeg skal tilbringe massemasse tid med M.

Kaizers Orchestra
Se Kaizers Orchestra i Trønderhallen på Levanger med fattern og bruttern. Jeg og lillebror må kjøre alene ned til Levanger noe jeg gruer meg litt til. Er så lenge mellom hver gang jeg kjører bil, så er relativt nervør når jeg først setter meg i førersetet..


Se igjen gode venninner, slik som Oda og Nele (som snart reiser tilbake til henholdsvis Barcelona og Roma). Og Maren som jeg ikke har bilde av, og dermed illustrerer slik:

 


Jeg skal høre DumDum Boys på Rock City sammen med min mor.


Også skal jeg på hyttetur! Da ser jeg gjerne sånnher ut.

 

Alt i alt kommer det til å bli en super ferie! Men før jeg reiser hjem får jeg en hel kveld sammen med pappa i Oslo på torsdag. Han er her med jobben og det betyr (kanskje) gratis mat og drikke! Jippi!

PAKKE I POSTEN!


Da jeg kom hjem idag fant jeg denne i postkassa mi! Tre store frimerker prydet gråpapiret og jeg hoppet inn i heisen og gledet meg til å åpne!


Inni lå to par helt nye ullsokker som mamma har strikka til meg. Et par sorte, tynne for å ha i skoa og et parr tykke fargerike for å ha hjemme. Er søstra mi på fem som bestemte hvordan mønsteret på de fargerike skulle være, og jeg sier meg meget fornøyd med resultatet!

Tusen takk, mamma!

NÅR JEG ER ALENE


Lager jeg bart av håret mitt.


Drikker cappuccino av min splitter nye Lille My-kopp.

 
Redigerer bilder fra jula.


Stirrer tomt på word-dokumentet.

Og funderer litt på livet.

 

Hva fyller dere alene-tid med?

 

 

 

SCHOOL'S OUT


Kom hjem fra skolen sånn cirka i åttetida, og siden da har jeg rukket å ta nesten all oppvasken fra helga, skru sammen noen esker jeg fikk av Caroline og sette en brøddeig! Kanskje får dere oppskriften jeg brukte når de er ferdige, må finne ut om de er gode først!

Brosjyren vår er snart ferdig og den ser dødsbra ut! Jeg er slik en utrolig stolt prosjektleder!
Resten av kvelden skal jeg døse i sofaen og spiste nystekt brød med jordbærsyltetøy, hærlig. Også skal jeg prøve å få ferdig de utfordringsdagene jeg ikke har hatt tid til å gjøre enda! Kommer snart!

BLEKK I HUDEN


I disse dager er det to år siden jeg blekka meg. En kald formiddag i 2010 gikk jeg og bestevenninna mi inn i tatoveringssjappa i Namsos og jeg satte meg i stolen. Jeg brukte årevis på å bli enig med meg selv hvilke motiver jeg ønsket, og plasseringen av dem. Verdens beste foreldre (mine) ga meg gavekort til 17årsdagen og deretter var det gjort!

Jeg liker tanken om at tatoveringer har symbolsk verdi, og disse to har helt klart det. Ankeret mitt er for å hedre min fantastiske morfar, svalen er "min", og betyr veldig mye fint for meg.

Den siste tiden har jeg tenkt svært mye på hva jeg ønsker min neste skal være, og det begynner å ta form nå! Gleder meg til jeg får tatt meg sammen nok til å spare.

SNART MORSDAG!

Det er snart morsdag, og i den anledning har Namdalsavisa konkurranse hvor en mamma kan vinne bli-ny dag til verdi har 10 000 kroner! Gå inn HER for å stemme på min mamma, ved å gi en tulipan nede på siden. Blir kjempeglad om dere bruker 1 minutt på å stemme på den fantastiske mammaen min!
KALDE TÆR, KALDE KNÆR


Hver morgen hutrer og fryser jeg idet jeg klatrer ut fra dyna. Hver morgen tenker jeg; idag må jeg kjøpe med en oljeovn! Hybelen min har vært iskald om morgenen. Tærne mine har vært blå, og tennene mine har hakket på seg epilepsi. Jeg har savnet superundertøy, mammas pelspledd og et badekar å synke ned i.

Nå i kveld fikk jeg derimot en ide! Jeg trippet bort til radiatoren under vinduet. Stirret den i hviteøyet og prøvde å forstå. Plutselig gikk det opp for meg - der er bryteren! Jeg vridde litt til høyre og nå, 20 minutter etter er tærne, knærne og alt annet varmt og godt.

Med andre ord: radiatoren min virker!

TOLLBUGATA

NKF i Oslo åpnet før jul nye arbeidslokaler i Tollbugata, så nå har vi masse plass å boltre oss på! Det kjipe er at det alltid er så kaldt her *hutre*.

I nåværende stund arbeider vi med tekstene som skal inn i brosjyren vi holder på å lage. Det er et fiktivt oppdrag for VisitOslo hvor vi skal lage en turistbrosjyre om Gamlebyen. Vi samarbeider med illustrasjon- og fotolinja, så vi slipper å gjøre sånne ting selv.


Instagram og Mac, gud så hipster jeg er!

Resten av dagen får vi besøk av et trykkeri som skal fortelle om papir og sånt. Jeg skal telle ned til M kommer, for nå kommer han snart på besøk igjen! Herrejesus som jeg gleder meg! Også er det 17 dager til vinterferie. Januar er snart over *hjerte*.

MANDAGSBLUES

Denne mandagen har gått så utrolig fort. Skjønner ikke hvor den ble av. Startet dagen med å sette på kaffetrakteren så jeg fikk i meg min daglige kaffe-frokost før det var å hive seg på 54-bussen til skolen. Der hadde vi et par timer med InDesign før det var å ta fatt på briefene våre igjen.

Etter endt arbeidsøkt vendte jeg snuten mot Åhléns hvor jeg handlet med to brødformer og litermål noe som resulterte i hjembakte brød da jeg kom hjem!


Og sånt blir det god kveldsmat av! To skiver med brunost pluss juice, ååh, nesten som å være hos mamma!

Disket også opp med en liten overraskelse til gruppa mi med det samme jeg var igang med bakingen. Så de kan glede seg på en god start på dagen i morgen!

LØRDAG MED MARTHE
Marthevenninna mi reiser til Asia i sju uker, og derfor inviterte hun med meg til Mono for en slags avskjedskaffe. Utrolig lenge siden sist vi har møttes, og jeg ble like gjerne med henne rundt for å handle de siste nødvendighetene til turen så vi fikk mer tid til å prate og hygge oss. Fikk handlet meg noen nye sokker, antibac og denne lua. Nå som termometeret kryper langt nedover på den blå sia trengte jeg sårt ei ny lue, og herreavdelinga på HM svikter meg aldri på den fronten! Hva er greia med at alle dameluene skal være så rare?

Om noen skulle lure så er buksa mi fra Cubus, tskjorta har jeg arva av Maren og Palestinaskjerfet kjøpte jeg på Body Map på Arcaden i fjor sommer. Telefondeksel fra TeleKiosken i Namsos.

Vel hjemme kokte jeg en ny liter grønnsakssuppe og en kopp cappucino. I kveld skal jeg endelig prøvekjøre appelsinteen fra Søstrene Grene, og kose meg før det blir jobb-søndag i morgen!

FREDAGSKVELD

Etter en del alenekvelder i Oslo fikk jeg idag besøk av Caroline (som sikkert virker som min eneste venn her i Oslo, noe som bare er halvveis sant.)

Siden jeg er dårlig blogger tar jeg ikke bilde av folk som er på besøk, i frykt av at folk skal oppdage at jeg blogger (eller noe), så Caroline er illustrert med en stabel popkorn-korn. Fordi hun spiser dem når det er tomt for ferdigpoppet popkorn.

Vi hadde det kjempekult (for å bruke et kjempekult ord). Så The Voice (vi liker Sondre og Magne, dama er vi litt usikkre på hvem er og Yusef synger ikke, men snakker. Vi liker konseptet men synes det kommer til å bli alt for likt Idol etter de innledende rundene). Så spiste vi Daim-melkesjokoladen Caroline tok med og den daue Colaen i kjøleskapet mitt. Super fattigestudentersomikkegidderåbrukepengerpåøl-kveld.

MACAROONS


Idag kjøpte jeg mine to første makroner på Pascal. Hadde aldri smakt disse nydelige bakverkene før nå, og førsteinntrykket levde opp til forventningene! En med sitronsmak og en med mørk sjokolade. De smelter på tunga, og smaken er så utrolig god! Anbefaler alle å stikke innom Pascal for å handle med seg en makron eller to iblant.

Makronene ble spist på skolen mens vi kokte opp ideer, tegnet, spilte spill og koste oss!

På skolen nå har vi brosjyre-oppgave hvor vi samarbeider med Illustrasjonslinja og fotolinja. Illustratørene presenterte skissene sine for oss idag, og alle fem reklamejenter satt med hakeslep. Herregud så sinnsykt flinke de er!

Etter lange timer på skolen tok jeg turen innom Lush, hva jeg kjøpte får dere se litt senere! Kanskje jeg skal vise dere noen av favorittene mine derfra også? Interested?

NYTT TIL KJØKKENET


Dro med meg noen fine jenter på Søstrene Grene etter dagens arbeidsøkt på skolen og fant disse fire! Fire nye pastellfargede suppeskåler. Bare 18 kroner stykket, og det tåler lommeboka når lønna kom inn på konto idag. 

Jeg har aldri skjønt greia med at alt serviset skal ha samme farge når det er så mange å velge mellom. Så jeg nappet med meg grønn, gul, rosa og blå. Gleder meg til den dagen jeg har åpne hyller og skap på kjøkkenet mitt, alik at alle som kommer på besøk får se de fine koppene og skålene mine (/våre).

Og et lite tips til dere som skal flytte hjemmefra om ett år, to år; begynn å samle nå! Kjøp et fat her og der, en skål eller kopp. Da er du så mye bedre forberedt og det blir ikke så store utgifter på én gang.

FAVORITTAPPS

Etter at jeg fikk ny iPhone av mamma til 19-årsdagen har jeg blitt helt avhengig av appene mine (bare spør M.) Her har jeg samlet noen av favorittene mine!


Sosiale medier:
Facebook og twitter. Rimelig selvforklarende og begge er gratis!

 


Foto:
Instagram, snapseed og diptic. Instagram lar deg kjapt og enkelt redigere bilder og dele dem med dine Instagra-followers, på twitter eller facebook. Snapseed gir deg mulighet til å redigere dine iPhone bilder raskt med flere effekter og rammer. Virkelig en god løsning når bildene er for lavoppløselige til å duge særlig i Photoshop! Koster ca. 30 kroner. I Diptic kan du lage bildemontasjer. Mange rammer å velge mellom og det er enkelt å dele på sosiale medier. Koster cirka 6 kroner.

 


Annet kult:
Trafikanten appen bruker jeg hver eneste dag! Forteller meg når neste buss/trikk/t-bane/båt i Oslo går. Finnes sikkert lignende for andre byer og. Weathermob lar deg være værdame og Moleskine er perfekt for å holde styr på notatene! Alle disse er gratis.

 


Skole:
NKF timeplan er kjempesnedig når man sitter på bussen og har glemt hvilket klasserom man skal være i. Gir oversikt over en bestemt dag eller uke. Palettes er nerdeapp for sånne som meg som liker å vite CMYC og RGB kodene på farger man ser rundt omkring. Knips bilde, zoom på rett pixel og tadaa; koden er din.
Begge er gratis.

 


Spill:
Wordfeud! Bølgen er over oss. Pocket Frogs er perfekt for meg som er fan av evolusjon, gener og arv og sånt. Lar deg avle fram dine egne sjeldne frosker, selge dem og kjøpe enda sjeldnere frosker. Må testes! Fruit Ninja lar deg kappe frukt med ninjasverd. Awesome lydeffekter og blinkende sverdblad. Buildo Historie er slik som klistremerkebøkene vi hadde som små, bare at klistremerkene lager lyd. Brøler og sånt. (Dette er forøvrig favorittappen til lillesøstra til M.)
Tror alle disse er gratis!

Så dette er noen av mine favoritter. Testet noen av dem, eller har du noen andre favoritter som jeg burde teste?

THE TIMES THEY ARE A-CHANGIN'

Da jeg var lita ønsket jeg meg aller mest i hele verden mitt eget lego-Galtvort. Jeg sparte og sparte, men tusen kroner var så utrolig mye. Jeg ønsket og ønsket, men boksen dukket ikke opp under juletreet eller på bursdagen.

Etter hvert som jeg ble eldre var ikke lego lengre et ønske som ble oppført på lista. Da var det på tide å samle bunadssølv, skolesaker og bøker. Men til tross for at jeg ble eldre forsvant aldri lengselen etter min egen Galtvort-borg, med klasserom og høye tårn.

I dag har jeg de tusen kronene. I dag er ikke tusen kroner så veldig mye. Problemet nå er mat, husleie og studieavgift. Tusenlapp etter tusenlapp renner vekk, men Galtvort-borgen forsvinner aldri fra tankene, og det er da man må inngå en pakt med 9-åringen i seg selv:

Kjære 9 år gamle Stine. Den ti år eldre utgaven av deg selv lover at du en dag skal få ditt eget Galtvort! Med hemmelige ganger og oppholdsrom. Da skal du endelig få holde rundt de små klossene igjen, og få lov til å leke med den hele natta. For fordelen med å være ti år eldre er jo tross alt at det ikke finnes noen foreldre som sier at lego ikke kan lekes med etter leggetid.

KLÆR 23.JANUAR

Idag ser jeg sånn ut, med flekker og striper! (Og überkul bakgrunn.) Har akkurat spist middag etter en lang skoledag, og skal nå kule ned med litt Greys, kaffe og kanskje en powernap før jeg tar fatt på strategi-arbeid.

Hva gjør dere på en sånn mandag som denne?

OM HJERTESMYKKET


Får så mange spørsmål om hjertesmykket, så nå skal dere alle få svar!

Fikk det av M til jul, og det er kjøpt på Etsy (her). Er håndlagd av en fyr i Canada, og siden det sendes helt derifra må en regne med en del leveringstid. Tror det tok 2-3 uker før M fikk det i postkassa. Mitt er i messing, men han selger dem også i gull og sølv, så vidt jeg forsto.

Detaljene er helt utrolig nydelige, og jeg bruker det hver dag. Kom orginalt med lærreim, men tror selgeren har lenker. Jeg kjøpte bare en enkel lenke i gullsmed for 90 kroner eller noe, så det kan man jo også gjøre!

Han selger ikke bare hjertesmykker, men utrolig masse annet fint, og jeg ønsker meg virkelig flere smykker fra han.

Hva vil dere spørre om nå?

MAY THE FORCE BE WITH YOU


I går var vi på Oslo Filharmoniens "May the Force be with you". I Oslo Konserthus var det for anledningen masse stormtroopers og andre vesener fra Star Wars, og det hele var så sinnsykt kult at jeg bare lo av glede hele tiden. En proppfull sal av Star Wars-fans og en superivrig dirigent gjorde kvelden uforglemmelig! Og ikke nok med det; under Imperial March kom selveste Darth Vader marsjerende ned midtgangen, med alle sine lakeier bak seg. Ååh, nerden i meg jubler i ekstase!

Har dere gjort noe kult i det siste?

FAVORITTER


Mine fire favorittringer har jeg alle arvet.
Fra venstre; gullring med diamanter - arvet av mamma. Oldemors giftering. Sølvring med safir og diamanter - arvet av mormor og til sist; mammas giftering.

Arvegods er det fineste som fins!

IKEATUR


Etter et kjapt gruppemøte etter oppgaveutdelingen idag dro jeg og Caroline til Ikea for å handle noen småting hver. Jeg fikk meg nytt stuebord, håndklær, oppbevaringsboksen pluss en liten gave til lillesøstra mi!

Skrudde sammen bordet da jeg kom hjem, og er veldig fornøyd med resultatet! Endelig en ekstra hylle.


God plass til kurver, mac og andre småsaker.

Nå blir det oppvask og middagslaging. Dagene går virkelig unna!

JEG VANT, JEG VANT!


Woho! Vant akkurat de lilla skoene på bildet! Sara hadde givaway og jeg var så heldig å bli en av tre vinnere. Se på dem da, de stråler jo lykke, sol og glede! Blir en svært bra vår i de, for å si det sånn.

 

Bildet lånte jeg av Sara.

WANTS FROM IKEA

Fire forskjellige ting jeg ønsker meg til hybelen! Om så ikke denne hybelen, så iallefall neste. Er jeg heldig blir det Ikea-tur med Caroline i neste uke, så får jeg nytt stuebord - med hylle under! Stakkars Macen kan jo ikke ligge på en pute på gulvet om natta. Trist og fælt for babyen min det.

 

 

Edit; Sorry for skrivefeil, skal så klart stå: Lack, bord med hylle.

BELØNNING


Det funka da jeg var 9, så bør jo funke nå også! 7 stjerner og jeg får kjøpe meg en boks med kaffe.
Andre forslag til bra premier på en sånn her en?

TE AMO


Bringer dette smykket tilbake på bloggen en tur, bare for å skryte litt over hvor flott M er! Anatomisk hjerte-smykke til jul du lissåm. Hvor mye bedre blir det? 

 

Yeah, yeah. Jeg elsker gaver. Hvilke jenter elsker vel ikke gaver, hæ?

TIPS MOT VINTERTØRRE HENDER

 

Tiny Hands håndserum fra Lush har virkelig redda hendene mine de siste dagene! Fingertuppene har vært helt stive og tørre, men etter noen omganger med Tiny Hands er de nesten tilbake til normalen igjen! Lush ass, redder meg gang på gang!

 

Og siden jeg har fått så mange nye lesere, kanskje dere vil følge meg her:

bloglovin

Eller fortelle litt om dere selv i kommentarfeltet! Vil gjerne vite hvordan dere fant bloggen min, hva dere liker og ideer til hva dere vil høre. Da blir bloggen så mye bedre, og det er morsommere å fortsette!

POSTPAKKE!


Før jeg dro på jobb henta jeg denne lappen i postkassa mi, og det betyr kun én ting: favorittskoene mine er reparert! Glidelåsen på den ene gikk istykker før jeg reiste til Oslo, og snilleste Eurosko sendte de til skomaker på Stjørdal og videre til meg i Oslo helt gratis! Suverent.


Hadde det forresten beldig chill på jobb idag. Først en tur på kino og senere spellemannsutdeling! (Bootsene på dette bildet er ikke de samme som er nevnt over, dette er egentlig mine sommerboots.)

JOBBKLÆR


Så er det på tide med første jobbhelg i 2012! To kveldsvakter står på timeplanen, og jeg lader opp til den første med en hærlig kaffe aroma fra Dolce Gusto maskina mi (som kan observeres på kjøkkenbenken ved den blå vannkokeren). Fant fram min trofaste Zara-bukse, som har vært med meg på mang en jobbvakt pluss en utrolig komfortabel genser fra Only. Superkombo!

ELEVATOR LOVE LETTER


Grey's Anatomy. Blir aldri lei. Har vel sett alle episodene like mange ganger som jeg har lest Harry Potter bøkene. Ingenting som å lade opp til jobbhelg med disse legene. Jeg og mamma pleier alltid å se dem sammen, men nå som jeg har flytta måtte hun lære seg å laste ned selv. Så mams, har du sett episoden som kom idag enda da? FIn, ikke sant?

 

 

Screencap fra sesong 5 episode 19.

NYTT OG FINTVandra lenge rundt på Sagene og Bjølsen idag på jakt etter nye skatter. Det som ble handlet var disse to nydelige kortene som skal til hver sin femåring! Min lillesøster og Ms lillesøster.

Er så fint å skrive til sånne små. Med blokkbokstaver så de kan lese selv, og enkle ord.

 

12.jan.2012


Med meg til skolen idag hadde jeg denne suverene matboksen som min kjære farmor gav meg i romjula. Som den store Pixar-fanen jeg er passet denne utmerket til å lyse opp dagene!


Da jeg kom hjem fra skolen vandra jeg ned til kiosken hvor jeg kjøper busskort. De hadde nemlig greid å trekke dobbelt så mye penger fra kontoen min enn de skulle igår, men det var ikke noe problem å få dem tilbake siden jeg hadde kvitteringen og kontoutskrift! Så husk å ta vare på kvitteringene folkens, en vet aldri når feil kan oppstå! Kiosksjefen var veldig hyggelig og beklaget på det sterkeste. Ikke noe stress når folk er så hjelpsomme!

Så var det bare å tusle hjem igjen for å nyte deilig suppe og en kopp cappuccino. Torsdagskos på sitt beste!

INNKJØP


Dagen min startet med mummikopper og Carolinebesøk. Vi snakket om jula og alt fint vi har gjort over hver vår kopp Latte Macchiato. Sammen busset vi til skolen og vår første time dette semesteret; kommunikasjonsstrategi.


Etter endt skoledag stakk vi innom Lush for å sjekke salget før vi skilte veier ved Ica Bjølsen. Der gjorde jeg årets første storhandel og nå bugner kjøleskapet av hærlig mat! 

Og forresten: jeg besto første eksamen! Hurra!

SKOLETID

I morgen pakkes kofferten, og tirsdag kveld flyr jeg sørover igjen. Semesteret starter 11.30 på onsdag, med mitt favorittfag; kommunikasjonsstrategi!

Og dermed er juleferien brått over.

JOBBINTERVJU 2.0

Dagene i Namsos er så fine, og går så alt for fort! Morgenen min startet med kaffe sammen med M før jeg fikk kaffe og vaffel av pappa ved lunsjtider. En bytur med mamma fulgte etter, og jeg ble en cardigan rikere! Klokken 14 pilte jeg bort til lokalavisas lokaler og var på jobbintervju. Ønsker å være i Namsos i sommer, og da må jeg ha en jobb så det kommer litt penger på konto til jeg og M flytter sammen. Intervjuet gikk flott, men jeg må sende inn en arbeidsprøve før jeg får vite om jeg kan ansettes eller ikke.

Dessuten har jeg blitt flink til å bruke Instagram! Så bare følg meg om dere vil; Stinefriis heter jeg.

2011

JanuarJeg starta det nye året med Siri, som vanlig. Til tross for sykdom var vi klare for et nytt år, og mitt siste semester på musikklinja ved Olav Duun vgs!
Det ble masse Criminal Minds, Sex and the City og slike andre fine serier. Jeg søkte skole i Oslo, både Markedshøyskolen og NKF, og så spent fram til at resultatene skulle dumpe ned i postkassa. Jeg dro også til Steinkjer med pappa og W for å høre selveste Jarle Bernhoft! Der møtte vi nydelige Lene og nydelige Oda, og det ble en helt utrolig kveld som jeg aldri vil glemme.

Februar
Jeg startet i ny jobb og tjente masse penger. En skoleplass på Markedshøyskolen ble min, men jeg takket etter hvert nei. Jeg vant de mest hærlige øredobber på nettet, knuste skjermen på den gamle iPhonen min og hadde en liten hårkrise.

MarsAwesome-turgjengen ble stiftet, og vi dro masse på biltur, med meg bak rattet. Jeg var på konsert nesten helt alene, og lyktes godt i å drikke bort sosialangsten. To flotte herrer fulgte meg hjem til døra mi, og det ble en flott jveld! Vi kranglet mye med lærere og medelever på skolen, sloss for å få reise på klassetur og det hele ble bare alt for frustrerende, og alt for mange søvnløse netter.

AprilMusikklassen reiste på tur til Riga, og jeg fikk noen hærlige dager med blant annet disse jentene! Mye god mat, mye god drikke og mange gode minner. Det var festival i byen og jeg fikk sett noen av mine favoritter igjen. April var også måneden jeg møtte M, og vi har hatt det fantastisk siden.

MaiRussetid, russetid, russetid.
Også fikk jeg skoleplass på NKF i Oslo!

Juni


Etter en haug med eksamener ble jeg endelig ferdig på videregående, og jeg kunne forlate tre år med frustrasjon og sinne. Sommeren startet med M og jeg begynte mitt sommervikariat på bo- og servicesenteret. Steinkjerfestivalen ble visittert og jeg bodde i en vidunderlig boble.

Juli


22. juli satte mamma seg i bilen for å kjøre flyttelasset mitt til Oslo. 20 minutter etter smalt det. Noen timer senere var nydelige Lene borte. Det ble en vond tid, med øyne fiksert på tv-skjermen, M som holdt rundt meg og mennesker som samlet seg. Sjefen min på ungdomshuset var meg uvurderlig i denne perioden. På slutten av måneden begravde vi Lene, og ingenting ga mening lengre.

August


Jeg prøvde å komme over alt det vonde, og vendte nesen sørover til Oslo. Det ble en tung måned, hvor jeg og M måtte lære oss å bo langt unna hverandre. Jeg måtte lære meg en stor by og bli kjent med nye mennesker. Jeg startet på NKF og endelig følte jeg at jeg gjorde noe jeg virkelig ønsket! Fikk også besøkt min kjære venninne som nesten netopp hadde våknet fra koma på Ullevåll universitetssykehus etter å ha blitt truffet av flere kuler på Utøya. Det var utrolig lettende og oppklarende.

September


Jeg fikk besøk av M to ganger (hurra!). Jeg bakte mange rundstykker, men fikk egentlig aldri helt taket på det. Jeg brukte alle pengene mine på trøsteshopping og jeg fikk en ny kaffevenn i Marte. Det ble opplæring i ny jobb på Tåsen som jeg trives overraskende godt i, og som gjør at studentlivet får litt mer kjøtt på økonomien.

Oktober


Masse skole, gode supper og mange kaffekopper på Bjølsen Bakeri. Jeg og M hadde nesten to uker sammen fordi vi ikke hadde høstferie samtidig, noe som var helt suverent!

November


Mørketiden kom, og jeg tilbragte dagene på autopilot. Med M-savn, familie-savn og alt det der. Vi hadde byråuke på skolen, og det krevde så utrolig masse energi, men var verdt det! Vi vant jo hele greia, og det føltes så godt å presentere løsningene våre for oppdragsgiver den siste dagen at alt bare ga mening. M kom på besøk i nesten 10 dager (!) og vi lagde så utrolig masse god mat, krøllet oss sammen i vinterkulda og jobbet på min individuelle skoleoppgave sammen, noe som var så utrolig gøy å kunne gjøre med han!

Desember


Jeg satt meg skolearbeid til ørene, ble 19 år og hadde julebord på jobben. Jeg reiste hjem på juleferie, var i julekonsert og på julepønkekonsert. Nyttårsaften tilbragte jeg med M, søskenbarnet mitt og kjæresten hennes + masse andre familiefolk.

2012 håper jeg bringer nye utfordringer, gode minner og masse latter. Det jeg ser mest fram til er sommeren når jeg og M endelig skal flytte sammen og bli ferdig med alt savnet. Jeg håper det ikke blir så vondt som 2011 har vært, for jeg har ingen fler venner å miste.
Lykke til i 2012 alle sammen, måtte det bli fint.

 

AINNDAGSFÆST


Med fire slag juleøl, fuglebluse og hjertesmykke blir det strakt festligheter med fine jenter. Kos dere masse denne flotte andre juledag, med Dagmar og hva de nå heter alle sammen.

COR MEUM


M har virkelig truffet blink med årets julepresang! Lenge har jeg siklet etter dette, og i går dro jeg det ut av en leopardeske, pakket i sort papir. Et anatomisk hjerte! Noen gang sett et så fint kjærestesmykke? Tenkte meg det.

I tillegg til hjertet pakket jeg opp en Dolce Gusto kaffemaskin, gavekort, penger, billett til DumDum Boys, klær, pyntegjenstander og kjøkkenutstyr. Utrolig mye fint under treet i år!

Om et par timer blir det julebrunsj før jeg setter kursen mot verdens ende; Vemundvik.

JULA 2011


Jula mi skal tilbringes med store mengder Skyrim, mat, pottis og julebrus. Tre uker med total latskap blir helt fantastisk!

JULEFERIE!

For en fin dag dette er!

1. jeg har levert mappen min!
2. jeg har fått lønn
3. jeg har fått stipend

Dette betyr at jeg har juleferie! Det skal feires med en liten runde på Storo-senteret (som jeg igår fant ut at ligger rett oppi veien fra der jeg bor) og hjemreise i morgen formiddag. I morgen cirka klokken 18 er jeg i gode, gamle Namsos. Hos M, venner og familie. Det er julekonsert i morgen, konsert på ungdomshuset på fredag og kalkunfest på lørdag! For en hærlig helg det skal bli.

Jeg blir nok dog et interresant syn på bussen i morgen tidlig, siden kofferten og bagen min er sprengfull, jeg måler 157cm på strømpelesten, og skal bære alt det her selv.

BURSDAGSBARN


Jeg er 19 år!! Tenk sånt. Som desemberbarn kjennes det liksom aldri ut som om jeg noen gang skal ha bursdag, men nå er det min tur! Som oppmerksomhetssyk bursdagsbarn er Facebook ekstra morsomt på dager som denne. Blir ikke noen feiring enda, siden jeg skal sitte med mappeesamen fram til jeg drar hjem på torsdag.

Verdens snilleste mamma satte dog over noen hundrelapper så jeg kunne kjøpe en god middag og feire for meg selv! Hurra, og gratulerer til meg! Og stor gratulerer til min kjære lillesøster som fyller 5 år idag! Hurra for Vilde!

Bloggen får feire med et bilde av M.

FERIEMODUS


Kroppen er i skikkelig feriemodus! I morgen må jeg opp tidligere enn jeg har vært på evigheter, og siden døgnrytmen er helt skrudd gleder jeg meg til å se om det går bra. Mandagen må også brukes til å gjøre ferdig alle mappeendringene, slik at jeg ikke trenger å gjøre annet enn justeringer og printing på tirsdag og onsdag.

Syns forresten dere er litt sløve til å legge igjen spor i kommentarboksen, folkens. Vet at det er mange fler enn de som kommenterer som er innom. Er så vanskelig å vite hva jeg skal skrive om når jeg nesten aldri får respons! Maser aldri om slikt, men det er kjedelig å skrive til noen som aldri svarer.

Takk for meg, og god natt.

LOUIS VUITTON


Hvem skulle tro at jeg eide en Louis Vuitton? Arvet den av mamma for noen år siden, og den er så nydelig, til tross for at den er svært slitt. Jeg fyller den med Moleskine, notatbøker, penner og andre fine ting. De aller fineste tingene jeg eier har jeg arvet av mamma eller mormor, og slike ting setter jeg ekstra stor pris på. Det er så fint med ting som allerede har hatt et liv sammen med noen, og som jeg får lov til å ta med meg videre.

OPPSUMMERING


For å kort oppsummere dette halvåret ser det litt slik ut. Meg, M, hybel og skolearbeid.

Har i de siste dagene vurdert å skaffe meg ny blogg, og legge denne til side. Ønsker meg så gjerne et slags lite prosjekt, og akkurat nå gir denne bloggen meg alt for lite. Dessuten har jeg så lyst til å starte med blanke ark, fargestifter og kanskje noen Promarkers. Her inne er det så tomt og ensomt, og det kjennes ut som om jeg skriver til en vegg.
Vi får se hva framtiden bringer.

ARBEIDSHELG

Så var det på tide med en arbeidshelg igjen. Motivasjonen er på bånn, men skal det komme penger i kassa, må det jobbes. Om en liten uke er jeg i Namsos med M igjen, og det ser jeg fram til mer enn noe annet akkurat nå!

RESTLESS


Idag har jeg og M hatt et hemmelig prosjekt! Vi har nemlig laget blogg for bandet hans! Tenk det da. Kanskje får jeg han på Facebook også snart!

For å se den nye vidunderbloggen trykk HER.

 

 

 

Eller her.

I DET SISTE

Ting jeg har gjort i det siste, sett gjennom iPhone-linsa:

Tent første lys i adventsstaken svigers ga meg i bursdagsgave

Glodd på Cæsar-bilen som parkerte utenfor blokka

Spist mye god mat

Drukket kakao, med krem jeg piska for hånd! (stolt)

Gjort masse skoleting!


Hva har dere gjort i det siste?

FINISHLINE

Så var Byråuka 2011 over! Er dødsfornøyd med resultatet vi kom fram til, og de umiddelbare reaksjonene fra oppdragsgiveren var utrolig bra! Er så hærlig når alt strevet endelig gir avkastning!
Har blitt mange lange dager på skolen de siste to ukene og alt annet har kommet i andre rekke, så skal bli godt å komme inn i de vanlige rutinene igjen nå!

Om bare en liten time er M tilbake i Oslo, og i den anledning har jeg startet Fajitas-mekking! Så får vi se om vi ender på byråfest i kveld!

Gleder meg også helt sykt mye til å få tatt igjen litt søvn!

FINE TING I ADVENTSTIDA

Snart er det advent! Og da kan vi:

▲ Se juleepisoder fra alle våre yndlingsserier
▲ Åpne julekalender for å få sjokolade hver morgen
▲ Fyre opp kongerøkelse
▲ Tenne adventslys (eller kalenderlys!)
▲ Kjøpe masse billig julepynt på Søstrene Grene
▲ Se Gatas Parlaments julekalender på youtube
▲ Spille julemusikk (kan legge ut min awsome spilleliste om dere er interresert!)
▲ Klemme på den man er glad i
▲ Kjøpe julegaver til store og små
▲ Spise digg mat
▲ Krangle om hvilken julebrus som er rett (Ringnes!!)


SØNDAGSSKOLE

Har for første gang i mitt liv vært på skolen på en søndag. En SØNDAG dere. Dagen jeg elsker fordi alt er stengt, og jeg derfor har gode grunner til å bare ligge under dyna hele dagen. Så altså. Våknet ti minutter før bussen gikk, så måtte handle mat på Bunnpris. Bunnpris har dog den bra julebrusen (Ringnes), så det var egentlig greit.

Så var det masse skole. Og bollefest på skolen. Byråuke er kult ass.

 

Kom hjem sånn i 19-tida. Sovna med Greys på skjermen og tok halve oppvasken. For jeg gidda ikke mer. Nå skal jeg leve på pepperkaker fram til mamma kommer på tirsdag. Håper hun fyller kjøleskapet mitt.

 

SOLOLØRDAG


Siden dette er min første sololørdag på en veldig god stund bestemte jeg meg for å pynte ansiktet litt og vandre ut i Oslovintern. Hoppa av på St.Hanshaugen og tusla opp til Bogstadveien, hvor jeg blant annet så på HMs Versace-kolleksjon! Åh, hadde jeg bare hatt mer penger sier jeg..


Fikk dog med meg noen søte små pyntefugler fra Søstrene Grene hjem! Har lett etter sånne hjemme i Namsos tidligere, men har aldri funnet, så ble mildt sagt lykkelig! 13 kroner for en vil jeg virkelig kalle et kupp!


Pluss en sånn flott julestjerne til vinduskarmen min! Mamma pleide alltid å sette inn en sånn en på rommet mitt da jeg bodde hjemme, så måtte bare ta med meg en hjem!


Fant dessuten mitt store julegaveønske på Handysize på Byporten! Ååååh, denne kan jeg sikle mye på! (Hint hint mamma og pappa!!)

 

SKOLEKSKOLESKOLE


Vi jobber og jobber og jobber! Morsomt og slitsomt om hverandre! Nå har vi bare en uke før alt skal være ferdig!
Saiko banana.

NUMBER NINE


Ni dager til M kommer, og idag har jeg gjort noe han absolutt ikke kommer til å like! Jeg kjøpe 12mm-snurr til øret! Så nå skal ørene mine bli fine! Noen som vil kjøpe en samling 8mm-plugger og tuneller for en billig penge? Jeg har en hau som blir ubrukelig nå, og er fattig student.. såå.. skrik ut!

hits