KJØTTSUPPE

I det siste har jeg vært hekta på suppe, og fordelen er at du kan lage mange varianter av de samme grønnsakene! Tenkte jeg skulle dele dagens kjøttsuppe med dere!


Start med å koke en liter vann med to buljongterninger, jeg brukte kjøttbuljong. Deretter finner du fram grønnsakene du vil ha i suppa. Jeg tok alt jeg hadde i kjøleskapet; 2 poteter, 2 gulrøtter, en snei purreløk og stangselleri.


Kapp opp alt til den størrelsen du vil ha. Jeg liker mine biter litt store, så de ikke koker istykker så lett. Gjør det samme med kjøttet du vil ha. Dagens valg falt på en ytrefilét av storfe som jeg hadde i fryseren (takket være Kiwis go' helg-tilbud!)

Hiv oppi poteter og gulrøtter i vannet først, la de koke noen minutter før du har i kjøttet. Når poteten er nesten ferdig tar du i stangselleri og purre, så de ikke blir til sørpe. Ha i salt og pepper til du er fornøyd med smaken. La det puttre noen minutter på litt svakere varme (inbiller meg at den blir bedre da).


Så er det bare å finne fram en god bok og nyte måltidet! Blir nok suppe til to, eller middag og kveldsmat for én!

Vel bekomme!

 

Del gjerne deres suppe-oppskrifter med meg! Er rett og slett et must på høsten!

4 kommentarer

Helene

19.10.2011 kl.20:04

Det var så utrolig merkelig å se 'Kjøttsuppe' som en av overskriftene på blogginnlegg x] Alle matbloggene jeg følger er jo vegetariske :p

Maren

19.10.2011 kl.21:43

Flink!
Jeg elsker suppe! Har faktisk suppeklubb med venninnene mine:)Fin blogg:) spiser du mye suppe får du nok rå til et Bjørg smykke før syv år er gått også...:) he he

Helene

20.10.2011 kl.07:37

// Jeg for min del er jo vegetarianer, så for meg gjør det ikke akkurat noe at de fleste matblogger er vegetariske :P Merker selv hvordan jeg har lyst til å dele det når jeg endelig finner en ny, god og sunn rett som også er lett å lage, noe de fleste vegetarretter i vegetarbøker IKKE er x] I går skulle jeg lage mat med eksen, og en av tingene vi fant oppskrift på var "Asparges med smør"... Kreativt x]

Skriv en ny kommentar

hits